Före/efter

Ja här kommer alltså några bilder före, efter, mittemellan och ännu lite mer efter(?)...

 
Tisdag 28 april 09 kl. 12.58


Tisdag 28 april 09 kl. 23.42


Onsdag 29 april 09 kl. 10.03


Onsdag 29 april 09 kl. 17.36

Helt plötsligt (eller kanske inte) stod ett hus (och inte vilket som helst) på andra sidan vägen. Men inte nog med det, har du lagt märke till färgen på garagen?!  

Utbildning

Har idag varit iväg på utbildning i personlyft, så nu är jag redo inför sommaren.  Har även hunnit med en tur ut till Växbo (hittade min klocka!), lagat mat och koreograferat så nu ska jag ta mig upp till heden och dansa resten av dagen/kvällen.

Måste förresten se till att visa er mina före och efter bilder tagna från mitt fönster. Något nytt har dykt upp... fortsättning följer!

Familjehelg!

Ja denna helg som gått har verkligen varit en familjehelg. Alla har varit hemma och vi har haft det riktigt trevlig. Ätit god mat, promenerat i timmar och umgåtts i massor.


Robin skjutsade omkring oss alla.


Syskonbilden

"Bor dem här?!"

Uscha säger jag bara, det kryper i benen på mig!

Fredags mys

Idag känns allt faktiskt lite bättre. Har varit på stan med mamma, Maria och Robin. Fikade och kollade runt lite, hann med ett besök på museet, ungdommar från granberg, gärdet, torsberg och höghammarskolan ställde ut olika verk. Träffade även på Linnea och i samma veva Hanna och några tyskar. Ska nu snart iväg och ha barngruppen och efter det så ska jag till Växbo. Både Maria och Anna är ju hemma i helgen så då är det bäst att passa på och träffa dem. Anna har jag inte träffat sen i julas så nu ska jag även se till att ge henne hennes födelsedagspresent, sisådär några månader försenat. Det ska i alla fall bli en riktigt härlig helg med familjen, hoppas att ni får en underbar helg med massor av sol!

Ett steg...

Det har varit otroligt fint väder ute idag men jag har känt mig lite nere... allt blev i alla fall bättre då jag fick gå iväg till heden och dansa med hdt. Vi var dock en väldigt liten skara elever idag, men kul hade vi det. Efteråt stannade vi kvar ett bra tag, dansade och snackade innan jag, Stina och Peter promenerade hem. Vart Felix tog vägen har vi ingen aning om, hoppas att han stannade och såg på "tyskarna", för du ska veta att vi inte bara lämnade dig.

Ett steg i taget, jag vill ta ett steg i taget. Inte tänka flera år framåt.

Dagens middag

Dagens middag bestod utav ris, kyckling och en god sallad. Har nu även fixat de nya tallrikarna och besticken, så hade även premiär av dem. Ikväll ska jag iväg och se OZ-drömmen om dans, ska bli riktigt kul. Efter det ska jag möta upp Maria på stationen, hon kommer hem över helgen för hon var visst ledig nu ett par extra dagar.

Samma misstag varje år… varför lär jag mig inte?!

Ja du kanske undrar vad det är, jo majblommorna. När jag gick för att handla idag stod där utanför en liten pojke som sålde majblommor. Jag tänkte att en sådan ska jag köpa då jag kommer ut igen. Men då jag väl var klar inne på Ica stod han inte kvar längre, så typiskt. Inte tog jag överdrivet lång tid på mig heller utan jag viste vad jag skulle handla så det gick fort, men de var ändå inte kvar. Det mest dumma med denna historia är att det är faktiskt andra gången detta händer mig. Förra året då jag bodde i Örebro hände samma sak. Jag köpte ingen majblomma då de stod där utan jag gick in i affären, handlade, funderade och bestämde mig för att köpa en när jag gick ut. Men då var de självklart inte kvar och efter det såg jag inga andra de året som sålde några. Hm?! Jag undrar om jag kommer möta någon annan i år, i så fall ska jag se till att köpa en majblomma på en gång!

Jag borde verkligen lära mig av mina misstag...
 


Min Örebro helg

Åkte som sagt till Örebro i fredags, på eftermiddagen var jag och Lisa framme. Det var en sådan skön känsla att komma dit, Örebro känns nästan som hemma, har verkligen saknat den staden. Efter en liten tur i staden fick jag skjuts hem till Richard. Vi åt middag sedan tog vi en promenad runt bakom universitetet. Gräset var grönt och vissa träd hade börjat blomma. På kvällen började vi titta på en film men tillslut var vi båda så trötta att vi inte orkade se klart den.

Lördagen börjades med en promenad efter en ordentlig(!) frukost (denna frukost borde bli min nya vana). Efter lunch blev vi upphämtade av Per och Lisa och vi åkte iväg till Gustavsvik och badade. Det var riktigt kul och forsen var inte lika skrämmande som jag kom ihåg den sist jag var där. Efter allt badande åkte vi hem till Per där vi lagade mat, tittade på Robinson och spelade spel tillsammans, en riktigt trevlig kväll.

Söndag, dagen då det var dags att åka hem. Gjorde inte direkt något speciellt, det var skönt att bara vara. Helgen var riktigt trevlig men jag måste säga att jag lämnade Örebro med lite blandade känslor som jag inte direkt kan sätta fingret på vad det är.



Krångel?!

Mitt internet krånglade hela dagen igår så jag har inte kunnat uppdatera er om något, hoppas på att allt ska fungera perfekt idag.

En tur med tåget!

Ja snart ska jag gå iväg till stationen och åka tåget med destination Örebro. Ska bli riktigt kul att åka dit, var så längesedan jag var där. Åh sedan känner jag mig lite spänd över hur det kommer att bli. Så jag får önska alla en trevlig helg så berättar jag om min tripp till Örebro när jag kommer hem.

Snö?!

Hm, ja i natt har det faktiskt snöat lite. På morgonen kunde man se de i rabatterna, men nu (skönt nog) är det borta igen. Vädret har varit lite halv taskigt idag så jag har använt tiden till att koreografera lite i alla fall. Ska snart åka iväg upp till pappa och gratta Ida som fyller år, Grattis Ida!


“Helt hysteriskt”

Ja igår kväll kom Lisa, Hannah och Linda hem till mig och spelade massa spel. Det var hur trevligt som helst och vi spelade "Helt hysteriskt" och "Tokstolle". Spelen var ganska olik varandra men båda var roliga på sina sätt. Vi skulle göra allt från att beskriva någon persons drömvärld till att göra charader och samtidig klia närmsta spelare i håret varje gång man ville prata.

Hannah, Linda och Lisa


Idag har jag hämtat mitt schema och skrivit på avtalet inför sommaren. Gått upp till heden och lämnat skivan till våravslutningen, gått olika ärenden på stan och ätit lunch med tjejerna från gårdagen.


“Hoppsan!”

Var till stationen och idag och fixade med tågbiljetter till helgen, sedan mötte jag upp Lisa och Hannah på stan. Letade efter en present och sedan gick vi och fikade på Normans. Där hade vi en massa olika roliga samtalsämnen, som vi då smidigt och enkelt tog oss runt... hm?! Vilket inta alla kan... Ikväll ska vi ha lite spelkväll hemma hos mig, ska bli roligt att prova på de spelen jag fick när jag fyllde år.


Hannah och Lisa på Normans


Åh förresten Lisa hade flyt på triss idag, fyra vinster (olika belopp) innan de tog stopp.


Annandag påsk

Middagen var riktigt trevlig, god mat och trevligt sällskap. Ska snart åka hem till mig igen, väntar bara på att mamma ska bli klar. Imorgon måste jag fixa en massa saker, får se om jag hinner göra allt.


Sista påskdagen är nu snart slut så nu är verkligen påsken över, känns som om jag har hunnit med en hel del, träffat folk och blivit bjuden på massa mat.


Mormor

Nisse och Daniel satt och jämförde sina olika kameror

Mamma och Tina


Jag och Robin


Kort besök!

Sitter nu hos mamma i Växbo. Maria och hennes kompisar kom igår kväll (ganska sent) och åkte nu mitt på dagen. Så det var bara här över natten, de hade åkt ända från Hemavan och stannade då en natt här för att nu idag åka tillbaka till Stockholm. Det hade verkligen varit en lång resa och speciellt eftersom de lyckades åka 10 mil fel(!) så de blev tvungen att vända om. Kul att träffa dem ett litet tag var det i alla fall. Hann tom. hjälpa Maria med hennes deklaration, så nu är även de fixat.


Nu idag kommer moster Tina och Daniel och hälsar på oss, vi ska grilla. Tråkigt bara att att vädret inte är lika fint idag, hade varit ännu härligare med sol men det ska nog bli gott ändå.


Ibland är det jobbigt med nya skor...

Behöver jag säga något mer om det?


Påskdagen

Är nu hemkommen från pappa. Bjöds på middag och andra smaskigheter. Det bästa med dessa helger förutom att man umgås lite extra med alla människor man tycker om är (i alla fall om man inte har en stadig inkomst) att man blir bjuden på mat alla dagar. Maten kring påsk och jul (ja för den är ju ungefär densamma) är dock inte min favorit därför var det extra skönt att dagens middag bestod av något helt annat, nämligen pastafjärilar och kasslergratäng.


Åker antagligen till Växbo ikväll och stannar tills imorgon, mamma är ledig då och ville ha lite sällskap.


Påskafton

Igår, lördag var jag först hem till mamma på påskmiddag. Alla barnen (ja jag och Mathias räknas fortfarande!) fick även leta påskägg. Det var som det alltid brukar vara, traditionerna håller sig kvar. På kvällen åkte jag och Lisa till Söderhamn och hälsade på Therese och Gustav. Vi fikade och myste framför Robinson och The Wedding Date filmen med massa godis och chips. Det var verkligen en trevlig kväll och den avslutades med att vi hämtade upp en väldigt glad och danssugen Helena i Rengsjö som behövde skjuts till Bollnäs eftersom hon missat bussen.

Riktigt gott med jordgubbar och allt


Lisa


Gustav och Therese


Valbo

Shoppingturen till Valbo var riktigt kul. Hittade ett par skor, kläder till våravslutningen, nya bestick + tallrikar och lite annat smått och gott.

Robin ritade en påskkyckling till mig i bilen på vägen ner till Valbo.


Långfredagen

God morgon på er alla! Igår kväll var jag som sagt på Cabaret, åh de var lika bra igår som sist jag såg dem. Idag så ska jag åka iväg till Valbo och shoppa lite. Mamma kommer vid tio tiden och hämtar upp mig, därefter hämtar vi upp Lisa innan färden mot Gävle påbörjas. Hoppas på att jag ska hitta ett par skor och något annat trevligt. Återkommer om resultatet av dagen senare.


Förövrigt så besökte inte en enda påskkärring mig igår...


Trafikstoppning

Ja i någon timme nu har påskens trafik visat sig utanför mitt fönster vägen norrut, ända uppifrån viadukten (så långt jag kan se) och en bra bit förbi mitt fönster (kan jag tänka mig) rullar trafiken. Åh då måste jag verkligen säga att hastigheten på bilarna är någonstans runt hastigheten som tåget mellan Zagreb och Budapest har, väldigt långsamt. Påsken är verkligen ett bevis på trafikproblem, på nyheterna i morse sa de att påsken är den helg som innefattar mest trafik olyckor och genom att titta ut genom mitt fönster kan jag verkligen förstå de. Så kör försiktigt!


Ska nu snart iväg och möta upp Lisa, vi ska gå och äta middag och sedan ikväll ska vi och Lisas mamma upp till heden och se på esteternas slutproduktion Cabaret. Jag har ju redan sett den men vill ändå se den en gång till. Har lärt mig under dessa år på estetiska att slutproduktionerna (åh speciellt Marias produktioner) är viktiga att se fler än en gång eftersom de innehåller så pass mycket och man lätt missar olika delar annars om man bara ser den en gång. Sedan de faktum att jag gillade Cabaret gör ju också att jag tycker att den är värd att ses ännu en gång.


Skärtorsdagen

Första dagen på denna påskhelg är nu här och hos mig finns ett fyllt påskägg ifall att någon påskkärring skulle flyga förbi. När jag var liten gick alltid jag och Maria omkring i växbo utklädda till det ena och det andra. På den tiden gick alla ungar i byn runt till alla gårdar. Nu är det inte riktigt på samma sätt längre, inte i växbo i alla fall. Nästan inga går omkring längre, möjligtvis till dem som de verkligen känner.


God morgon!

Det var faktiskt ett tag sedan jag klev upp. Klockan ringde klockan 06.50 och då var det dags för mig att stiga upp. Anledningen till denna tidiga (?) morgon var mitt tandläkarbesök som jag nyss är hemkommen från. Har känts som om jag har varit där väldigt ofta... hm?! Ja jag har ju varit där själv några gånger och sedan följt med både mamma och Lisa. Nu hoppas jag i alla fall att jag får ett litet uppehåll därifrån.


Pengar på trav!

Kom hem vid tio tiden igår kväll. Hela danskvällen var inte lika jobbig denna vecka som förra. Det var bara otroligt kul, åh jag är riktigt glad över att få dansa my love. Känns som att det blev riktigt bra när Hanna delade upp dansen i olika delar som vi dansar. Jag och Elin (EE) ska dansa första och sista delen och det känns riktigt bra, behöver bara öva in hur vi ska komma in på sista delen.


Idag är himlen täckt av moln, precis som igår men då lyckades tillslut solen komma fram och det blev riktigt skönt, kunde promenera både till och från dansen. Idag känns de dock inte lika lovande, på "vädret" se de att de även kanske skulle bli regn. Hoppas i alla fall att de blir uppehåll så man kan gå.


Var nyss på ica kvantum och hämtade ut min trav vinst. När jag fyllde år fick jag det i present utav Mathias. Han hade tippat på travet åt mig och jag lyckades då vinna 84 kr. Inte så mycket kanske men otroligt kul. Nu ska jag se till att planera kvällens danslektioner. Efter ikväll kommer det dröja länge innan jag får gå iväg till en danslektion igen för nu tar vi påsklov i en och en halv vecka. Känns lite konstigt men jag ska se till att koreografera en massa under lovet, så det kommer ändå passande.


Vårväder

Igår, måndag mötte jag upp Lisa på stan. Vi tog en fika, satt och myste en stund i solen hade dock det otroligt fula "torget" framför oss. Därefter fick vi för oss att promenera ut till mobackes och titta lite på blommorna, köpte även med mig en liten söt gul ros, så nu har jag en lite påskblomma hemma hos mig.

Mötte därefter upp Helena, var och handlade lite innan vi åkte hem till mig och åt lunch. På kvällen hade jag sedan dans hdt och vuxengruppen.
 

Idag är det tvätt dag. Vädret här är inte lika inbjudande som igår men man kan ju hoppas på att de spricker upp snart, vore ju skönt att ta en promenad upp till heden idag bara de inte börjar regna. Har dans från halv fem till... ja vem vet när fram mot halv tio, tio skulle jag tänka mig att ledardansen slutar någon gång, får se om jag orkar blogga något mer då jag kommer hem.


Oväntat besök?!

Dagen med stort D, alltså i fredags var mycket innehållsrik. Mitt på dagen kom först mamma, mormor och Robin förbi och fikade. Sedan gick jag iväg till folkan och hade barngruppen, därefter hämtade jag ut tårtan, gick direkt hem och fixade i ordning mig och allt annat. För från klockan sex var det lite öppet hus i min lägenhet, mamma + familj, pappa + familj, Mathias och Maria tillsammans med två av hennes rumskompisar kom förbi och det var fullt här hemma kan man säga. Senare på kvällen kom även Lisa och Per och de hade med sig Richard som en liten överraskning, åh det blev jag riktigt glad för. Vi spelade lite spel och hade de hur trevligt som helst. Det var en riktigt bra födelsedag så jag är mer än nöjd!


Robin, Albin och Jona lekte lite där det fanns plats, i soffan sitter Mathias, mamma och Nisse. Längst fram på denna bild ser ni Rebecka, Maria och Ida.


Helena, Elin, Maria och Rebecka


Igår, lördag gick jag återigen till folketshus och hade afroworkshop på UKM (ung kultur möts) dagen. Det var blev faktiskt mycket roligare än jag tänkt mig innan. Gick sedan hem och städade lägenheten efter allt skräp som samlats under fredagen. Åkte sedan hem till mamma åt tacos och jordgubbar med glass till efterrätt, mumsigt värre! På kvällen åkte jag, tillsammans med mamma, Maria, Elin och Rebecka till heden och gick på es´3ornas slutproduktion Cabaret. Den var bra och jag blev riktigt imponerad av vissa elever, bra jobbat!


Glass med jordgubbar och kaffe, som smak av sommaren!


Idag har jag haft en riktigt mysig dag med trevligt besök. Vi var ute och gick en promenad, pratade och bara hade de mysigt tillsammans. Längtar tills nästa gång!


"Är det inte du som är bokhandlarens dotter?!"

Har idag fixat med en massa saker på stan bland annat gått till ABF och ordnat med min lön. Kom sedan hem igen och började då baka, bakade två olika kakor. Måste bara säga att vissa saker är då mycket svårare än vad man tror från början. Därefter åkte jag upp till heden. Det första vi gjorde var att ha uttagning till "my love" och när det blev sådär direkt inpå var jag faktiskt väldigt nervös, inget satt riktigt som det brukar vad det gäller piruetter osv. får se hur Hanna sedan har valt. Alla är ju så duktiga och vissa passar bättre ihop dansmässigt än andra och jag tror nog att de spela stor roll, att det blir en bra helhet. Började även med "big sky" idag (igen!) låten och hela dansen känns helt underbar. Hoppas vi kommer arbeta mycket med den. Efter lektionen promenerade jag, Stina, Felix, Sara och Peter hemåt. Trevligt och ett skönt sätt att varva ner efter en riktigt bra danslektion.

Nu ska jag fortsätta titta på Gilmore Girls (andra säsongen är snart slut) innan jag ska gå och lägga mig och sedan vakna till dagen med stort D.


Onsdag 1 april

11.48

Igår kväll när jag kom hem från dansen var jag alldeles för trött för att skriva något inlägg. Hade först under tisdagen bakat biskvier som enligt receptet skulle ta ca 1 timme. Kan då säga att de för mig tog något lite längre tid, visst det var ju också första gången jag gjorde dem och jag tror att om jag skulle göra om dem skulle det gå något mer tidsenligt. Efter bakandet åkte jag upp till heden och dansade från halv fem till halv tio, streetgruppen, hdt och ledardans. Efter ett tag gick vi nog alla på någon slags energireserv. Jobbigt var det men så otroligt kul, är så skönt att verkligen få köra fullt ut ibland.


Nu idag håller jag på och tvättar, tvätt tiden är snart slut och då ska jag återigen börja baka. Måste ju ha någonting att servera på fredag så nu tänkte jag börja med chokladbollar. Får se om jag hinner göra något mer innan Lisa kommer och följer med mig ner på stan. Annars idag måste jag se till att planera kvällens lektioner mellan allt bakande, diagonaler är önskade av sista gruppen så det ska jag se till att fixa idag.


11.55

Men hallå, mitt internet fungerar ju inte...


12.30

Hm... börjar fundera på om någon smart människa har grävt av en kabel, för jag har fortfarande ingen uppkoppling. Eller är det bara ett aprilskämt?!


13.26

All tvätt är klar och alla chokladbollarna är rullade.


16.06

Hemma från stan, gick först ut till ren och lämnade Lisas cykel på lagning innan vi sedan promenerade ner på stan. Åt lite lunch och kollade runt lite efter skor. Skulle verkligen behöva ett par nya nu men jag har inte hittat några som jag riktigt fastnat för än.

17.09
Fortfarande inget internet, blir spännande att se om det har kommit tillbaka ikväll efter mina danslektioner.

22.34

Hemma och färdig duschad efter kvällens två lektioner. De var en kul kväll och alla jobbade på ordentligt, ikväll är jag en nöjd och stolt ledare! Nu ska jag titta lite på Gilmore Girls innan jag ska falla in i sömn och återhämta mig inför morgondagen, då ännu mer bakning är på g.


RSS 2.0