Full fart från början!

Ja då har första dagen gått fast jag är inte riktigt klar än ska läsa "Kompetensbeskrivning för legitimerad sjuksköterska" på 17 sidor nu innan jag ska lägga mig. Sen till nästa föreläsning ska vi bara (som de så fint uttryckte) läsa 250 sidor, i böcker jag inte har ännu. Men, men det här ska gå bra. Har även ett grupparbete som ska vara inlämnat i början på nästa vecka.


Dagen har för övrigt varit riktigt bra. Började med en massa info 13-17 var lite onödig fakta stundtals men det känns ändå bra. Var sedan hem en snabbis, åt lite mat innan jag och Frida cyklade ner mot universitetet. Plockade upp Therese och hennes kompis på vägen och gick sedan till gymnastikhuset och dansade street. Det var faktiskt riktigt kul och det gjorde att jag fick en massa ny energi som jag verkligen behöver om jag ska orka med allt.

Nä nu blir det te, macka och "lite" läsning!


Mysigt!

Hela eftermiddagen och kvällen har varit riktigt bra. Först på nollningen hade vi "omöjligt uppdrag" det var hur kul som helst. Även om min grupp kämpade tappert (ena killen rakade benet med en epilator och den andra var näcken) så gick vinsten inte till oss. Måste dock säga att alla lagen hade fått ihop en hel del spännande prylar, på alla dess vis.

Efter en snabbtur hem som gjorde att alla kunde byta om till varma och mysiga kläder gick vi till teknikhuset eller rättare sagt till gräsplätten utanför. Där var det utomhus bio. Kvällens film Slumdog millionaire som jag sett innan var denna gång lika bra, om inte bättre. Mystämningen var på topp och regnet höll sig borta (för en gångs skull).

Agnes, Shilan, Therese och Frida


Skit väder!

Uscha för vädret måste jag bara säga. Det är väldigt svårt att kunna förutspå på morgonen hur dagens väder kommer att bli. Men om man ska chansa på något kan man alltid säga regn. För här regnar det jämt. Ja nästan så i alla fall. Är hemkommen från 5-kampen (som utspelade sig utomhus i regnet!). Att leka lekar är alltid kul så det var lyckat, ska snart iväg igen. Hoppas på att kvällen blir riktigt bra, känner att jag just nu behöver en massa energi som saknas nu.

Vilken kväll!

Gårdagskvällen började med lekar, vi vinglade fram som små kycklingar och lärde oss en massa namn. Därefter forsatte vi med speed-dating, en kul idé men sjuk ljudnivå. Efter lite korv fortsatte vi mot Bärseback innan vi hamnade i en korridor där det blev "treman" och massa Britney. COREn blev nästa stopp. Massa dansande och snackande med trevliga människor. Kvällen avslutades sedan med en promenad hemåt.

Idag blir det 5-kamp! 

Första dagen!

Åh vad jag känner mig lättad just nu. När dagen började var jag riktigt nervös, men det gick bra. Lyckades sätta mig bredvid en annan tjej som också skulle läsa till ssk redan i aulan åh sedan flöt allt på bra. Har träffat en hel del härliga människor, bytt telefonnummer och varit runt på stan med några redan. Det mest komiska är nog ändå att en tjej tom. bor mittemot mig på grankotten. Hur kul är inte det?! Känns som om att jag kommer att sova gott inatt och vara full av energi inför morgondagen.

Hemma, eller?!

Jaha då har jag flyttat. Sitter nu i min lägenhet i Örebro. Pappa, Maria och Jona skjutsade ner mig idag. Känns alltid så konstigt när någon åker ifrån en och idag var inget undantag. Men just nu känns det bra, lite tack vare att jag har de mesta sakerna på plats.

Är sjukt nervös inför morgondagen då det är första dagen. Fösta dagen är ju nästan viktigast. Jag måste vara på topp och känna mig på just det rätta humöret man behöver ha då man ska träffa nya människor. Men jag tror nog att min sinnesstämning kommer vara rätt, hoppas bara på att jag får träffa massor av härliga människor som jag vill dela dessa tre år med. Ojojoj ja jag ska nog försöka sluta tänka nu och bara låta allt falla på plats.

Sista dagen i stan

Ja imorgon flyttar jag. Har idag varit på stan och fixat det sista som jag måste ta med mig. Nu sitter jag Växbo och lite senare ska vi alla äta tillsammans innan jag och Maria åker till Bollnäs. Ska sova hos pappa sista natten för det är han som ska skjutsa ner mig till Örebro imorgon. Börjar bli riktigt nervös nu, hoppas på att allt går bra och att jag kommer att trivas.

Svävande möbler?!

Besiktning av min tomma lägenhet idag. Ja säga vad man vill om det men stundtals tycker jag att han var en aning petig. Egentligen vill de nog att man ska ha svävande möbler och helst inte bo där inne alls. Inga märken få synas alls, det verkar som om det inte ens får synas att någon någonsin har bott där.Men men allt gick bra tillslut och den är nu godkänd.

Efter allt med lägenheten hämtade jag upp Helena på folkhögskolan, vi bestämde oss för att ta en tur ut till Chokladboden. Till våran stora besvikelse var den stängd, så typiskt när man väl åker dit. Åkte istället tillbaka till stan och fikade på mobackes. För att sedan få tag i min efterlängtade dansdvd åkte vi upp till heden för att träffa Hanna. Esteterna hade då massdag och vi hamnade mitt i afrodansen. Kul att få se lite och trevligt att få krama om alla underbara dans människor. Säger lycka till, till er alla!

Efter heden åkte vi vidare på våran lilla resa. Då mot Eriknäsbo av någon anledning... såge en loppis skylt och självklart letade vi oss dit men  var möts vi av om inte en skylt som säger att det är stängt. Blir vi förvånad, nej! Trots allt detta var eftermiddagen toppen. Nu väntar bara middagen, måste väl gå och hjälpa till nu.

Helena på mobackes


Afrodans på Heden

Allt kan hända...

...när man går på bio i Edsbyn. 

Ja det säger väl nästan allt, eller? Jag och Lisa åkte i alla fall iväg till Edsbyn för att gå på bio, Sommaren med Göran. Filmen var helt okej och bjöd på en massa skratt. Ja jag har ju ganska dålig humor, så filmen gick hem hos mig. Men mitt under denna svenska komedi förvandlas den lite smått till en skräckfilm. Ja jag kan då lugnt säga att det endas hände på biografen i Edsbyn och ingen annanstans. Hela biografen blev kolsvart och allt blev tyst. Tekniska problem kanske?! Är ändå väldigt nöjd över denna kväll, sista kvällen med Lisa. Undrar när vi ses näsra gång, inte allt för långt fram får vi hoppas.

Nu är det bäst att jag trivs!

Ja resan med (nästan) alla mina saker till Örebro igår tog verkligen hela dagen. Vi åkte från Växbo vid 8.30 och kom tillbaka 1.30 och vi vara alla då sjukt trötta. Men åh så skönt det känns nu när allt är på sin plats. Men jag måste då bara säga att jag inte vill bära en enda flyttlåda nu på ett tag så nu får jag allt se till att trivas i min nya lägenhet för jag orkar verkligen inte flytta en gång till.

Idag har jag, mamma, Nisse, Mathias och Robin varit ner till trolldalen. Fikade gott och sedan köpte jag två muggar som matchar min skål som jag köpte tidigare i somras. Senare ikväll ska jag Lisa och kanske Camilla iväg på bio, Sommaren med Göran blir det, hoppas på en hel del skratt.

Nu går...

...mitt gigantiska flyttlass till Örebro. Hoppas på att jag kommer att få plats.

Friidrott när den är som bäst!

"Ribban ligger kvar men jag skriver ett x"

Åh självklart glädjen hos den polska killen. Har du någonsin sett en gladare (delad) tredje pristagare?!


Jag har packat ner alla skedar, ok

2e6942085cadb07990f2febef93ac0c8.png

Jag har packat ner alla skedar, okej?!


Städa, städa, städa

Ja nu har jag fått flytta hem till Växbo. Alla möbler försvann ur min lägenhet igår. Eller rättare sagt vi alla slet en massa då vi bar ut dem på släpet. Hm... jag undrar hur jag har fått plats med allt. Nu är det nästan bara städningen kvar, visst jag har vissa saker kvar men jag tror nog att jag ska hinna få ut allt idag, städa en hel del och bara gör det lilla sista imorgon. Åh vad skönt det ska bli när allt är klart.

Sista lunchen med Lisa?!

761876f07f2785e04d3ce4365bf7c36e.png

Sista lunchen med Lisa?!


Äntligen fick jag träffa Therese!

234c53ecab351ce0191b32eddef6b3eb.png

Äntligen fick jag träffa Therese!


Det ligger i generna?!


Det är alltid kaos när jag flyttst

0-44ff53bb5ebea94632df456a3d4090de.png

Det är alltid kaos när jag flyttstädar!


Tack för den här sommaren!

0-566d98c986e76cf82f7335027fbe670d.png

Tack för den här sommaren!


Myser med kattunge!

3f7bc66957430f2eb6c7c9cfa5af6e1f.png

Myser med kattunge!


Grattis Jona...

40310684008e33e0643c1c6f51cfc964.png

Grattis Jona 5 år!


Ibland stämmer...

...vissa låtar perfekt.


På marknaden

Grabbarna grus åker karusell!


Barn överallt

Har precis serverat dem korv med bröd så nu springer dem omkring igen och jag kan då hitta dem lite överallt. Var i alla fall iväg en sväng till trolldalen och badade. Åh ja idag doppade jag mig faktiskt men efter de satte jag mig på bryggan och läste i min bok samtidigt som jag höll koll på tre små busungar.

     


Fikastund

Började...

...dagen med att lösa melodikrysset. Gick ganska bra idag det var bara någon fråga som var lite krångligare, men det löste sig tillslut.

Det är Madonna weekend på Mix megapol just nu och jag dansar glatt med till var och varannan låt. Är smått avundsjuk på Hanna (åh självklart Hannas mamma!) som ska på hennes konsert. Jag vill, jag vill!

Det är fredag!

Jobbat som en tok hela dagen, inte en enda lugn stund. Efter jobbet cyklade jag snabbt hem, tog en dusch och åkte sedan och handlade innan jag fortsatte mot Rengsjö. Där hämtade jag upp Robin som jag varit barnvakt åt sedan dess. Lagade lite mat och sedan åkte vi och badade. Eller rättare sagt Robin badade, jag tyckte det var iskallt. Imorgon är jag barnvakt igen och då är det inte bara åt Robin utan även åt Albin och Jona. Den lilla bilden visar det otroligt fina armbandet som Robin hade gjort åt mig på dagis, han är ju för söt ibland!





Hopp hopp

Dagens tabbe!

Var det någon mer som uppmärksammade dagens tabbe? Det var när tv4 skulle presentera vädret klockan 19.35 som meteorologen började sändningen med att säga: Ja godmorgon! Detta sades utan minsta min och tillrätta sägelse. Hm ja man kan ju undra om han precis vaknat, eller?! Kul var det i alla fall. 

Mitt betyg

Det här är helt och hållet för Kristins skull! Har nu alltså provat Ben & Jerry´s smaken Half Baked. Åh visst den var okej, men bara okej för min del så det blir bara godkänt för just denna smak. Visst den var för det första mycket bättre än vad jag tänkte mig och jag tror att det beror på att det är en blandning av både choklad och vaniljglass som gjorde den god. Det jag inte var lika förtjust i var "kakdegen" det kändes stundtals som om det var strösocker som jag åt. Men, men B&J vet i alla fall hur man gör glass!

Haha!

Jag säger bara Justin Timberlake, Justin Timberlake!


Vet inte vad det är...

...men det ligger något konstigt i luften.


Tåg, tåg, tåg...

...och åter massa tåg.

Var som sagt fram och tillbaka till Örebro idag åh ska man bara åka över dagen till Örebro betyder det mer restid än själva "stadentid". Men det gick bra trots hemresans förseningar. Var i alla fall och hämtade ut mina nycklar till min nya lägenhet och tog mig en liten titt. Min första tanke var, hur ska jag möblera? Känns inte riktigt som om jag kommer att få plats. Men, men det löser nog sig tillslut. Hem känslan fanns inte heller där men den tror jag infinner sig då jag väl har fått dit mina saker och det verkligen blir mitt hem.

Efter all "lägenhets-koll" fick jag sällskap ner till stan av mr. långben. Ja jag kan ju bara säga att jag har powerwalk´at  idag, åh de är ju alltid bra (eller?). Åt i alla fall god mat på Rosalis (ett måste då man är i Örebro) i trevligt sällskap. Tiden gick därför fort framåt och det blev sedan dags för mig att gå iväg till tåget för att åka hem igen.

Fick en trevlig och pratsam tåg-granne på tåget mellan Gävle-Bollnäs som ca 10 minuter efter tågets avgång från Gävle säger:
Är det bara skog här?!
Hehe, ja jag kan förstå att vissa undrar.

Tur och retur: Örebro

Har jobbat dagen idag, det har gått riktigt bra och tiden flög fram ett tag. Nu har jag varit hemma någon timme, håller på att tvätta. Det är en hel del tvätt idag eftersom tvättstugan krånglade förra gången så jag inte kunde tvätta.

Imorgon bitti tar jag tåget ner till Örebro(!) för att hämta ut nyckeln till min lägenhet. Ska bli riktigt spännande att se hur lägenheten ser ut. Visst jag vet ju hur planlösningen ser ut men man får ändå en annan känsla när man väl kommer in i sitt lilla hem. Hoppas på att det blir en trevlig dag.


Jag undrar...

... varför en låt kan få kallas som ledmotivet till en specifik film och som sedan aldrig spelas en endaste gång under filmens gång?!

Hm, ja det är ju fel tycker jag.

Fick för övrigt en massa myggbett under torsdagens blåbärs plockning. Dem sitter på otroligt dumma ställen, eller ja visst det finns väl inga bra ställen för myggbett, men vad säger du om att ha ett myggbett på halsen?!

RSS 2.0