Hemtentamen!

Ja klockan 09.00 öppnade jag upp blackboard och hämtade ut tentan. Efter en kort genomläsning kände jag mig otroligt missnöjd på "prov tentan" som de la upp förra veckan. Den var ju ingenting i jämförelse med den vi fick idag. Slet nästan mitt hår ett tag, men nu börjar jag få lite koll på det hela. Tycker dock att det känns lite för lite med gränsen på bara 4 sidor, skulle behöva en sida till i alla fall. Men det är väl bara att försöka förklara sig så kort och koncist som möjligt.

Har inte ens hunnit med att göra någon mat än så nu är det då dags. Har under dagen endast fått i mig frukost och x antal koppar kaffe. Ikväll ska jag unna mig en paus framför tv´n, Grey´s anatomy är ett måste!

Hösten är här!

Åh vilken härlig dag! Känner mig verkligen glad över att hösten är här. Luften är frisk och bladen på träden har börjat få fin färg. Visst det var riktigt kallt att cykla nerför backen i morse men jag var ändå glad.

Seminariet gick toppen! Vi pratade om våran vfu plats och lämmnade in rapporten. Jag är verkligen riktigt glad över att jag gått estetiska innan detta för jag känner mig trygg i mig själv och klarar av att prata inför dem andra. Vissa verkar faktiskt ha lite svårare för det.

Efter seminariet cyklade jag hem och tog sedan bussen ner till stan. Där hittade jag både en present, en ny jacka och lite andra små saker som "åt upp min plånbok" men ibland måste man få unna sig något. Skulle behöva ett par skor till sittningen på fredag men det var det betydligt svårare att hitta...

Senare ikväll ska jag, Frida och Therese iväg på Body Balance, ska bli riktigt härligt!

Vissa har talang i tidig ålder!

Hahaha titta på denna underbara unge!


Åh nej!

Varför varför varför öppnade jag dörren?

Nu måste jag betala tv-avgiften. Visst det är väl kanske bäst att vara laglig men som fattig student borde man faktiskt få slippa denna avgift. Uscha jag blir tokig!

En ny vecka!

Vaknade denna nya vecka klockan 05.00 av värsta ovädret. Trodde helt ärligt att taket från mitt lilla hem skulle flyga av. Det blåste och regnade som bara den. Lyckades i alla fall tillslut somna om igen.
Mitt på dagen gick jag och Agnes ner till universitetet och anmälde oss till sittningen, så nu är det fixat. Gick även och kopierade artikeln inför tentan. De börjar närma sig nu...

Väl här hemma har jag skrivit klart rapporten tills imorgon, hoppas det går bra på seminariumet. Var även snäll mot Ida och gick med i "FarmVille" vilket nu har gjort att jag blivit smått beroede på bara en dag. Hm?! Hur ska detta gå.

Ingen rubrik

Det känns som om jag inte har fått någonting gjort idag. Visst jag har faktiskt varit duktig, tvättat och städat. Men ändå känner jag mig lite stressad över rapporten, som inte fått någon tid alls idag. Imorgon blir det att skriva och skriva.

Känner mig en aning förvirrad. Inga moln som har klarnat upp här...


Energin är på topp!

Middag om ett tag med ett helt gäng tjejer och sedan blir det It´s så 09!

Weehee nu är jag pepp!


Väntan kan vara lång

Jag har nu ikväll:

  • Fått i mig te
  • Börjat skriva på rapporten 
  • Krånglat en massa med skype som idag inte ville fungera för mig
  • Pratat med mamma
  • Hjälpt henne att boka sj biljetter
  • Förklarat för henne vad :P och :S i Marias blogg har för betydelser
  • Lyssnat en massa på Melissa Horn

Åh jag väntar fortfarande...


Riktigt mysigt!

Har varit iväg med Nathalie och Johanna till ett ställe utanför Örebro. Smultongården var namnet på denna gårdsbutik och den påminde en massa om Majas cafe i Rengsjö men var mycket bättre. Det fanns hur många mysiga saker som helst. Efter turen dit åt vi lunch och sedan shoppade vi lite på stan. Alla gick därifrån men minst en klänning var. Det var riktigt trevligt att umgås lite.

Ska nu snart smita över till Frida och snacka lite med henne, får se om vi hittar på något ikväll.

Äntligen dans!

Idag har jag återigen varit i Karlskoga på vfu dag 2.  Andra och sista dagen. Tycker faktiskt att dessa två dagar har varit riktigt roliga och otroligt lärorika. Så jag är riktigt nöjd. Verkar som om jag hamnade på en bra avdelning när jag har jämfört med andra. Vissa har tydligen bara fått suttit och inte gjort någonting. Själv har jag ju varit på en avdelning där det hände en massa och även jag fick vara med och göra vissa saker. Kul, kul!

Fick sluta lite tidigare idag vilket jag bliv riktigt glad för. Då stressade jag hem som en tok, bytte om och cyklade sedan raka vägen ner till universitetet. Där väntade dans, riktig dans! Modernt och lite jazz, åh det var så kul! Koreografin som vi började på är helt underbar. Längtar tills nästa torsdag.

Har nu precis pratat en stund med Maria på skype. Det var härligt att äntligen få prata lite med henne och se hur hon har det. Men lille Lukas vaknade så då var hon tvungen att gå iväg. Vi får höras snart igen!


Vfu dag 1

Ja idag var första dagen på fältstudien. Jag blev ju placerad på "Kliniken för Medicin och Geriatrik" på sjukhuset i Karlskoga. Så det är där jag har spenderat hela min dag. Det var faktiskt riktigt intressant, trots en del sittande. Jag lyckades ju komma på en "Ovanligt lugn dag", jag undrar hur det kom sig... Ja, ja, jag hoppas på lite mer att göra imorgon. Är i alla fall riktigt nöjd med dagen men är nu riktigt slut. Väntar nu bara på att maten ska bli klar så jag får fylla på med lite ny energi så jag orkar med morgondagen.

Dagens goda gärning!

Ja idag tycker jag att jag har varit riktigt snäll. Eftersom jag inte hade något schemalagt idag och jag redan hade läst allt jag skulle gick jag ner till universitetet och mötte upp Shilan. Hon har nu börjat på basåret och behövde lite hjälp. Kändes dock inte som om all min matte kunskap fanns riktigt kvar, men jag tor ändå att vi lyckades lösa en hel del frågetecken. Matte är ju riktigt kul så det var intressant att försöka komma ihåg allt som jag en gång har kunnat. Sedan var det självklart kul att träffa Shilan igen, det var alldeles för längesendan sist. Åkte sedan en liten "halvläskig" bilfärd in till stan, äh vem föjler reglerna egentligen!

Utvecklas smaklökarna...

... ja tydligen.
Vad är det jag har fått för mig nu då?
Ibland känner jag inte igen mig själv.

"Nu känns det tydligt"

Om man ska förstå dagens rubrik bör man ha varit på samma föreläsning som jag eller knappt då går det att förstå. Men, men trots att dagen var lång gick det bra och det blev en massa skratt, även vid tillfällen som kanske inte var så bra.

Önskar att jag då och då kunde ta en powernap. Som just nu tillexempel är jag sjukt trött men det finns ju ingen chans för mig att sova nu. Om jag ändå bara kunde slumra in i så där fem minuter och sedan vara pigg. Åh det skulle vara så skönt. Nu får jag bara vänta ut denna trötthet, piggna till och sedan vara alldeles för pigg när jag måste sova istället. Typiskt. Varför kan jag inte powernapa? Finns de några speciella tips på hur man gör?
 

Samtal av alla dess slag

Åh vad jag mår bra av samtal. Samtal av alla dess slag. Det kan vara alltifrån ett riktigt telefonsamtal till skype och msn. Det har stärkt mig ikväll. Känns alltid lika bra att prata med dig Lisa. Lite konstigt att vi nu bor i två helt olika städer. Tror faktiskt inte att jag har fattat de ännu. Skönt att du alltid finns!

Har sedan hunnit med en hel del andra samtal, ni betyder också en massa för mig. Familj och vänner är det viktigaste för mig. Det är ni som ger livet en mening och ett innehåll. Tack för det!

Nu borde jag sova, har föreläsningar hela dagen imorgon.

Det var bara igår

Igår kändes allt verkligen riktigt tungt. Men man har sådana dagar och igår kväll var det så. Men har idag vaknat på rätt sida och allt känns bra. Har läst de mesta av litteraturen så nu ska jag bara skriva upp några kommentarer som jag kan använda till alla jämförelser sen under praktiken. Känns som om jag har hela dagen kvar. Riktigt bra!

???

Det känns mer än vad jag kanske trodde innan...


Lördag, eller?!

Är det verkligen lördag?! Ja hur många gånger jag än tittar efter och ser att det är lördag så känns det ändå som söndag. Tror att det beror på att jag var "ledig" igår. Känns så skönt att veta att jag har ännu en dag kvar av helgen. Vilket betyder att jag har ännu mer tid på mig att förbereda mig inför veckans vfu. Har lite mer litteratur att läsa, och sedan måste jag börja fundera på hur jag ska skriva min lilla rapport, var jag ska sätta mitt fokus. Ska i alla fall bli riktigt spännande att få gå ut på två dagars fältstudier, kan vara en bra början för att se hur allt (eller en liten del utav det hela) fungerar.

Måste även ta och visa er min otroligt fina namnskylt, är den inte helt fantastisk?! Åh ja Agnes om du undrar... så har jag även fixat en åt dig!



Dagens lyx: Kaffe och riktigt god choklad från Choklad butiken!  



Min dag!

Ja idag är det verkligen en Elin dag. Åkte ner till stan, letade tavelramar och hittade några som jag funderar på att köpa. Kollade runt en massa, men jag måste lära mig att jag inte ska gå in i en skoaffär... sedan unnade jag mig en fika på Bara Vara så otroligt gott. Har även lyckats skaffa mig en billig webkamera så nu kan jag och Maria se varandra, woohoo! Det är idag hon flyger hem till sin "familj" så nu i slutet av helgen kanske vi kan snacka lite, vore så kul att höra hur hon har det!

Det sämsta med denna helg är helt klart att nästan alla har åkt hem/bort. Ingen verkar vilja stanna kvar i Örebro just denna helg.

Det är torsdag

Torsdag. Jag har inte mycket att säga. Hade information om nästa veckas vfu. Fixade namnskyltar och även koder till hemtentamen.

Men dagen har varit bra.

Med smak av Växbo!



Idag är ännu en sådan här icke schemalagd dag. Har dock en massa litteratur att läsa och jag har kommit en liten bit på vägen. Till allt läsande behöver man fylla på med energi. Den energin har jag idag hämtat från kära Växbo. Plommon och morötter direkt från mammas trädgård och de serverade jag i min favorit skål från Växbo kvarn. Skålen har den otoligt passande texten "Be happy - dance in the rain". Så allt detta har gett mig lite mer energi. Nu ska jag ta och läsa lite till innan dagens middags ska lagas, följer dagens tema och lagar pölsa.


Jag har bara otur!

Ja det är sant. Jag har otur. Tror inte att det beror på att jag kanske inte alltid följer "lagen om attraktion" som Agnes säger. Visst jag tror verkligen att den fungerar, det är inte de. Men sedan tror jag att jag bara är född med en ovanlig otur. Ett exempel:

Nu den senaste tiden har jag fått en massa erbjudanden i posten. Det har varit alltifrån samla kartor till filmer om olika världsplatser och recept av alla dess slag. Jag öppnar dem alltid för jag är alltid nyfiken även om jag inte alls är intresserad av att gå med i något. I varje paket finns alltid någon extra present som är SÅÅÅ bra och man får den om klistrar i en stjärna i en speciell ruta eller så. I detta specifika fall skulle man öppna en fruktkorg och se vad den innehöll.

 


"Till dig! Titta i fruktkorgen och se vad du får!

Självklart öppnar jag och vad möts jag av?? Jo detta:


Ingenting!!! Hur är detta möjligt?!

Ja ni ser ju. Det kan man ju verkligen kalla otur. Händer det i över huvudtaget att någon blir utan extra presenten? Nej det gör det inte, det kan bara hända mig!

 

Det är därför jag är en utav alla de 113 st sjuksköterskestudenter som får ha sin vfu i Karlskoga. Men jag är inte negativ utan jag tänker gå dit med en "positiv grundinställning" för det har jag lärt mig att man ska göra.


Maria är i USA

Min söta älskade lillasyster är nu i USA. Fick ett sms nu i natt om att allt hade gått bra och att det inte var så farligt att flya. Både hon och jag har ju fått för oss att vi är flygrädda utan att egentligen vara det. Men det kändes riktigt skönt att få ett sms om att allt hade gått bra. Hon befinner sig just nu i New York och sa själv att det kändes helt sjukt, åh det kan jag verkligen förstå.

 

Önskar nu att jag hade lite extra energi för att öppna böckerna och läsa inför nästa seminarium och inför vfu´n men just nu finns ingen energi alls. Vill bara göra massa annat. Allt städa känns tom. mer lockande.


Älskar dig Maria!

0-66b6474776284ce018e38184111bfdad.png

Älskar dig Maria!


Lördag 12 sep.

Var ner till stan en sväng, fikade med Maria och Helena på Krokanen.



Sedan åkte vi tillbaka hem till Växbo. Där var det sedan "avskedsfest" för Maria som åker iväg till USA på måndag (någon som missat de?!). Vi hade det alla trevligt tillsammans, åt god mat, fikade och kvällen slutade med en film.

     



        


Örebrodagen i bilder



     



        





       


Tack!

Hade fått ett kort hemskickat till Växbo från Karlslund där jag jobbade nu i sommar. Hur gulligt som helst att de skickade ett tack kort, det kändes verkligen kul och trevligt att få det! Jag måste ju även tacka för att jag har fått jobba på Treklövern och Solsidan. Jag har verkligen trivts hur bra som helst!


Redan nytt!

Jag har nu äntligen landat i Bollnäs efter gårdagens tågproblem. Blev fast i Gävle i 1.5 tim. jobbigt men fick lite extra tid till att läsa i etikboken.

Tänkte nämna det här med mjölkförpakningen. På denna korta tid jag varit borta har den förändras. Möttes av en trevlig syn när jag kom hem.



Den har nästan som ett gammalt utseende nu tycker jag, riktigt snyggt med olivgrönt.

Örebrodagen!

0bc62dfef0a649bbd9526358f6a47c67.png

Örebrodagen!


Energin?!

Pågrund utav det fina vädret och min plötsliga energi fick jag för mig att gå ut och gå och jogga lite. Helt sjuk vad lite sol kan gör. Hamnade tillslut i alla fall i markaspåren. Har dock ingen aning om vilken väg jag tog, jag snurrade nog runt ordentligt där i skogen. Tyckte att alla små färgskyltar visade lite allt möjligt, åh vid stigkorsningarna fanns ingen skylt alls... Hm, ja så vilken väg jag tog är omöjligt att förklara men jag började vid ljungstugan och kom även tillbaka dit (tillslut!). Drygt en timme var jag borta ungefär och det känns riktigt skönt att jag har tagit vara på denna soliga dag.

Solen är framme!

Min energi efter en hel dag med föreläsningar är nu på topp. Du kanske inte tror mig men åh så glad jag blir av lite härligt väder. Solen skiner och det är perfekt temperatur ute. Min energi laddar då om igen, åh det känns så bra!

Dagens föreläsningar var väl för övrigt inte så speciella, stundtals var det ganska segt. Men dagen flöt på bra, även fast Agnes bestämde sig för att dissa mig under hela dagen... hm, kanske godtagbart eftersom jag dissade henne igår kväll. Så vi har väl gått jämt ut nu då?!

Har även träffat på både Therese och Frida idag, känns som om det var längesedan vi sågs även om det bara gått några dagar. Ska ta följe tillsammans imorgon då det är dags för Örebrodagen! Då ska vi se till att heja fram Serum och Agnes till seger, kul ska det bli! Sen på eftermiddagen tar jag tåget till Bollnäs, Maria, Maria, MARIA!


090909

Dagens datum 090909 är nog årets mest nämda datum. Hur många har inte idag sagt "Åh det är 090909 eller 9/9-09 idag!" Ja visst även jag har gjort det, åh ja jag tycker också att det är lite speciellt och roligt. Men jag tror inte att det har någon betydelse för själva dagen hur datumet ser ut i skrift, bara något lite extra...

Dagen började i alla fall men en föreläsning i "Sykepleievitenskapen" med Marit Kirkevold. Ja jag var alltså på en föreläsning om omvårdnad på norska. Önskade stundtals att jag hade varit mer i Norge under mina år då det var alldeles för lätt att tappa tråden och tänka på annat. Men intressant var det åh ja man förstod det mesta. Det jobbigaste var kanske när eller om man missade ett huvudord som hon pratade om, då blev det lite extra krångligt som Betty sa.

Ska snart gå iväg och hämta min tvätt och sedan är det bäst att jag läser lite i grundläggande omvårdnad innan dagens middag ska lagas.

Seminarium

Ja idag hade vi vårat första seminarium, det gick faktiskt riktigt bra! Känns så skönt att ha klarat av det en gång så man har lite koll på hur det kommer att fungera nästa gång. Efter seminarumet cyklade jag hem igen, vilade och åt man innan jag cyklade ner för att gå på en föreläsning om etik. Efter det har jag hunnit cykla tillbaka till Grankotten, ner till universitetet och återigen cyklat hem. Ja en dag 3 ggr fram och tillbaka hem-universitetet-hem. Imorgon får det bli en gång istället, eller ja vem vet man ska aldrig säga aldrig.

Kurslitteratur

Idag (äntligen) kom min kurslitteratur fram. Har hunnit läsa en liten del, men mer behövs inför imorgon då vi har vårat första seminarium. Har under dagen arbetat med grupparbetet och vi är nu klara, eller vi hoppas och tror att vi är klara.

Funderar faktiskt på att åka till Bollnäs i helgen, Maria åker ju till USA på måndag så jag skulle väldigt gärna vilja träffa henne innan dess. Kommer sakna henne som en tok under detta år, men hoppas självklart på att hon kommer att få det helt underbart!

Det dumma med att jag åker denna helg är som Agnes sa, att då kommer hon och jag inte ses på några helger framöver eftersom hon ska åka till Lund helgen efter. Men, men under dessa tre år kommer vi nog spendera massor av helger tillsammans, åh det är jag riktigt glad över!

Ensam mamma söker

Har precis tittat på Ensam mamma söker på tv3. Har alltid tyckt att det är ett riktigt roligt och underhållande program. Det enda jag undrar över ibland är varför väljer alltid "mammorna" unga 20-åriga killar?! Visst jag kan väl fatta grejen men helt ärligt kan en 22 åring ta hand om hennes barn på bästa sätt? Kanske, kanske inte. Vem är jag att döma? Nä men underhållande är det allt.

 


Varför får man känslan av att det är vi som är årets "mammor"?!


Saknar

Just nu saknar jag alla mina tokiga och underbara syskon!

Fam. Pappa

 

Fam. Mamma


Det är spännande...

...att prova på något nytt.

Idag har varit en lugn dag. Kände att det verkligen behövdes nu. Skolan och allt runt omkring har rusat fram i sådan fart att jag knappt hunnit med att tänka efter. Så att ta en dag åh bara vara hemma var något jag verkligen behövde. Var i alla fall ner till willy´s och handlade och vi godiset upptäckte jag en "kändis" nämligen Dermot Clemenger från Let´s dance. Lite roligt tyckte jag.

Annars känner jag mig lite smått förkyld. Hoppas på att det går över snart.

Det är fredag!

Ja då var det redan fredag. Har idag suttit på föreläsning om "Människosyn" i tre timmar med en mycket spännande föreläsare, så tiden gick på bra. Efter de var det info om att söka vfu plats innan jag möte upp en trevlig tjej som sålde tre kursböcker till mig. Tack och bock för det!

Åkte ner till stan med Agnes och grabbarna. Lämnade dock grabbgänget ganska snabbt. Vandrade omkring och letade och letade utan att egentligen hitta de vi verkligen sökte. Jag lyckades i alla fall göra ett riktigt kap, två par skor ett par stövlar och ett par tygskor för bara 248 kr. Ibland har man tur!

Nu har jag varit hemma en stund, lagat mat och stört mig otroligt mycket på posten då jag inte fått min kurslitteratur. Uscha! Ska senare ner till studentgatan och ha lite trevligt, blir väl antagligen "COREn" sen. Börjar nu lite smått ångra min tvätt-tid som är i morgon klockan tio. Men jag måste tvätta så då är det bara att kliva upp.


Denna dag!

Idag var min "lediga" dag, eller rättare sagt min icke schemalagda dag. Har spenderat den på förljande vis:

  • Sovit ut lite längre än om jag hade börjat klockan 8.15
  • Arbetat med grupparbetet.
  • Diskuterat en massa spännande saker.
  • Varit på en föreläsning om Läkare utan gränser. Riktigt intressant måste jag tillägga.
  • Sök kurslitteratur på blocket, billigt är bra!
  • Haft en härlig lugn kväll med trevligt kaffe sällskap.

Åsa, Sara och Agnes i arbete... eller?!


Orken finns inte riktigt

Gör för tillfället det man inte ska göra, nämligen underhåller mig med annat istället för att plugga. Min energi för att leta reda på information (som inte finns) om en viss dam med en speciell omvårdnadsvetenskaps teori finns inte riktigt just nu. Men jag måste för imorgon ska vi skriva vårat grupparbete och håller jag på i den här farten blir jag aldrig klar och då kan jag inte se på kvällens final. Kanske bäst att sätta lite fart då...

...men det går segt.
 


Tips till alla dansare!

Det slutade med att vi skippade stadsvandringen och tränade istället. Var på ett Body Balance pass som var sjukt bra. Vill tipsa alla dansare att gå på ett sådant pass om möjlighet finns. Träningsformen är verkligen toppen för en dansar kropp då man arbetar på ett bra sätt och strechar ut hela kroppen ordentligt. Är verkligen helnöjd med dagens träning. Måste även tilläga att Agnes kämpade på bra under kvällens pass även om hon har en gammal skada i axeln och hellre hade tränat fotboll.

Nu sitter jag och väntar på att Frida ska komma över. Vi ska se på So you think you can dance tillsammans. Riktigt mysigt och kul att det är fler som tycker om dans och att dansa. Heja Kayla!

Redan september

Ja då var vi redan här. Första höstmånaden och vädret har varit toppen idag. Vi hade våra första föreläsningar idag om "Sjuksköterskeyrkets och omvårdnadsvetenskapens framväxt ur ett historiskt perspektiv" och en om "Sjuksköterskeyrket idag". Den första var väldigt intressant måste jag säga.

 

Efter skoldagen cyklade jag och Agnes ner till stan. Svängde först förbi läromedia och köpte boken "Människosyn och etik". På stan fixade vi lite småsaker innan våra lunchmagar ropade efter mat. Åh mat blev det, är smått imponerad på hur mycket vissa kan äta! :)

 

Vidare har jag hunnit handla och även beställt hem en massa studentlitteratur för dryga två tusen. Uscha nu får man leva fattigt ett tag. Nu är det snart dags för nollning, stadsvandring. Jag kanske inte är i så stort behov av en stadsvandring men det brukar ju vara roliga lekar.


RSS 2.0