Hemtentamen

Igår kl 8.00 öppnade jag hemtentan. Innan denna dag har vi endast haft en hemtentamen och det var i termin 1. Inte undra på att man var lite nervös, men efter att jag läst igenom frågorna kände jag mig riktigt lugn. Tentan hade "lätta" frågor och det var ingen som jag inte kunde svara på. Phuu!



Idag har jag även hunnit med att träna under lunchen med Marie-Louise. Tanken just nu är att jag ska räkna lite läkemedelsberäkning (om jag orkar öppna boken!) innan jag ska träffa Tessi senare ikväll!


Utnyttja ett eventuellt grupptryck

Morgonen började med ombytta roller. Jag hade precis vaknat när Maria knackade på min dörr. Jag gick omkring utan kläder, men det var inte jag som försovit mig utan Maria som tagit fel på schemat och därför var en timme för tidig. Hon hade själv börjat fundera på varför jag aldrig dök upp. Hehe lite halvgalen start på dagen. Hade sedan föreläsning i Teamarbete då vi bland annat fick lära oss att man i vissa tillfällen kan använda sig av ett grupptryck. Men jag lyssnade även på detta samtal:

Marie-Louise: "den där personligheten är precis som jag"
Maria: "ASPERGERS!"
Malin: "det heter faktiskt högfungerande autism!"
Maria: "det känns som om jag har touretts..."

Dagen avslutades med en intressant diskussion med Vårdförbundet som bjöd på en liten lunchföreläsning. Nu ikväll ska jag iväg och dansa. Lite tråkigt att varken Frida (som är i Oxford) eller Therése (som knappt fått någon sömn) följer med... utan jag får gå dit själv. Men vad gör man inte för något man älskar?!


Sommardäcken är på

Känns som om jag ränner runt mest hela tiden. Var och hälsade på mammas folkhögskola i Forsa i helgen. Det var ett slags öppethus för oss i närheten av mamma. En mycket givande och intresant helg! Att hinna träffa alla min småsyskon var också väldigt värdefullt!



Idag började vi sista kursen på sjuksköterskeprogrammet, helt galet! Det är verkligen inte långt kvar nu. Har även varit på en mycket trevlig fika nu på eftermiddagen/kvällen!


Sjuksköterskedagarna 2012

Är värd på Sjuksköterskedagarna 2012 med Lust & Kunskaps tema. Idag var första dagen och det har varit riktigt trevligt. Avslutade dagen med trerätters middag och underhålling av Pernilla Wahlgren! Nu måste jag däremot packa inför helgen då jag ska upp till Hälsingland! Men innan dess blir det en dag till med värdskap på Conventum.



P.s Sitt ej på golvet i kongresshallen!


Det är vår nu va?!


Gör om och gör rätt

Har haft opponering på min och Marias c-uppsats idag. Gick kanske inte som vi hade tänkt oss. Var helt medvetna om att vi skulle behöva komplettera vissa delar men att vi skulle behöva göra så mycket på bakgrunden hade vi inte ens tänkt på... men vad gör vi? Jo efter en dag som denna då musten gick ur oss kommer vi nu samla oss och skriva ett riktigt bra arbete! "Positiv grundinställning" fick jag lära mig på högstadiet och det hänger kvar än. Nu blickar vi framåt och går och ett annat håll! 


Är man smartare med glasögon?

Genom att ta på mig mina Grynet glasögon (de utan glas) försöker jag lura mig själv att jag är lite smartare än annars... undrar om det fungerar?!



Läkemedelsberäkning, woohoo!


Tisdag i ingenmansland

Resan hem till Sverigen började tidigt på tisdagsmorgonen efter knappt 4 timmars sömn. Åkte taxi till Baker street i galen hastighet. Var framme på minde än halva tiden mot vad det egentligen skulle gå.

Väl framme på Stansted åt vi lite frukost. Denna gång valde jag att byta namn. Mitt andra funkar nämligen bättre utomlands!



Flyget hem var lite skakigar än på vägen dit men det brydde vi oss inte om då vi nästan sov hela vägen. Det kännes mer som att vi vaggades till sömns...

   

Lite halvtrötta men glada över resan landade vi tillslut på Skavsta flygplats



Har nu varit i London tre år i rad och varit på två musikaler varenda gång. Tror ni jag är nöjd nu? Nej, jag vill se ännu mer!


Måndag i London

Även måndagen började med frukost på Starbucks. Denna dag lämnade vi Micke "hemma" då han hade föreläsningar (via nätet).

         

Även fast jag bokstaverad mitt namn klart och tydligt gick det inte så bra att förstå:


Turist Elin tvingade de övriga att posera vid Piccadilly Circus


Knäppte hur många bilder som helst och tänkte att någon måste ju bli bra i alla fall!

   

Vandrade runt så mycket på stan att mina och Emelies fötter gav upp. Här inne på Forever 21 vilade vi lite medan vi Tessi kollade runt!


Men sen kände vi alla tre att vi behövde lite vila och vad passade inte bättre då om inte en kaffe på Starbucks?

       

Jag provade (hör och häpna) tom. en ny sort som var jätte god!


Shopping på Oxford street


På kvällen var det återigen dags för musikal! Emelie och Micke såg We will rock you medan jag och Therése gick på Les Misérables. 

        

          



Musikalen var helt fantastisk! Jag och Tessi blandade tårarna med att drömma oss bort med Marius!

Söndag i London

Söndagen började med super god frukost på Starbucks!

         

Under dagen var Tessi borta på annat bus, så jag, Emelie och Micke passade på att gå på Sciencemuseum!

           



   

Fick lära mig att man tydligen kan ha en fobi för Fridas favoritvin!


Jag och Emelie hittade vår del i byggnaden:


           

Efter den kulturella delen av dagen fortsatte vi med att kolla runt lite på stan och att dricka lite kaffe!

                      

Mötte sedan upp fräschingen Tessi. Skulle egentligen ha ätit på Hard Rock Cafe men det var alldeles för lång väntetid och vi var för hungriga så vi gick därifrån...



Sedan en klassisk bild på vår stationslogga:


Kan säga att vi somnade lika gott denna natt!

Lördag i London

Klev upp mitt i natten och började resan till London i lördags. Bilen startade och funkade fint hela vägen till Skavsta utan problem och flygresan gick riktigt bra!

     

Väl framme i Stansted passade vi på att äta lite frukost innan bussresan in till stan.

     

Vårt hostel var hur fint som helst. Samma kvalitet som de förra vi bodde på plus bätte och trevligar personal! Jag och Therése lyckade även få det enda rummet med balkong!

            

På eftermiddagen var jag och Therése på matiné föreställning. Såg Shrek musikalen som var helt galet rolig. Kändes som om vi satt på ett stort barnkalas!

     

På kvällen satt vi nere i köket och kollade på finalen i Melodifestivalen via Mickes lilla dator och ett halvdåligt Wifi. Men kul att vi ändå kunde se finalen och glada blev vi när Loreen kammade hem vinsten!



Somnade helt utslagna och sov som stockar hela natten!

Första dagen i London! Har varit på en gal...

2012-03-10_15_32 (MMS)

Första dagen i London! Har varit på en galet rolig musikal och sett Loreen vinna melodifestivalen på halvdåligt wifi på vårt trevliga hostel!


Schizofren är bara förnamnet

Hallå där! Är hemma från London (kommer inlägg om det efterhand!). Idag har jag varit på fakultetsmöte. Var helt okej möte, men det absolut bästa var nog ändå att det fanns flera jordgubbar i fruktkorgen och inte bara en enda som det var förra gången!




Från entréhuset har man utsikt över universitetet!


Läggdags snart!

Ja, ikväll borde jag verkligen lägga mig i tid, ska nämligen kliva upp typ kl 02.00 inatt. Tidigt i morgon bitti går flyget till London! :) Hoppas vi får några riktigt härliga dagar med musikal(er?!) och lite shopping!


30 minuter av ditt liv



KONY 2012


Vad är det här?!



Vad är det för vitt som faller ner från himlen?!


Bastu?!

Har haft en super trevlig stund med Frida och Therése. Vi var såklart på Bara Vara och hamnade (som vanligt?) precis bredvid ett par turteduvor på date. Vet inte hur vi lyckas, men det är inte första gången om man säger så. Denna gång verkar det i alla fall som om båda fattat ett tycke för varandra. Inte som sist då kille flyttade sig närmare och närmare medan tjejen flyttade sig åt andra hållet, ooops! Vi blev tillslut tvungna (pga. samtalsämnet?) att byta plats och sätta oss i ett ensamt hörn. Även om jag kanske främst tyckte att vi kunde byta plats för deras skull.

                                 

Bor förövrigt  i en bastu just nu. Tror att Öbo har stängt av ventilationen eller något för det är galet varmt. Tror tom. att jag är tvungen att sova med fönstret på glänt (i MARS!).


Mitt i prick!

Nästan varenda danslektion jag varit på den senaste tiden har passat mig som handen i hansken vad det gäller låtval. Gårdagen var inget undantag, det var helt perfekt. Känns härligt att få leva ut och bara dansa! Vem älskar inte känslan av att vara fri?



Nu blir det snart mys på stan med Frida & Therése!


Jag har glömt dig en vacker dag



Det har gått över ett år nu, ett år… det är ganska lång tid. Eller ingenting alls beroende på hur man se på saker och ting. I början var det svårt. Svårt att släppa tankarna på dig och allt runtomkring. Men jag var tvungen att ta ett steg tillbaka. Det gick inte att fortsätta. Det bara sårade.

Det gick bra. Riktigt bra faktisk. Jag klarade mig bra utan dig. Jag levde och jag var mig själv. Men nyligen kom jag in i en annorlunda period. Jag såg dig. Jag började tänka och fundera. Tänka på dig. På vänskapen. Jag började sakna. Sakna den där delen av dig. Den fina delen…

Men jag kämpat, kämpat emot mig själv. Tagit hjälp av andra för att inte höra av mig till dig. Trots att jag skulle vilja prata med dig har jag hållit mig från att göra det. Jag vill inte vika mig… vill inte släppa på mina gränser. Därför står jag emot.





Ännu en sen kväll...

Borde verkligen lära mig att lägga mig i tid. Men det har visat sig vara roligare och lite mer spännande att vara vaken lite längre...


Vi tog första bästa... "ungefär"

Har jobbat både fredag och lördag, därav min frånvaro. Men, men... i torsdag efter att jag Frida och Tessi hade lite quality time på stan pratade jag med Lisa på telefonen. Var ett tag sen sist och vi hade en hel del att prata om. Lisa är väldigt bra för hon ger mig alltid fina råd och ibland har hon även en hel del roliga teorier om varför saker och ting sker. Eller vad sägs om den senaste: att jag kanske är Jesus? Kanske lite väl, va?! Men ibland börjar man verkligen undra vad som är problemet.

Igår var det andra chansen i Melodifestivalen så då åkte jag, Therése och Maria hem till Emelie. Åt fruktsallad (+ godis) hade egentligen tänkt vara lite nyttiga men det blev inte riktigt så... men det var inte det värsta med kvällen utan vad hände egentligen? Vad hände med Dynazty (röstade flera gånger), Sean banan och Youngblood?? Det verkar inte som att man har så mycket att säga till om... nästan bra att jag åker till London nästa lördag då finalen är!

Idag har jag hunnit med att städa lite, håller även på med tvätten och om ett tag blir det lite söndagsplugg med Maria!


Den gick igenom!

Weee, min bil klarade besiktningen och jag kan nu köra den ett år till som besiktningsmannen så fin sa. Åkte på drop-in till bilprovningen och trodde att jag skulle få vänta hur länge som helst. Men jag fick tom. åka in före de som redan stod på plats när jag kom dit, väntade max 2 minuter!



Hann precis bara knäppa detta kort innan jag såg mitt reg.nummer lysa på skylten!


RSS 2.0