Tack för hjälpen!

Gårdagen blev riktigt lyckad! Först lite skola sen överraskningen till Emelie och avslutning på Kåren.

Väntar på bussen in till... ja Emelie vet inte alls!


Hehe, ja vi åkte i alla fall in till stan. Bjöd Emelie på god mat på Hellas och även på bio. Vi såg Himlen är oskyldigt blå. Den var faktiskt riktigt bra och jag tror att Emelie hade en trevlig kväll!

Vi avslutade sedan som sagt hela kvällen med en massa dansande på Kåren. Alla var utklädda till det ena och det andra!

Men det absolut sista jag och Maria gjorde den kvällen var att bära(!) min cyklel hem då jag hade glömt cykelnyckeln hemma! Hur dumt är inte det?! Men, men både vi och cykeln kom i alla fall hem utan några allt för stora problem!


I morgon blir en speciell dag!

Tackfesten för oss faddrar igår var riktigt kul! Alla hade klätt ut sig som olika kändisar, allt ifrån artister till seriefigurer! Det var helt klart en lyckad kväll trots allt!

Idag har jag och Lisa arbetet med massa styrelseuppgifter. Har bla. äntligen fixat affischen med oss styrelsemedlemmar som nu sitter uppe utanför kontoret, den blev verkligen riktigt bra och nu är det bara en enda bild som saknas!

I morgon ska vi gratta Emelie som fyllde år igår! Vi har planerat allt i hemlighet så vad som händer i morgon har hon ingen aning om!


Kändisfest! Gissa vilka vi är!?

dsc01846 (MMS)

Kändisfest! Gissa vilka vi är!?


Kylskåpet

Igår kväll blev jag hämtad på stationen av Frida och Tessi, kändes verkligen som värsta lyxen! Var även och handlade på vägen hem. Men väl hemma upptäckte jag att handla var en riktigt dum idé, mitt kylskåp hade nämligen gått sönder under helgen för när jag öppnade det var det varmt. Hm... typiskt! Men som tur var är det kallt ute så jag fick ställa ut några varor på trappen.

Ringde Öbo idag och jag kan då säga att de jobbade på effektivt idag. För just nu är mitt kylskåp lagat igen! Wee, men jag var ändå tvungen att slänga en massa saker.


Ett praktexempel på vad man inte ska göra när man åker tåg!

Höll nästan på att bli galen under tågresan upp till Bollnäs. En tjej pratade konstant i telefonen och det var inte i någon låg ton... jag kunde höra henne trots att jag hade musik i öronen. Åh sedan kunde hon inte sluta använda ordet: "jaje men". Alltså helt ärligt, hon sa det minst en gång i varje mening. Inte undra på att man började irritera sig på henne. Sedan gick det liksom för långt också när man inte kunde undvika att höra vilket samtalsämne hon pratade om...

Satt även fast på spåret i över en halvtimme pga. något godståg som var i vägen. Men som tur var lyckades jag hinna med mitt anslutnings tåg i Gävle så resan blev lyckad ändå!

Åh nu sitter jag här i underbara:


Helt sjukt! Helt sjukt! Helt sjukt!

Ja den här gången kan jag faktiskt inte förstå, hur kan det vara möjligt?! Tror nästan inte på det. Det står nämligen att jag har fått VG på medicin B tentan. Ska kanske tillägga att jag inte trodde att jag skulle klara den, hur kan det då har gått så bra?!



Jag kom ju inte ens ihåg östrogen...

Toppen dag mitt i veckan!

Hur härligt är det att vara ledig (eller icke schemalagd!) en onsdag?! Jag säger bara det är toppen!
Har verkligen haft en underbar dag (förutom lite huvudvärk och mitt konstiga finger...) Började dagen med en efterlängtad sovmorgon sedan åkte jag ner till stan och träffade Anders. Det kändes så bra att få prata av sig och även få tänka på något helt annat. Sen har jag varit på styrelse + sektionsmöte, så uni kunde jag inte hålla mig borta ifrån även om jag var "ledig" idag!

"Det här kan jag prata hur mycket som helst om!"

Helgen flög förbi, hade värsta myskvällen med Frida och Tessi på lördagen. Söndagen ägnades åt tvätt och massa trevliga telefonsamtal!

Idag började skolan igen och första föreläsningen var riktigt dålig. Fattar inte att vi har så många dåliga föreläsningar nu för tiden, var är det som har hänt?!
Hade i alla fall rolig info inför delkurs två, beror nog till största del på föreläsaren!

Nu ska jag ta mig ut i regnet, mot tandläkaren!

Sticker du mig så sticker jag dig!

Återigen en dag med KTC. Nu var det injektion som gällde, det var riktigt kul!
Började med att sticka på dockorna subkutant och intramuskulärt men sedan när vi gjorde intrakutant fick vi sticka varandra! Gick faktiskt riktigt bra även om det är roligare att sticka andra än vad det är att bli stucken själv!


Emelie ska sticka mig!


Jag sticker Emelie!


Våra fina armar!


"Så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan"

"vad vill du säga när allting är sagt
vad vill du känna när någon tagit din makt
du vill att jag ska sjunga
men bara om sånt som hör till sitt
men ska jag sjunga
då ska det finnas tid att sjunga fritt."


KTC - Venprov

Ja idag hade vi KTC och lärde oss att ta venprov. Riktigt kul var det även om vi bara fick sticka på en plast arm. Men under praktiken ska vi får göra på riktigt! Weehee spännande!


"Döttrarna bor utomlands... i ett annant land!"

Föreläsarna är verkligen dom som gör en föreläsning rolig, intressant eller bara sjukt långsam och tråkig.
Kan då säga att föreläsaren vi hade idag i läkemedelsberäkning gjorde föreläsningen jobbig, krånglig och även att studenterna började små bråka med varandra. Hon var verkligen inte "där" om man säger så. Hade liksom ingen pondus för att kunna hantera alla studenter och knapp någon förståelse för hur man föreläser.

Andra lektionen däremot hade vi våran favorit föreläsare, eller vi diggar henne i alla fall! Hon kommer med roliga meningar (rubriken!) , har roligt uttal och är galet intensiv och engagerad!

Var sedan till USÖ och fick info inför våran akutpraktik!

Ikväll ska vi ner till Ritz och VIP-festen. Weehee, gratis mat tackar vi inte nej till!


Den där dagen när allt inte blir som man tänkt sig!

Var sjukt trött i morse men trots det cyklade jag ner till skolan, där vi möttes av en inställd lektion.... Sjukt irriterande! Jag hade kunnat sova två timmar till.
Efter andra lektionen som vi faktiskt hade satt jag och Lisa och jobbade med olika styrelse uppdrag. Gick inte från skolan förrens vid fyra tiden.

Tränade Step challenge på kvällen. Var riktigt kul och man fick kämpa ordentligt!

Hade nu tänkt se på House, men tydligen är det fotboll istället... inget illa med fotboll, det kan vara riktigt kul ibland men inte när man är inställd på att se något annat!

Jag ska kanske också skriva något på denna speciella dag!

10-10-10
Ja visst denna dag är faktiskt ganska speciell, men visst gårdagen var också speciell. Alla dagar är unika och de kommer aldrig åter igen. Det är bäst att njuta av nuet för dagarna kommer aldrig tillbaka vare sig datumet verkar mer speciellt nu än annars.

Åkte tillbaka till Örebro idag. Min lilla mini helg i Stockholm var helt fantastisk! Trevligt att hälsa på Maria, se hur hon bor och bara umgås. Vi shoppade lite på stan, åt riktigt god middag och gick på bio. Vi såg Hämnden den var riktigt bra faktiskt, den berörde oss båda och jag tror även att resten av biosalongen (som var proppfull) blev tagna av historien.

Är i stockholm och hälsar på syrran!

dsc01821 (MMS)

Är i stockholm och hälsar på syrran!


"Var det han som bodde med sin fru?!"

Gårdagens favorit replik blir dagen rubrik!

Idag har vi haft KTC hela dagen. Började med steril uppdukning och avslutade med sond. Det här börjar verkligen bli riktigt kul nu!



Jag och Tessi har även hunnit med att dansa idag, åhhh det var så härligt att komma igång igen. Det är verkligen stor skillnad på typ aerobics och riktig dans!


Det händer alltid mig!

Föreläsningar hela dagen. Roligast var läkemedelsberäkningar, resten var lite halv tråkigt måsta jag säga.

Har även varit ner till USÖ med Maria och lämnat blod. Bra gjort av oss! Men jag fattar inte varför jag alltid lyckas bli stucken två gånger?!


Vfu-platserna!

Ja äntligen är våra praktikplatser klara. Fick inte mina förstahands val men är ändå ganska nöjd. Ska göra kirurgi praktiken (5 veckor) på Kirurgiska kliniken avd 39 och min akutvårds plats (2 veckor) på Lungmottagningen. Äntligen sjukhuset i Örebro i alla fall!

Var sedan och tränade med Tessi och Cilla. BollyBeat var det dags att prova på, helt okej med härlig energi!

Det är tydligen kanelbullens dag idag, det...

dsc01814 (MMS)

Det är tydligen kanelbullens dag idag, det måste firas!


Bästa sittningen!

Ja utan tvekan var gårdagens sittning helt klart bäst hittills. Hela dagen var underbar. Först var vi hemma hos Anna och fixade oss innan vi gick iväg till kåren för en riktig toppen kväll!

     

Även denna kväll kommer att bli toppen. Vi ska nämligen ut och äta på stan!

Är på sittning!

dsc01807 (MMS)

Är på sittning!


RSS 2.0