Första advent

Julpyntade klart idag, det blev riktigt mysigt!



Hoppas ni alla har en härlig första advent. Jag hade egentligen velat haft min årliga adventsfika idag... men den traditionen får vi skjuta fram lite då jag snart ska iväg på praktik. Tur att jag har en riktigt bra praktikplats, där jag får lära mig en massa saker!


En månad kvar!

24 november, det betyder att det bara är en månad kvar till Julafton! Visst får man julpynta då? Jag har i alla fall tjuvstartat lite. Jobbar ju i helgen så jag passade på att byta gardiner, ta fram julstjärnan och ljusstaken redan idag. Det blev super mysigt och man får lite julkänsla trots att vi inte sett skymten av någon snö än...



Jag bara väntar på soliga dagar med knastrande snö under mina fötter!


Temys hos Frida

"Vilken tur att jag inte slängde den idag, nu kan jag slänga den i morgon".



Arbetet med den palliativa uppgiften fortsätter, sakta men säkert...

En dag i huvudstaden

Igår åkte jag, Maria, Angelica och Emelie till Stockholm med shoppingbussen över dagen. Det var våran födelsedagspresent till Angelica, vi har tyvärr inte hunnit åka tidigare men nu passade det ju bra att åka iväg för att köpa lite julklappar!



Jag gillar verkligen Stockholm. Tur att jag får åka dit igen om en månad, men då är det inte bara shopping som gäller utan även en dansföreställning!

"Äta elefanten i små bitar"

Ja det är just det som jag ska göra, äta elefanten i små bitar. Det vill säga ta tag i och göra alla uppgifter, men med en bit i taget. Just nu sitter jag och jobbar med en av mina examinations uppgifter. Den känns riktigt stor men jag tar en punkt i taget och så blandar jag med lite kaffe, wordfeud (Pilot = 60 poäng!) och musik!



Har det för övrigt riktigt bra på min LAH-praktik! Har fått göra massa roliga uppgifter som jag inte haft möjlighet att prova på förut!

Ost & vinkväll

Det var en ganska speciell lördag, som började med en tur på stan och avslutades i Fridas kottelåda! Vi hade en otroligt mysig kväll med olika viner och ostar tillsammans med massa tjejsnack, det kan inte bli mycket bättre!




Vilken kulturnatt

Igår kväll var det kulturnatten här i Örebro. Jag, Frida och Marie-Louise gick då ner till universitetet och lät oss bli underhållna av det ena och det andra. Såg bland annat ett hiphop band (som Tessi hade fått en hjärtattack av), ett rockband (som var väldigt omaka), massa olika dansuppträdande (med väldigt olika kunskapsgrader), underbara trubadurer, Öbo-kören (med Rennie Mirro eller var det Italienska maffian?!) och en väldigt speciell gosskör!

   

En liten del av Hälsingland

Dricker te från växbo och lyssnar på fina Hälsingevals! Kan man känna sig mer hemma?!


Inte ens när man är ledig...

...får man sova hur länge man vill. Nej. Utan man vaknar av en himla såg på morgonen. Varför börjar de så tidigt om de ändå tänker gå här ifrån kl. 10.00??? Kan de inte såga till alla bitar på eftermiddagarna istället?!



Men jag var inte arg länge... Utan jag använde min lediga dag till att räkna lite(?!) pengar och gått till banken. När jag sedan kom hem väntade ett fint litet brev till mig, ett från mamma och ett från Robin. Hur glad blir man inte av det?!


Enhörningens hemlighet

Även om hösten har visat sin sämsta sida den sista tiden och man knappt fått någon syn på solen har den här helgen var riktigt efterlängtad. Tenta i fredags och ny kursstart på måndag vilket betyder att jag inte har haft något skolarbete eller plugg denna helg, utan jag har varit helt ledig!

Igår var jag, Frida, Therése och Angelica ner till stan. Vi åt god middag och sedan blev det ett besök på biografen. Precis sådant där vardagslyx som vi brukar göra lite då och då. Det var ett tag sedan sist så det var riktigt trevlig!


Tessi och Angelica


Frida och jag

På bion såg vi Tintin (skulle egentligen ha sett Footloose, men tydligen tycker inte Örebro att man behöver visa den nu?!). Men filmen vi såg var som tur var väldigt bra och jag måste bara säga att den är riktigt bra gjort. Men jag har fortfarande lite halvsvårt för 3D, jag förstår inte varför jag sitter och blinkar hela tiden?!

Har vi tid för något annat?!

Den senaste veckan har verkligen varit fullspäckad med praktik, seminarie och tenta. Gjorde min sista praktikdag på onsdagen och det kändes faktiskt lite tråkigt att inte gå dit någon mer dag. Visst det är alltid skönt att sluta en praktik för att hinna med resten av skolans alla uppgifter, men det var en bra praktikplats helt enkelt. Fick tom. en liten present av min handledare på sista dagen! Hur gulligt är inte det??? Tur att jag också hade en lite present till henne!



Torsdagen ägnades åt tenta plugg och en massa tjejsnack i musikhögskolan! Det är ju så kul att ses när man knappt har tid att träffas under praktiken, då vi alla går olika tider. Sedan igår var det dags för själva tentan i psykiatri kursen. Det gick väl helt okej, man borde nog kunna skrapa ihop ett litet G i alla fall.

På kvällen var det "efter tenta mys" med the awesome! En topppen kväll med tacos, maaaaaräänngsvissss, nafsande i örat, massa skratt och snack i trevligt sällskap!

RSS 2.0