Lördag 30 maj

Genrepsdagen.
Det har varit en dag i full fart men allt gick mycket bra, vissa små missar är det alltid på ett genrep men överlag var allt riktigt bra. Imorgon är det show som gäller och då brukar alla elever tagga till lite extra.


Kvällen har spenderats hemma hos pappa med alla syskon, mysigt, mysigt.

En fredag i Stockholm

Fredagens dagstur gick som sagt till Stockholm och de var verkligen en toppen dag. Jag och pappa åkte ner på förmiddagen, parkerade bilen på gärdet och promenerade ner till stan i det otroligt härliga vädret. Väl nere på stan mötte vi upp med mamma, Robin och moster Tina. Shopping, fika och god mat fyllde dagen fram tills att vi tog tunnelbanan till Fridhemsplan och tittade på Marias slutföreställning "Går du ofta hit?". Den var så otroligt bra och jag är så stolt över min duktiga lilla syster. Av alla i klassen valdes endast två personer ut som fick göra sitt eget komponerade solo och Maria var en av dem. Åh vad jag var glad och fylld av ny energi när vi, jag, pappa och Tina senare på kvällen åkte hem igen i det (fortfarande) helt fantastiska väder.
 


Danseleverna på Kaggeholms folkhögskola 08/09



 


Stockholm nästa!

God morgon på er allihopa! Anledningen till att jag är uppe med tuppen idag är att pappa kommer och hämtar mig om en timme. Vi ska åka ner till Stockholm och titta på Marias "slutproduktion" som Kaggeholm folkhögskolas danslinje sätter upp. Riktigt spännande och kul ska det bli. Nu äre dags för frukost...


Dröm...eller?

Drömde stressigt i natt, om våravslutningen. Det var alltifrån att de flesa eleverna inte kom till att mina danskläder (sop, skor osv...) inte fanns, allt saker var tydligen kvar på heden. Uscha säger jag bara, det var en jobbig dröm. Men bli verklig ska den inte bli, för mina elever kommer dyka upp och idag efter genrepet med hdt har jag tagit med mig alla kläder.

För övrigt tycker jag verkligen att ni alla ska komma på Dansotekets våravslutning nu i helgen. På söndag den 31 maj klockan 12.00 och 15.00 i aulan på torsbergsgymnaset smäller det, endast 30 kronor per person. Kollekten går sedan till Röda Korsets insamling för världens mammor, passande va?! Det är ju faktiskt morsdag på söndag.


Kävesta danslinje

Har precis varit och tittat på dansföreställningen "Sen blir allt svart" som elever och lärare på Kävesta folkhögskola, danslinjen, skapat tillsammans. Måste säga att jag är imponerad och speciellt då på Matilda som har utvecklats en massa under detta år.


Vardagslyx mitt i veckan!


Besök?!

Visningen av min lägenhet är nu gjord. Det visade sig var en tjej som jag red med när jag var liten. Hon verkar gilla lägenhet och funderar på att flytt in, hon skulle bara titta på en till. Känns som sagt konstigt att någon annan tittar och funderar på att flytta in i min lägenhet när jag fortfarande inte vet vart någonstans jag ska ta vägen.

Ska nu gå iväg och hämta tvätten. Vid tre tiden ska jag sedan upp till heden och titta på Kävesta folkhögskolas danslinjes "slutproduktion". Ska bli riktigt kul att få se vad Matilda kan nu.


Nu är det på riktigt!

Hittade tillslut min present till mamma efter promenad hit och dit. Hoppas hon blir nöjt, jag tycker i alla fall att det är något hon behöver. Under mitt present letande ringde min telefon och displayen visade ett okänt nummer. Det visa sig vara nummret till en tjej som ville komma och titta på min lägenhet. Ojojoj det börjar verkligen att bli på riktigt nu, det är faktiskt någon som nu funderar på att flytta in i min lägenhet, i mitt hem... Ska i alla fall visa henne mitt lilla hem imorgon mitt på dagen. Ska se till att städa undan lite extra så hon får en bra uppfattning. Men jag måste bara säga att det nu verkligen känns sorgligt, tänk att någon verkligen ska flytta in här och jag måste flytta ut. Vart ska jag ta vägen då? Svaret står skrivet i framtiden...

På jakt efter en present

Sitter och väntar på att Lisa ska möta upp mig. Vi ska sedan gå iväg och leta en present åt mamma. Vet redan vad jag ska ge henne men det måste ju fixas. Men större delen av denna dag ska jag (som vanligt!) spendera uppe på heden. Ikväll är det tre olika lektioner, åh det är massa koreografi som nu verkligen måste sitta, allt ska fungera.


En ny vecka!

Ja då var det måndag igen åh min måndag har varit en ganska vanlig måndag. Vaknade upp ute i växbo och var där under förmiddagen. Åkte sedan hem till Bollnäs och på kvällen gick jag upp till heden och dansade hdt och vuxengruppen. Var riktigt kul med balett passet vi hade som teknik idag, otroligt jobbig i en danssal utan syre men väldigt kul och riktigt nyttigt. Vuxengruppen jobbade även på väldigt bra idag, jag är riktigt stolt över dem! Det märks att dem övar ordentligt hemma och jag känner mig lugn inför avslutningen.

Åh förresten så ringde de från jobbet idag. Nu har jag då fått alla mina introduktions dagar, det känns riktigt bra.

Ute i solen!

Myser ute i solen och spelar kubb med Robin, så härligt och helt underbart!


Dofter

Efter gårdagens trevliga kväll var doften av kaffe tidigare idag riktigt god. Dofter av olika saker och människor betyder mycket för mig. Det har alltid varit så för mig, ända sedan jag var liten och kände tryggheten genom mammas doft. Men som sagt kaffe doften idag var underbar, det är något speciellt med den, gillade den långt innan jag även gillade att dricka kaffe. 

Ska nu åka iväg till Växbo och gratta Nisse som fyllde år igår, blir nog kvar tills imorgon. Hoppas ni har haft en trevlig helg, nu är det inte långt kvar till sommaren! 

Urix 09

Dagen har varit lite blandad, massor av tankar som susat förbi. Hm...?! Ja alltid är det något. Efter min lilla middag var det bara att börja peppa för kvällens kostymernas föreställning på Urix i söderhamn. Efter extra väntan på grund utav ett visst band som inte kunde passa tiden fick vi börja våran föreställning dryga halvtimmen senare. Men det var så otroligt kul att få vara med, tack så mycket för det!

Kvällen bästa är nog ändå detta "band" som jag kommer leva på läääänge, ni ser väl att det står artist :)


Fredag!

Hade kostymernas rep (genrep) inför morgondagens föreställning i Söderhamn. Hoppas verkligen att det ska gå bra, känns helt okej nu bara vissa delar som är lite osäkra. Men jag försöker så gott jag kan åh varje kväll nu denna vecka har jag somnat med olika dialoger och dansstycken i huvudet.

Åkte direkt ifrån heden med ett snabbt stopp hemma för att få i mig lite energi innan jag gick iväg till folkets hus. Hade då min sista lektion med barngruppen, Mathilda ska ha hand om dem nästa gång eftersom jag ska till Stockholm och se på Marias föreställning.

Från danslektionen blev det åter en snabb visit hem, dusch och mat sedan begav jag mig upp till granberg och grattade pappa på 46 års dagen. En riktigt bra dag måste jag säga, fullt upp!

Kallvatten?!

När var du tvungen att diska i kallvatten sist? Åh då menar jag er som bor i lägenhet... Ja för just nu finns det inget varmvatten hos mig, så typiskt måste jag ju säga, varför händer det?

Långhelg... eller?

Ja tydligen är det långhelg just nu men det är inget jag märker av sådär jätte mycket. Visst jag har idag haft det hur mysigt som helst i trolldalen och sedan på kvällen var jag och dansade ledardans men jag har känt mig riktigt trött idag. Skulle behöva ha ledigt nu och varva ner, få samla mig själv. Men den tiden kommer nog snart, nu denna helg blir det ju kostymernas åh det ska verkligen bli hur kul som, hoppas allt går bra.


Albin och Jona fiskar


Pappa, Ida och farmor i trolldalen


Bus-Robin


Glassen med stort G, nu har även jag provat den, riktigt god.


Grabbarna grus smaskade i sig glass.

Vad luktar du?!

Åkte på förmiddagen hem till pappa. Där stod farmor och bakade bröd (de är smarta som sätter henne i rätt arbete), pappa sprang omkring mest överallt, Ida var på bvc med Selma, Albin var på förskolan och Jona på dagis. Efter ett tag samlade vi oss (dock inte Albin och Jona) ute på altanen och fikade. Åkte därifrån direkt till frisören och klippte mig, tyckte verkligen att det var dags nu, men det känns kort... det kanske är så bara för att jag är van vid den längd jag hade innan. Hann sedan med en tur till stan och har nu fixat presenten till pappa. Promenerade sedan upp till heden och hade min två ungdomsgrupper. Det gick bra och var kul, jag var kanske lite extra hård idag... men det behövs verkligen nu så här nära avslutningen.

Åh nu till min rubrik, tydligen så lukar jag danslärare?! Ja enligt Sara och några till så luktar visst jag och även Hanna (lilla skutt) som danslärare och danssal...hm? För att klargöra detta, så är det tydligen en god doft, inte något hemskt.

Helt slut...

Ja jag är bara helt slut både i kroppen och i huvudet. Har varit uppe på heden och dansat mellan halv fem och tio. Tre olika grupper med olika innehåll. Nu ska jag bara varva ner och sedan sova, imorgon ska jag hälsa på farmor som är på besök hos pappa. Nattinatt...

 

Det bästa kommer efteråt...

Ja dagens minus blir faktiskt dagens plus i slutändan. Nu efter att det har regnat, är det bara helt underbart att få vara ute. Luften känns helt ny och fräsch och man (eller i alla fall jag) får en känska av att allt är möjligt. Nu när jag skulle gå ut med soporna tog jag en extra lite promenad bara för att få fylla på med ny energi. Så nu känner jag mig pigg och glad, allt är möjligt. Tom. mitt och Nea´s lilla flyg känns möjligt, det kan faktiskt gå, eller rättare sagt nu SKA det gå!

Nu blir det Pretty Woman, tack för den lilla påminnelsen Johanna.

Måndag 18 maj

Då var vi här igen då... en ny vecka och vi har nu redan passerat mitten av maj. Helt sjukt vad tiden går fort fram. Kan inte fatta att jag nu snart har bott ett helt år i Bollnäs, känns lite ovärkligt faktiskt. Idag var jag och Lisa till stadshuset på information inför sommarjobbet. Satt där och lyssnade på nästan exakt samma saker som förra året, men visst det är nyttigt att upprepa information. Det är ju på så sätt man lär sig bäst, men jag tror nog att de som är helt nya har mest nytta av själa informationen. Filmen var ju lika rolig i alla fall :)

Mötte sedan upp med Hanna och Camilla, innan de gick iväg på samma information medan jag och Lisa gick runt på stan och letade presenter till alla mina familjemedlemmar som fyller år i slutet av denna månad. Tror att jag har ganska stor koll på vad jag ska ge dem alla. Dagens lilla minus är lugnt vädret, hur tråkigt som helst att det skulle börja regna... jag som hade tänkt gå till heden, nu får vi se hur det blir med det. Dagens lilla plus (oj det känns som jag tagit detta med "dagens extra" av Sara men, men hoppas det är okej?!) är i alla fall umgänget med trevliga människor och snabb träffen med pappa, Ida, Jona, Selma och farmor.

KP rep och lite mys med Selma

Var iväg och repade lite kostymernas idag, tack för att ni gör detta för mig! Var verkligen nödvändigt, kändes skönt att få köra igenom allt en gång, för på fredag blir det nog inte rep, rep utan mer bara köra... Ja, ja hoppas att det ska gå bra, känner mig mest nervös inför alla repliker.

Åkte sedan upp till granberg för att hälsa på Ida och Selma. Kom precis lagom till kaffet, så vi satt ute och myste på altanen lite och sedan dök pappa, farmor och grabbarna grus upp från sin lilla resa till småland. Så denna vecka finns även söta farmor i staden. Selma har förövrigt växt en massa sen sist jag var där, nu har hon börjat få ett eget utseende, i början var hon ju så lik Albin men nu börjar de försvinna. Ska se till att åka upp dit mer i veckan också så jag hinner träffa farmor lite mer, nu blev det bara så hastigt.

Imorgon ska jag iväg på information på stadshuset inför sommarjobbet. Skönt att jag fick tiden vid tio och inte vid sju på morgonen som jag fick förra året.


Grattis Norge!

Ja ett stort grattis till Norge, åh vad kul att de vann eurovision igår, det var verkligen helt rätt. Personligen är jag verkligen helnöjd med hela topp tre placeringarna. Andraplats till Island och tredjeplatsen till Azerbajdzjan det var verkligen dem som jag ville skulle vara uppe i toppen. Men Norge utklassade verkligen hela startfältet och jag måste säga att det här var första året som jag höll mer på Norge än Sverige. Det verkar som om det inte spelar någon roll vad för bidrag vi än skickar till eurovision, det har ju ändå bara gått dåligt under den senaste tiden. En 21 placering är ju inget att hänga i julgranen precis. Men, men Malena gjorde ett bra jobb, men det kändes som om det var någon konstigt med ljudet... hm?! Jag är i alla fall riktigt nöjd med årets final, åh det finns inget annat att säga än GRATTIS NORGE!

Eurovision ikväll!

Igår var det som sagt heden (torsberg) på stan och det var så kul. Dansade en massa och hade det trevligt med alla underbara människor. Jobbigt bara att det blåste så mycket, tror att det var en av anledningarna till att jag mådde ännu sämmre mot kvällen. Åkte därför ut till växbo och tog det bara lugnt. Skönt att få mat utan att behöva göra den själv när man känner sig lite hängig.

Mår fortfarande inte riktigt toppen men ikväll ska jag i alla fall ner till Lisa och Camilla och titta på eurovision. Nu är det finalen som gäller och det ska bli riktigt kul.

Heja Norge!


Måste bara säga att jag verkligen gillar norges bidrag i eurovision. Alexander Rybak har verkligen lyckats och jag är sjukt imponerad på hans dansare. Hur man orkar göra alla de akrobatiska sakerna flera gånger under hela låten är verkligen imponerande.

 

Typiskt!

Dagen har varit innehållsrik. Jag och Lisa besökte först torsbergsgymnasiet och tittade på es1 (eller es08 som de nu för tiden så fint heter) och deras viskonsert. Det var bra och speciellt fina dansnummer, åh jag måste då säga att det var en hel del visor jag kände igen... hm?! Sedan gick vi ner på stan fixade med present och åt lunch. Därefter har jag spenderat resten av dagen uppe på heden och haft genrep inför heden (eller ja torsberg) på stan. Klockan 11.45 dansar vi fösta showen, kom och titta!

Åh nu till min rubrik, har fått huvudvärk och känner mig hängig och slut i kroppen... uscha får inte bli sjuk nu.


Mitt i veckan!

Onsdag, ja nu var vi redan här... Idag har jag avklarat vissa saker så som:

  • Tvättat
  • Mött mamma och fixat med skor till sopdansen!
  • Letat guldband på stan
  • Följt med Lisa till sjukhuset

Nu är jag hemma igen och har börjat laga mat, det ska bli köttbullar (hemgjorda, såklart!) och potatis. Kände att det var riktigt längesedan jag åt potatis nu.  Sedan ska jag planera kvällens två lektioner innan jag då ska upp till heden och dansa. Nu är det bara repa, repa inför avslutningen som gäller.

Åh just ja, grattis till Malena som igår klarade sig igenom semifinal 1 och nu är i final på lördag.


Oroligt?!

Ja vädret har varit riktigt oroligt idag, alltifrån solsken till spöregn och krafitiga vindar. Har i alla fall fått en del ärenden fixade, sa upp min lägenhet (känns faktiskt riktigt sorgligt) och varit och handlat. Mötte sedan upp Lisa och Camilla på stan och tog en fika. Nu har jag hunnit äta lite mat och strax ska jag upp till heden och dansa till halv tio. Därefter blir det att rusa hem så jag hinner se lite på eurovision, semifinal 1, heja sverige! Har även hämtat ut Britney biljetterna och pratat en stund med Maria.

Tack förresten för gårdagens telefonsamtal, det var riktigt trevligt!

Britney Spears 13 juli



Du får tycka vad du vill om detta, men jag och Maria har nu biljetter till Britney Spears konsert den 13 juli, globen, Stockholm.

Söndag!

Ja då var nästan denna vecka också slut, sommaren närmar sig med stormsteg. Idag har jag spenderat största delen av dagen uppe på heden med mina två underbara ungdomsgrupper. De har nu lärt sig, eller i alla fall fått all koreografi så nu gäller det bara att få till det perfekt. Men jag tror på mina elever och jag tror att de kommer gå riktigt bra för dem på avslutningen.

Nu resten av kvällen ska jag bara ta det lugt och ta hand om mig själv (har lyxat till det med naturgodis!) för imorgon börjar en ny vecka. Redan på fredag har vi uppträdande på stan. Spännade, spännande måste bara se till att sätta pargrejen i Rihanna, känns inte riktigt hundra ännu, men snart så.

Hoppas ni har haft en trevlig helg och ta vara på denna sändagskväll för imorgon börjar allvaret igen...

Melodikrysset

Växbo helg igen... blev tvungen att leta upp danskläder så då var ett besök hem till mamma självklart. Har dock inte hunnit leta så mycket ännu. Har istället ägnat dagen åt att lösa melodikrysset och koreograferat. Är nu klar med de så jag borde väl återgå till det jag egentligen skulle göra här. Jaja vi får väl hoppas på att jag hittar något då och speciellt något ljusblått.

Imorgon söndag ska jag iväg upp till heden och ha extra träning med mina två ungdomsgrupper från klockan elva. Hoppas att de kommer med mycket energi för imorgon ska de få massor av ny koreografi. Dags att börja göra dem redo för våravslutningen, snart smäller det!

Tack Lisa!

Det är bara att ha vänner som vet vad man vill ha :)


Komihåg lista: Maj

Jag måste bara säga att tiden går så otroligt fort och det är jag till största del glad över. Känner mig dock aningen stressad över denna maj månad som är uppbokad till tusen. Därför gör jag nu en lite lista på allt som måste fixas under månaden.

  • Se till att alla elever kan koreografierna (extra träning 10 maj) och har alla kläder
  • Få alla elever att betala medlemsavgiften
  • Fixa logeföräldrar
  • Vara förberedd till "torsberg på stan" den 15 maj
  • Lära mig Kostymernas på nytt (ny roll, nya repliker) 23 maj
  • Åka till Stockholm och se Marias föreställning 29 maj
  • Dansotekets våravslutning genrep 30 maj
  • Dansotekets våravslutning show 31 maj
  • Köpa födelsedagspresenter till mamma, pappa och Nisse till den 22, 23 samt 31 maj
  • Leta upp alla olika danskläder jag behöver till alla olika uppträdanden

Ja jag har säkert glömt något, men det kommer väl fram tillslut. Nu vill jag bara att allt ska gå smärtfritt och vara riktigt kul, åh sedan kommer sommaren :) Jag ska verkligen se till att njuta av denna tid, jag vet ju aldrig vart jag befinner mig i höst.

Lyssna och njut!


Lillasyster Selma

Igår var jag hemma hos pappa nästan hela dagen och hälsade på lilla söta Selma.


Jag och Selma


Selma sov nästan hela tiden

Välkommen till världen!

Ja äntligen har jag blivit storasyster (igen!) så välkommen till världen lilla Selma! Längtar nu efter att få träffa detta under, så när hon väl kommer hem ska jag åka dit och hälsa på henne så jag får en ordentlig första titt på min nya lillasyster!

Lördag

Min lilla Elin helg fortsätter, har dock inte varit speciellt ensamen... Igår var jag ju som sagt hela dagen hos pappa och idag då jag gick ner på stan för att införskaffa mig en stegräknare, möttes jag först utav en massa folk på stan, buo och allt. Sedan träffade jag även på pappa och Ida (ingen unge ännu...). Resten av dagen har jag sett till att gratulera Therese som fyller år idag, handlat ost åt mamma och promenerat. Imorgon måste jag kanske åka hem till mamma för om Robin fortfarande inte är pigg måste jag vara barnvakt på måndag.

Har förresten glömt bort att berätta om mina underbara elever. Ja jag har faktiskt de bästa eleverna man kan ha. På förra barngruppen som jag hade fick jag blommor av en av eleverna, hur gulligt är inte det?!

Körkalaset!

Var idag iväg på körkalaset, lyssnade på Team Hanna och 300 andra körsångare här från bygden. Stämningen var på topp och det var riktigt bra! Därefter åkte jag upp till pappa. Hade bara tänkt att hälsa på en liten stund men blev kvar hela dagen. Det var trevligt blev även bjuden på mat av John och Elsy.

Denna helg ska jag bara ta det lungt och ta hand om mig själv. Känns verkligen som om jag behöver det just nu, alldeles för mycket tankar snurrar omkring i mitt huvud just nu.

RSS 2.0