Tomteträning?!

Nyss hemkommen från Adventsaerobics. Liten kul grej måste jag ju säga, jag och Therese begav oss mot gymnastikhallen utan några specifika förväntningar. Möttes i alla fall utav tre instuktörer med tomteluva på huvudet och glitter i midjan. Träningen var väl helt okej men jag måste ju erkänna att julmusik inte gör mig så pepp. Julmusik vill jag mysa till hemma, inte hoppa omkring till. Men, men kul var det och de lottade även ut lite små julklappar och bjöd på pepparkakor. En kul grej helt enkelt!

Måste även passa på att gratta Albin som fyller 7 år idag, är lite ledsen över att jag inte kunde vara hemma just nu.

Grattis grattis!


Åsa - Räddaren i nöden!



Världens gulligaste Åsa gav mig en liten present idag. Helt oväntat faktiskt, hon hade hört mig prata om att jag letade efter apelsinskalare och idag hade hon med sig två(!) stycken till mig. Hur gulligt är inte de?! Tack så jätte mycket!

Glöggkväll!

Glöggkvällen igår var riktigt mysig. Vi spelade spel och letade massa 90-tals musik på spotify. De bjöds på glögg, pepparkakor, lussebullar, muffins och pepparkakskolor. Så trevligt att bara umgås en söndag och fira första advent!



       

 


Första advent!

Åh äntligen har denna dag kommit, nu är det inte långt kvar till jul. Har idag bara pluggat och mer måste jag plugga. Men ikväll är det glöggkväll hemma hos mig. Åh det ska verkligen bli riktigt mysigt, massa glögg, pepparkakor, andra godsaker och trevligt sällskap. Kan det bli bättre?!


Julmarknad

Åh idag det har varit en riktigt mysig dag på stan. Jag och Therese gick på julmarknaden på slottet och sen gick vi och julshoppade en massa. Har hittat några julklappar, men har en hel del kvar. På slottet smakade jag även saffransglögg och den var verkligen riktigt god, ångrar nästan lite att jag inte köpte en flaska men jag hade inte orkat bära den.

       

 


Vad är en dag på slottet?!


Dagens lunch var lätt att införskaffa, man kunde smaka på det ena och det andra!


Fika på Espresso House!

   
Det är verkligen jul i stan även fast vädret visar höst.


Therese och jag är på julmarknad!

0-51cd50897d15ad11476d51c0893300c7.png

Therese och jag är på julmarknad!


Förändringen!



Tänkte först bara klippa upp håret lite... men när Agnes är på g är det bara att hänga på. Glömde min kamera där nere igår så jag har inga fler bilder än denna. Men vad tycks?!

Stackars min lilla arm!

Laboration på nervsystemet
Ja det är vad jag har haft idag och jag känner fortfarande av stötarna jag fick i min arm.

 

Vi började med att mäta lednings hastigheten i en av nerverna längs armen. Detta gjordes med hjälp av stötar. Agnes och Malin var våra försökskaniner och jag var riktigt lättad över att det inte var jag. Har verkligen svårt för stötar, tycker att det är riktigt obehagligt. Jag uppfattar det inte som skönt, som Agnes tydligen gör...

Så när de testet var klart och vi istället skulle mäta svettsekretionen i handen vid olika ljus och bilder ställde jag upp. Tänkte att det här går nog bra, jag slipper ju stötarna i alla fall. Trodde jag ja! Men ack så fel man kan ha ibland. Mitt test gick ut på att testa den betingade reflexen. Jag fick titta i en liten låda, ibland lyste det rött och det blev ingen följd men sen när det lyste grönt fick jag en stöt(!) direkt efter. Sista gröna lampan gav ingen stöt (som tur var) och man skulle då se om jag producerade lika mycket svett som annars då jag fick en stöt. Men det gjorde jag inte så jag gick inte riktigt på det där testet.

Jag överlevde i alla fall men jag har som sagt lite svårt för stötar och undviker dem helst, men det var i alla fall en rolig laboration.

Ikväll ska jag, Sara och Maria till Agnes. Förändringar är på g, känner mig lite spänd! 


Den afferenta blåa slangen?!

Sammanfattning av förmiddagen:

Seminarium, nervsystemet: Gick riktigt bra faktiskt förutom att hon tyckte att vi pratade för lite. Hm... hur är det möjligt, vi är ju annars gruppen som inte kan sluta prata.

 

Föreläsning, sinnesfysiologi: Om föreläsaren får säga: Den blåa slangen, detta här och detta där. Får vi skriva så på tentan då också? Eller måste vi skriva alla latinska ord? Tror inte att det framkommer vad man menar då, de samma gäller även för våran föreläsare. Vi fattar inte vad han menar!

 

Nu: Borde plugga lite så jag kan gå iväg och dansa sen utan dåligt samvete.


Tjuvstart!

Förlåt men jag har tjuvstartat... men bara lite. Jag har nu bytt gardiner och sängkläder åh det börjar nu likna jul hemma hos mig. Känns riktigt mysigt, men jag väntar till helgen med resten av alla saker.

Ska snart ner på stan med Agnes, shoppa födelsedagspresent och kanske någon julklapp eller varför inte lite julpynt. Åh vad jag längtar till första advent!


Emil, Hanna, Bert

Emil blir jagad av baggen.
Hanna springer på en spik.
Bert tappar Paulina på golvet.

Men vad är det egentligen som gör att vi skriker?

Idag hade vi först våran sista föreläsning om nervsystemet och ja det är sjukt mycket jag måste kunna nu. Sen hade vi första föreläsningen om blodet och med en ny föreläsare. Denna person körde på i 180 och jag hade riktigt svårt att höra vad han sa. Så ja det var ganska svårt att hänga med måste jag ju säga.
Måste läsa, måste läsa, MÅSTE LÄSA!

Ett kylskåp på tån

Dagen startade kanske inte toppen då jag fick mitt kylskåp på tån. Eller kanske rättare sagt kylskåpsdörren. Ont som attan gjorde de i alla fall och det känns fortfarande, stackars lilla mig... Borde kanske prata med öbo och få dem att fixa mitt kylskåp eftersom själva dörren hoppar av minst en gång i veckan.

Föreläsning 13-17 åh nu har dem börja möblera om ordentligt i vårat schema så vi har typ ingen aning om vad vi ska kunna till del 1 tentan och vilket vi ska ha i del 2. Nä det här måste de fixa så snart som möjligt. Jag undrar om det kanske är svinis som har ställt till det?!

Utan titel

Ännu en vecka har gått. Jag har varit på en riktigt bra bio kväll/natt, New Moon! Annars är det bara plugget som gäller, just nu håller jag på att lära mig en massa latinska ord. Åh ja det kommer att gå!

Igår pratade jag med Helena i ett par timmar, kändes så bra. Jag fick ju faktiskt ett kort av henne i veckan. Man blir alltid lite extra glad av post, så de lilla vykortet förgyllde då min dag.

Bara en vecka kvar till första advent, längtar! Håller även på att fundera ut vad jag ska köpa för julklappar. Det börjar bli svårt måste jag ju bara säga, vet liksom inte riktigt vad alla önskar sig.


Äntligen!

En dag som denna är hösten som bäst!

 

 

 

Energin är på topp!
Fattar dock inte varför alla har persiennerna nere, en sådan här dag vill man ju ha in all sol!


Myskväll!

Igår cyklade jag hem till Agnes. Blev bjuden på god mat (åter igen) är nog snart skyldig Agnes mat resten av livet om det ska fortsätta så här. Nä nästa gång är det jag som får stå för maten. Såg i alla fall på två filmer Upp och Seven Pounds. Upp var verkligen helt underbar, precis som en film ska vara, tårar och massa skratt! Det var skönt att bara ta det lugnt en fredag.

Det där med sömn

Nattens bio, New Moon var helt fantastisk. Hela kvällen var riktigt mysig, stämningen var verkligen på topp inne i biosalongen. Men att komma hem klockan 03.00 åh sedan ha föreläsning vid 8 är inte så bra. Men jag klev i alla fall upp efter bara någon timmes sömn och cyklade iväg, fick tom. med mig Agnes. Föreläsningen gick okej trots att jag var riktigt trött. Efteråt cyklade jag hem och sov en stund. Men jag tror att jag ångrar de lite, jag blir alldeles seg då. Så nu känner jag mig inte riktigt på topp, skönt att det blir en lugn kväll med mat och film hos Agnes.

Nu smäller det!

0-7f1ce2675bd356999cc48f22c6425794.png

Nu smäller det!


Twilight kväll!



Nu drar jag snart ner till stan. Vi är ett gäng tjejer som ska på Twilight kvällen på bion. Först kommer dem att visa första filmen och sen när klockan slagit 00.00 visar dem New Moon! Åh jag är så pepp, det här kommer att bli en helt fantastisk kväll!


Carola kan inte le?!

Har en ny favorit föreläsare, hon påminner mycket om Laila (SO-läraren jag hade på högstadiet). Åh har man någonsin träffat henne vet man nog vad jag menar. Full av energi och massa tok, samtidigt som man lär sig så otroligt mycket på ett riktigt bra sätt.

Jag eller rättare sagt alla vi studenter har fått uppfattningen av att hon inte gillar Carola så väldigt mycket. Eller var det bara botox (som förlamar musklerna) som hon inte gillade?!

Sökes: vattentäta skor!

Jag håller på att bli tokig på detta väder ibland. När jag tittar ut genom fönstret regnar det inte men när jag väl går ut för att cykla iväg regnar det som bara den. Ja ja jag är i alla fall glad över att det regnar och inte snöar så jag fortfarande kan cykla. Man får ju se något positivt med det hela. Åh idag var det faktiskt sol en liten stund för första gången på riktigt länge. Men allt för snabbt försvann solen och den blå himlen, allt blev grått och det började regna igen, typiskt!

Idag var jag först på föreläsning om nervsystemet, den första av de fyra som vi ska ha. Sen på eftermiddagen var jag och Anders och fikade, riktigt trevligt att få träffas och bara prata en stund.

Nu ikväll har jag också fått prata med Maria, så nu känner jag mig riktigt glad! 

Utan pengar?!

Ibland är det dyrt att vara student måste jag ju bara säga. Åh nu är mina pengar nästan slut...
Bara nu idag när jag var på faddermöte blev jag av med några hundringar. Tydligen så räcker det inte att man har en tröja, så vad gör Elin?! Jo men visst hon köper en huvtröja och inte bara en t-shirt utan två(!). "Den ena kommer ju alla ändå bara skriva på!". Var sedan till Willys med Frida och köpte nästan bara det viktigaste, toapapper och tvättmedel. Ja vad säger det er egentligen?

Tur att New Moon på torsdag natt redan är betald, annars hade jag varit lite körd. Hur lördagen däremot ska gå ihop, får jag lösa då.

Har i alla fall mat i frysen så jag klagar inte!

Jag är expert!

På att lyssna sönder låtar. Just nu har jag hittat en ny favorit låt som går om och om igen. Nämligen den bästa låten ur nya Fame filmen. Asher Book med Try.
Helt fantastisk!


Cogito, ergo sum

Men ibland tänker jag nog allt för mycket. Som denna helg. Har bara varit hemma och känt mig sjuk. Inte den roligaste helgen kanske men jag tror nog att jag behövde den...


Hej Tomten!

Sitter här och filar lite på min önskelista men har nästan glömt bort vad jag kan önska mig...

Vad är det egentligen man ska önska sig?
Saker man behöver men kanske inte vill ha i julklapp eller saker som man vill ha men kanske inte behöver?
Hm... ja jag funderar på att göra en önskelista som både innehåller saker jag behöver och saker som jag verkligen vill ha. Men det känns svårt faktiskt, jag vet inte riktigt vad det är jag vill ha. Der var lättare förr, då önskade jag mig en häst. Nu känns en häst alldeles för omöjligt, har varken tid, pengar eller någon plats för en häst. Men när man var liten var allt möjligt.

Just nu önskar jag mig sol och energi, känns som att det är brist på det idag...

Pepparkakor!

Idag har jag använt gårdagen inköp, kaveln. Har bakat papparkakor i mitt lilla kök, det gick riktigt bra trots den lilla ytan. Det doftade verkligen jul och det kändes så mysigt, längtar till min glöggkväll den första advent!

   

 


Med tummen i provplattan

Har varit i skolan mestadels av dagen. Hade labb eller rättare sagt en liten minilabb inför labben som vi har på måndag. Vi har då tagit prover på våra händer, eller vi har gjort en liten odling för att se hur mycket bakterier det växer på plattan om man inte har tvättat händerna jämfört med om man har tvättat händerna samt om man har använt sig utav desinfektionsmedel.

Efter skolan cyklade jag och Agnes till Ica där vi köpte pepparkaksdeg. Ska nog ta och baka lite imorgon, längtar så till julen. Efter att jag varit hemma ett tag fick Agnes för sig att hon skulle till stan och jag följde snällt med, passade även på att köpa en kavel som jag tydligen saknade.


Svininfluensan?!

Hur tänker du gör? Eller vad har du gjort? Vaccinera sig eller ej?


Jag håller nästan på att bli tokig. Vart jag än är så är svininfluensan på tal, alla snackar om den, det står i alla tidningar och det visas på tv. Men jag hittar aldrig något svar. Jag vet inte vad jag ska göra.

Jag är väldigt splittrad. Läste nyss att första sprutan ger ett 40 % skydd och när man tar den andra har man ett 80 % skydd. Det betyder alltså att man fortfarande kan bli smittat och det har ju faktiskt hänt. Vad är då meningen? Att säga att man då tänker på andra och minskar spridningen stämmer ju bara till viss del. Visst man gör att sprindningen minskar i hastighet, det går inte lika fort, men man kan ju fortfarande vara bärare av själva influensan och sprida den vidare.

Svininfluensan är inte farligare än en vanlig influensa, det verkar bara vara fler som drabbas vid ungefär samma tidpunkt. Att man då som frisk ska behöva vaccinera sig, är det nödvändigt när man inte gör det annars? Jag förstår alltså varför personer i riskgrupperna vaccinerar sig, det är ju klart dem ska kunna göra de. Men varför ska alla göra det? Varför ska hela befolkningen vaccineras? Ibland får jag känslan av att det här bara är något som har förstorats upp så otroligt mycker. Är det inte bara bättre att leva häsosamt, träna och äta bra mat?

Hm... ja jag är fortfarande lika fundersam.


Michael Jackson



Igår kväll var jag, Agnes och Frida på bio, ja vi lyckades få med oss Frida. Vi såg Michael Jackson´s This is it. Det var faktiskt en helt fantastisk film. Helt otroligt att få se så pass mycket, jag kan bara föreställa mig hur stor hans show skulle ha blivit. Det hade varit den häftigaste någonsin, nu får man bara njuta av den på film.


Medicin A

Jag tror nog att våran nya kurs Medicin A, Fysiologi med anatomi kommer att ta kål på hela klassen. Det började redan igår, nya ord och begrepp hit och dit. De tycker att alla ska ha koll på allt från kemi B kursen som bara en bråkdel utav klassen har läst. Även jag som har läst den kursen har svårt för att fatta allt. Det gäller nog att ligga i nu så man inte hamnar efter. Apropå de borde jag läsa lite nu... 

Senare ska jag tillbaka till skolan och gå på faddermöte innan jag och Agnes ska på bio!

My sister´s keeper



Igår kväll cyklade jag ner till Agnes, där tittade vi och Amanda på My sister´s keeper (Allt för min syster). Den var ungefär så som jag hade förväntat mig, känslosam och med riktigt bra skådespelare. Vill inte säga för mycket om den för jag tycker att du ska se den själv och få en egen uppfattning. Gör de!

Betyg:
4 av 5 toasters


Min Stockholmshelg!

Åkte till Stockholm i fredags. Mötte upp mamma på statonen och vi började våran lilla helg med att åka ut till Maggan. Hon bjöd på riktigt god lunch i sitt otroligt fina hem. Annars spenderades fredagen på stan med Ulla. Vi fikade gott (trots stressad personal), åt god mat (trots otrevlig personal) och gick på bio. Vi såg "Så olika". Jag kände mig riktigt ung där inne i biosalongen, alla var minst 40 men jag trivdes ändå och filmen var riktigt bra.

       

Lördagen spenderades också på stan, tror nog att jag får leva på vatten och bröd denna vecka. Det var en riktigt bra dag och denna dag valde vi en resturang där personalen var riktigt trevliga, alla verkade ha koll på det mesta. Efter maten gick vi till Chinateatern och såg på Hairspray från första raden. Den var verkligen hur bra som helst, alla var där och dem bjöd på en fantastisk show.



        

Jag är riktigt nöjd över denna helg, allt har varit riktigt trevligt men jag skulle nog ha tänkt på att köpa några julklappar...


Tenta!

Snön ligger fortfarande kvar och det snöar på för fullt. Synd bara att det är massa slask på gatorna. Fast att det är kallt och blött tycker jag ändå att det är lite mysigt.

Idag hade jag även tenta i Vetenskapligmetodik och förbättringskunskap. Kändes som om det gick bra, det var rätt frågor. Åh den sista hade min grupp kommit på, kul att den kom med!

Nu måste jag se till att packa lite för imorgon åker jag till Stockholm, ska se Hairspray på lördag åh det ska blir riktigt kul!

Det är kul att gå i trappor!


Dagens i-landsproblem

En utav mina grannar verkar ha fest eller så har han/hon dålig hörsel och måste har riktigt hög musik på för att kunna höra. Jag hör i alla fall basen lite för bra. Att jag har tenta imorgon vet denna person tyvärr inte om... jag hoppas musiken tar slut tills jag ska sova för imorgon ska jag vara på topp! 


Snö snö snö!

Återigen en pluggdag. Idag tillbringade vi dock mer tid på golvet och på så sätt flyttade vi alla lappar till pianot. Som tur var fick vi bara med en liten del av tapetern... Att tillägga är även att både jag och Agnes nu har massor av lappar av alla dess slag, ambitionsnivån är på topp!

     

Örebro har för övrigt sett sin första snö, är lite smått lycklig faktiskt. Det är något speciellt med den första snön, allt är möjligt!

 

Pepp, pepp, pepp inför imorgon!


Lappar på väggen!

Idag har jag och Agnes varit riktigt duktiga. Pluggat hela dagen först på biblioteket och sedan gick vi hem till Agnes och fortsatte där. Känns som om det har gått ganska bra men det är ju så sjuk många ord som man måste kunna.

    

 

Hela Agnes vägg är nu förövrigt fylld av massa information, det kan ju vara en bra idé för att komma ihåg allt!


Vi tentapluggar och pysslar där em

49ab0e278a99745396542a4e4aa4b93b.png

Vi tentapluggar och pysslar där emellan!


Jag stör mig...

... så sjukt mycket på folk som inte vet hur man beter sig på en gång/cykel väg. Jag menar hur svår kan det vara? Cykla på höger och gå på vänster! Inte gå över hela vägen och ta upp plats för alla cyklar som kommer farande. Idag på vägen hem möttes jag av ett helt gäng Kineser som verkligen okuperade hela vägen. De var säker 10 stycken som gick där som en hel hög utan att tänka på andra. Åh när jag plingade så gick alla först åt olika håll, skrattade lite och gick sedan ihop igen. Själv fick jag försöka mig på någon slags slalom mellan dessa människor. Uscha, jag har verkligen lite svårt för detta. Varför inte bara gå på ena sidan och lämna lite utrymme åt resten av befolkningen?! En annan sjukt störande grej är när cyklisterna kör sicksack över vägbanan och gör det riktigt långsamt så man måste cykla om. Då uppkommer problemet, när och på vilken sida ska jag cykla om? Åh visst väljer man alltid fel och får tvärnita istället. Åh jag blir tokig! 

En stel kropp

Ja det är precis vad jag har efter gårdagen. Hjälpte Agnes att flytta. Åh jag säger nog som mamma sa till mig: Nu får du allt bo kvar, för jag tänker inte hjälpa dig att flytta igen. Men så farligt var det inte, måste du byta rum så finns jag nog där igen. Vi var i alla fall fyra stycken som sprang upp och ner för trappan med alla saker. Sedan försvann hälften av styrkan och det var bara jag och Agnes kvar. Vi skruvade ihop en säng och flyttade ut ett bord och en soffa, värt att nämna är att soffans alla sidor var större är dörröppningen. Men som sagt tjejer kan!

     

 

Efter allt slit så tycker jag faktiskt att det blev ett hem. Jag lämnade dock Agnes själv ett tag, jag var alldeles för trött när klockan började närma sig 23 eftersom nattsömnen dagen innan var närmare obefintlig var det riktigt skönt att få komma hem och sova ordentligt.


RSS 2.0