Akutvårdsavdelningen

Sista praktiken på hela utbildningen, jag ska vara 4 veckor på AVA, spännande! Helt sjukt vad tiden går fort, nu är det inte många veckor kvar tills man ska börja jobba på riktigt!



Tänk när jag gick i termin 1, då var jag sjukt imponerad på de som gick i T4 och stod ensamma inne i läkemedelsrummet. Nu har jag själv tom. passerat den delen i utbildningen och är inne på slutspurten!


Kära syster!



Min underbara, fina syster är nu äntligen hemma i Sverige!


En bild säger mer än tusen ord



Den här bilden får avsluta en helt perfekt kväll!


Fredagsmys!

Sista hemtentan är nu inskickad och jag har städat upp alla böcker som låg utspridda över hela rummet. Har även hunnit fixa i ordning mig för nu ikväll ska jag, Emelie, Malin och Marie-Louise ut och äta. Ska bli riktigt trevligt att komma ut en sväng. Hoppas att vädret stabiliserar sig, det har nu den senaste timmen varit en blandning av strålande sol, åska och spöregn. Helt galet!


Hemtenta deluxe



Sista tentan på hela utbildningen!
Woohoo, det går fort nu!


Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig

Hade den absolut sista föreläsning av 3 års studier i sjuksköterskeutbildningen idag. Känns lite konstigt att vi aldrig kommer sätta oss tillsammans i en föreläsningssal igen. Säger inte att jag inte kommer plugga igen, nej. Men det kommer aldrig bli på samma sätt och inte med samma personer. Det tråkiga med dagen föreläsningen är nog ändå att den kvalar in som en av de mest ointressanta på hela utbildningen. Jag hade gärna sett att Inger James hade haft den sista föreläsningen, hon är i alla fall riktigt rolig! Under den senaste föreläsningen sa hon bland annat: "ni tror väl inte på compliance?!" och "det hänger ihop som ett tuggummi" samt att hon åter igen berättade om hur man analyserar och gör kategorier av innehållet i ett kylskåp!

Har idag även skrivit på diskussionen i C-uppsatsen, nu är det inte långt kvar. Hoppas på att vi nu gjort en helt amazing uppsats! Eller ja, nu snart känner vi bara en önskan av att bli av med den, så vi kan få ut vår legitimation!


Var är våren?

För en månad sedan gick vi omkring utan jacka men nu är vi tillbaka i våra vinterjackor, mössor och vantar. Det är aprilväder så det bara skriker om det. Tanken var att jag skulle cykla iväg till sjukhuset för att jobba ikväll, men på grund av vädret får jag nog ta bussen i alla fall. Typiskt...



Tur att man blir påmind med jämna mellanrum

 


Har varit i skolan sedan 8.30. Sitter just...

2012-04-18_00_38 (MMS)

Har varit i skolan sedan 8.30. Sitter just nu (mitt i natten) kvar i teknikhuset på FUM-mötet som jag ännu inte ser något slut på...


Jesus var bra men Judas var bättre

Helgen spenderades i Stockholm tillsammans med mamma och Ulla på två musikaler. På fredagskvällen var vi på China teatern och såg Dirty Dancing. Kan meddela att just "dirty dancing" fått en helt ny innebörd efter att ha suttit på parkett och första raden. Såg in under alldeles för många kjolar den kvällen. Men musikalen var helt fantastisk och alla gjorde sina roller otroligt bra!



Begränsat benutrymme stod det på våra biljetter, vad anser ni om det:


På lördagen var vi först en sväng på stan. Jag shoppade som vanligt lite för många blommiga klänningar, men jag kunde inte låta bli att köpa dem när de skrek mitt namn! På eftermiddagen var det dags för musikal nr 2. Såg då matinéföreställningen utav Jesus Christ Superstar på Göta Lejon. Den var helt okej men måste ändå säga att jag är besviken, hade förväntat mig så mycket mer av den. Som tur var spelades rollen av Judas av en otroligt begåvad kille, han var sjukt bra. Ägde föreställningen och spelade i en klass för sig om man säger så!

                         

Lördagskvällen spenderades först på vår favorit resturang innan vi åkte hem till Ulla. Kollade på Dirty Dancing filmen (blev lite inspirerade från dagen innan) och gamla bilder.

Igår (söndag) åkte jag tillbaka till Örebro. Kom hem i så god tid att jag hörde av mig till Therése och vi tog en tur bort till Marieberg!


Längre bort på gatan står min bil med somm...

2012-04-14_09_18 (MMS)

Längre bort på gatan står min bil med sommardäck, weeee....eller?!


Musikalhelg!

Ska nu iväg till skolan och gå på föreläsningar innan jag tar min lilla bil och brummar på till Stockholm. Ska nämligen bli en musikalhelg med mamma och Ulla, hoppas på två fantastiska musikaler!


Hur ser du dig själv?

Hemtentan som ska vara inne ikväll gjorde jag klar igår förmiddag, ska bara skicka in den! Gårdagskvällen spenderades istället för plugg, på kårhuset där vi i 3(!) timmar lyssnade på kandidaterna inför KS valet 12/13. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska rösta i valet, måste nog ta mig en ordentlig funderare...

Nu kommer snart Maria över till mig, c-uppsatsen ligger fortfarande och skaver... Men, men tillslut kommer vi vara klara och våra handledare kommer inte ens känna igen den då vi har ändrat och analyserat om hela uppsatsen! I eftermiddag har vi föreläsning, hoppas att det blir intressant!



En sådan här tant tänker jag bli när jag blir gammal!


Elin blir TOKIG!



De håller fortfarande på...


Har du köpt körkortet på Ica eller?!

Roadtripen tillbaka till Örebro var lika trevlig som på vägen upp till Hälsingland förutom att vi stötte på ett gäng dryga småpojkar. Vi övervägde tom. att ringa polisen på grund av all trafikfara de orsakade!

Hade det i alla fall super härligt i Växbo! Solen sken hela helgen och jag träffade Lisa hela fredagen. Fikamys på Lilla K, var på Åhlens sedan hängde vi hemma hos Lisas mamma. På lördagen kom pappa med familj ut till Växbo. Vi firade påsk och min födelsedag och sen på kvällen kom Helena och hennes kompis förbi. Vi spelade spel och hade det riktigt trevligt!

      

Nu är tanken att jag ska sitta med hemtentan som vi fick idag. Men de håller på att renovera grannens lägenhet och det enda jag hör är hhhhhhiiiigggggiiiiiiiaiaaaaaaaaa!!!! Kan inte ens höra vad jag tänker, håller på att bli TOKIG! Nu får ni SLUUUUUUUUTAAAA!

Glad Påsk



Önskas från Växbo med strålande solsken!


Min bil = din väska!

Gårdagens roadtrip med Kristin upp till Bollnäs var hur kul som helst! Vi lyssnade på musik och pratade hela vägen! Blev även ett stopp på Kupolen i Borlänge för mat och lite shopping. Kristin köpte ett par skor (på skohuset!) som var billigare än själva måltiden! Det tillhör inte vardagen för henne om man säger så, kolla in bloggrubriken så kanske ni får ett hum om vad jag menar!



Bilen såg ut som Shrek:



Super trevligt med sällskap hela vägen upp till Hälsingland!


Läkemedelsberäkning!

Hade tentan i läkemedelsberäkning idag. Det kändes riktigt bra! Om jag inte har gjort något slarvfel typ skrivit en 5 istället för en 4 så tror jag nog att det gick vägen! Vi får hålla tummarna på att vi har tänkt och räknat rätt!



Nu blir det strax roadtrip upp till Hälsingland!
Påsk och födelsedagsfirande står på schemat, super mysigt!


Solen skiner och jag känner på mig att det kommer bli en bra dag!



Känns faktiskt bra att vara halvvägs till 50!


Läser vi vård eller...!?

...har vi gått in i fel föreläsningssal?!

Föreläsningen började nämligen med att vi fick höra om andra världskriget och om bilindustrin i Japan. Det hela avrundades med: "Är ni mer historiskt intresserade kan ni googla!"

Föreläsaren: "Ser ni nu?"
Klassen: "Jaaaa"
Föreläsaren: "Bra, så jag inte står och skriver nere i knävecken!"
Kan tillägga att föreläsaren inte är speciellt lång...

Har nu ikväll varit på bio, vi såg Hunger Games! Hade min hand nedanför halsen (kroppens egna lugnande punkt) under nästan hela filmen... Hjärta, smärta!




Aprilskämt?!

Jag brukar gilla snön, men just nu känns det som ett riktigt dåligt aprilskämt! Visst det är klart att det kan snöa i april men nu har vi haft vårväder och jag har bytt till sommardäck på min bil. Jag hoppas verkligen att allt smälter bort på en gång för tanken är att jag ska köra upp till Hälsingland på onsdag.



Autografväggen i artistlogen som vill höll till i under sjuksköterskedagarna!


RSS 2.0