Look a like

Är det bara jag som ser likheten?!

    
Linda Hamilton (Terminator)
   

Sandra Bullock (The Proposal)

Allt som händer

Massor av tankar och känslor fyller min vardag just nu. Men det jobbiga blir i alla fall bättre och bättre. Har nästan haft lite semester nu under min lååånga tredagars ledighet.

Igår, lördag var det en heldag med R. Vandrade först runt på stan och shoppade en massa, eller ja inte jag... Därefter fortsatte vi våran present jakt ut till Växbo. Besökte både Växbo Lin, Kvarnen och Trolldalen. Riktigt mysig var det att få gå omkring, titta på masa saker, visa runt lite och bara sitta på bryggan och bada fötterna. Åkte därefter tillbaka till bollnäs. Snabbt stopp på Prix (eller coop eller vad det nu heter) där vi köpte mat och massa frukt. Hela kvällen spenderades sedan framför tv´n i ett lååångt Terminator maraton. Dem var faktiskt riktigt bra trots att vi båda var sååå trötta att vi nästan somnade under tredje filmen.

Idag, söndag åkte jag åter igen ut till Växbo. Har då spenderat dagen tillsammans med mamma, Ulla, Jonas och Robin. Vi har badat en massa, fikat i bageriet, vandrat runt i kvarnen, shoppat en liten skål som jag velat ha under en lång tid nu och sedan badat ännu mer. Nu är det dags för middag.


<3


Vart tog den vägen?!

Min mobilbloggning från dagen har inte kommit fram, precis som det blev för egoina en dag. Hm jag undrar vad det beror på. Jaja bilden var i alla fall ifrån karlslunds badplats. Var där strax innan jobbet och doppade fötterna. Hade jag haft badkläder hade jag garanterat doppat mig helt.

Utanför mitt fönster

Hejhopp! Känner att energin är på topp idag. En härlig känsla. Jobbar kvällen så nu alldeles strax ska jag och Lisa cykla ner på stan och äta lunch. Det var ju ett tag sedan sist. Vi jobbar i princip helt olika så då får man se till att passa på när det finns någon tid.

Jag längtar, längtar efter att få reda på svar. Låt det bli mitten av juli nu!

Mitt hem!

Jag bor i en levande bastu och mitt i en arbetsplats. Ja det är sant. Just nu när sommaren är som bäst, alltså när solen är framme. Det är då mitt lilla hem (med det stora fönstret) förvandlas till en enda stor bastu. Här inne är det hur varmt som helst och det går knappt att sova.

Sedan är huset som min lägenhet befinner sig i en enda stor arbetsplats. Precis som förrra året. Just nu är det målning som står på schemat och till det behövs en speciell hiss som verkligen låter tidigt på morgonen. Ja arbetarna börjar ju tidigt, det vet vi ju alla. Men jag då?! Jag börjar inte tidigt idag, jag jobbar kvällen. Det verkar inte spela någon roll. Jag får allt ta och lära mig att kliva upp tidigt. Det är nu i sommar som jag verkligen ska lära mig att ta vara på allt och speciellt hela dagarna.  

By the way...

Maria stötte på en viss Blondinbella på sin lilla resa till Ö-vik nu i midsommarhelgen!

"Dancing the whole way home"


Var iväg till stan tillsammans med mamma och Robin, vi lyckades spendera x antal timmar där. Ja, jag säger då bara att allt är möjligt när mamma är med. Ett litet besök på Marias jobb hann vi också med. Det blev en riktigt trevlig dag, åh nu är det dags för kaffe.


Måndag 22 juni

Jag är ledig och solen skiner hur underbart som helst! Men just nu har jag tvätt-tid, åh det är då verkligen behövligt. Det var ett tag sedan jag tvättade nu, missade min förra tvätt-tid pga. att jag istället valde att åka till Växbo. Har dock fortfarande ingen aning om hur dagen kommer att se ut. Ska snart ringa mamma och se ifall att hon vill följa med på en fika.

Tant?!

Det blev lite midsommar för mig ändå. Igår åkte jag ut till Eriknäsbo, blev bjuden på grillat, gullade med lammungar, aktade mig för en viss katt och umgicks med trevliga människor. En otroligt bra kväll, som jag är riktigt glad över!

22 år och tant är nästa sak. Ja jag blev nästan kallad för tant idag. Åh jag måste då säga att han räddade då sig själv i sista stund. Men det var kul ändå.

Imorgon är jag ledig, ska bli riktigt skönt. Jag behöver verkligen vila upp mig efter denna helg.

Weehee!

Det är antagligen bara Anja som förstår detta men jag har fått en nyckel. Inte vilken nyckel som helst utan en skåpsnyckel. Inte vilken skåpsnyckel som helst utan en skåpsnyckel till jobbet. Hur underbart är inte det?! Stort tack!

Glad midsommar!

Då var det midsommar då... själv ska jag jobba kväll, börjar vid två. Det bästa med att jobba under midsommar är att man får mer betalt och man slipper planera något speciellt att göra. Visst det är ju otroligt mysigt att umgås med familj och vänner men jag är ändå ganska glad över att få jobba.

Fick lite choklad igår, tack, tack! Spännande att få prova nya smaken från marabou nämligen sommar. Det är choklad med jordgubbsbitar. Den var faktiskt ganska god, mycket godare än vad jag hade tänkt mig. Jag brukat egentligen inte tycka om choklad med frukt bitar i men den här var god. Något att prova innan sommaren är över!

Allt känns lite små konstigt nu... vill inte att det ska vara så. Tiden går för fort.

Jobb

Börjar klockan ett så jag ska snart iväg. Det ska bli extra kul idag eftersom Anja är där, så det blir nog en riktigt bra kväll. Hoppas även att resten av kvällen blir bra, eller ja, jag har ju slutat på att hoppas så nu bestämmer jag mig bara för att hela dagen och kvällen kommer att bli toppen!


Allt barnvaktande igår gick förövrigt toppen. Har helt underbara småsyskon som underhåller varandra. De var ute och lekte hela kvällen, kom knappt in för att äta. De var nöjda och glada och då var jag de med. Sedan att nya säsongen av "So you think you can dance" började gjorde min dag bara ännu bättre.


Söderhamn

Idag åkte jag, mamma och Robin till Söderhamn. Det var meningen att vi skulle köpa en väska åt Maria men den var slut såld. Detta medförde dock inte att färre pengar spenderades. Möte även Helena på stan, det var riktigt trevligt. Vi får se till att matcha våra scheman något tag. Efter turen i Söderhamn begav vi oss till Bollnäs. Där hämtade vi upp Albin och Jona och for till Växbo. Här är jag nu barnvakt. Ja det går ju bra när dem har varandra att leka med. Blir det för tråkigt får vi väl ta och gå ner till trolldalen och mata fiskarna eller nå.

Glad över solen är jag också. Det är väl bäst att vara det när den ska försvinna imorgon, regn resten av helgen... det gör inte mig så mycket i alla fall eftersom jag ändå bara ska jobba.


Dansotekets torgshow 13 juni 09

Efter förfrågan kommer här nu några utav alla de bilder jag knäppte i lördags den 13 juni under Dansotekets torgshow.


Streetgruppen


Streetgruppen


Golden brown


Golden brown


Golden brown


Chasing cars


Chasing cars


Chasing cars


Vuxengruppen


Vuxengruppen


Vuxengruppen

Tack alla mina fantastiska elever, ni är helt otroliga!

Tisdags mys!

Idag var jag mamma och Maria ner till Trolldalen. Först blev det god fika i bageriet och efter det gick vi ner till kvarn. Där efter många om och men köpte Maria två fina ringar.




HDT show 14 juni 09

Det är inte alltid lätt att fånga oss på bild när vi hela tiden är i rörelse :)



Rihanna



Harder



Nelly, spanska



Cancan

Lugn och ro?!

Hej bloggen. Har nu tagit mig ut till Växbo. Tänkte varva ner lite här. Men det är inte så lugnt här hela tiden. Visst det kanske jag redan viste men det är ändå skönt att få vara här ett tag. Hela helgen har det varit fullt upp så nu känns det skönt att få vara ledig tills på torsdag då jag börjar jobba. Men lite sol skulle väl inte skada?!


Sista showen!

Hemkommen och helt slut efter denna helg. Det har varit riktigt kul men det kommer även att kännas riktigt skönt att få somna ikväll. Dagens show gick bra förutom att jag fastnade i Hannas byxor. Riktigt glad över att jag inte fastnade i Fridas ben är jag i alla fall, det räckte att ramla omkull på genrepet. Men överlag är jag verkligen nöjd med min sista HDT show. För det är väl kanske så det är. Den sista. Eller vem vet jag kanske är tillbaka snabbare än jag tror...

Vill passa på att tacka alla underbara människor i hdt som jag lärt känna under detta år. Ni är alla underbara, dansare och ledare. Ni betyder mycket för mig och utan er hade detta år inte alls varit lika bra.  

Vill även tacka Therese för blomman jag fick idag, den var riktigt fin. Hela min (lilla!) lägenhet är just nu fylld av blomor och det är verkligen helt underbart.

Fina blommor!

Tack alla elever för dagen torgshow. Regnet föll ner men ni körde på ändå. Jag är riktigt stolt över er alla.

Vill även passa på och tacka för de otroligt fina blommorna som jag fick av 18.30 gruppen (ja ni har ju faktiskt fått det namnet under året).



Bilder från själva showen kommer upp lite senare. Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Växbo. Hela familjen (utom Maria som valde att åka bort denna helg) ska gå iväg och äta fin mat på Växbo krog. Jag hoppas det ska smaka :)

Typiskt

Det blir inte alltid så som jag planerat. Varför?! Det är ju bara så typiskt, åh det händer alltid mig. Jag bävar inför framtiden...

Syrebrist?!

Torgshowen var riktigt kul. Allt gick kanske inte galant men vi kämpade på och gjorde så gott vi bara kunde. Gladast är jag nog över att regnet lyste med sin frånvaro. Känner mig nu på topp. Alla olika uppträdanden ger verkligen energi och nu har jag fortfarande kvar den. Åh jag har lust att sjunga och dansa hela dagen. Så pass mycket energi har jag nu.

Hm... ja det är kanske bäst att göra något av energin. Funderar på om det är dags att laga till mig någon mat. Det är nog det som är nästa punkt på min att göra lista.

Hoppas förövrigt på en fortsatt bra dag och en toppen kväll. Imorgon är det dags för dansotekets sommarshow. Klockan 13.00 på tingshustorget. Åh ja vi dansar även om det skulle bli regn. Inget kan stoppa oss!

Torgshow

Idag klockan 12.15 kommer HDT att befinna sig på tingshustorget och uppträda. Kom och titta!

Kändes skönt att få sova lite mer idag och inte börja jobba vid sju tiden. Nu ska jag bara samla mig och förbereda mig inför torgshowen. Det behövs lite extra fokus till "big sky".


Tråkigt väder

Det har regnat i princip hela dagen. Lyckades i alla fall cykla fram och tillbaka till jobbet i bara duggregn och inte då det öste på som mest. Tycker lite synd om alla som tar studenten idag. När jag tog studenten var det solsken och 30 grader varmt. Visst det var lite extremt varmt. Men hellre det än regnväder. Extra synd blir det då för dem i år eftersom de även hade regn på balen. Jaja lika glad (eller ledsen) över att man tagit studenten är man nog ändå hur vädret än visar sig vara. Vill i alla fall säga stort grattis till årets alla studenter och lycka till i livet!

Tack mamma!

 
Behöver jag ens förklara?! Jag har världens bästa mamma! Tack!

Nu har jag lämnat dem...

Hemma och nyduschad. Genrepet gick väl okej, allt var inte riktigt toppen men det är det på fredag. Även om det regnar. Sedan var det ledarmöte. Har nu lämnat bort alla mina fem grupper till fem andra ledare. *snyft* Ja visst det blir säkert bra, men det känns ändå väldigt tråkigt. Alla mina elever är nu borta. Finns inte som mina längre. Hm, ja på lördag är dem i alla fall mina elever. Jobbigaste tanken just nu är: "Tänk om jag inte kommer in på min utbildning", "Vad gör jag då?", "Alla mina grupper är ju borta!". PANIK! Vill ha svar NU!

Nu blir det nattinatti, imorgon har jag introduktion och börjar kl. 7.00. Ska bara läsa lite i min bok en liten stund. Sov så gott!

Pysselstund

Informationsmötet på Karlslund var faktiskt riktigt trevligt. Träffade ju Anja och då blir allt bra, trots att vi båda redan sett brandfilmen i skolan. Vi hälsade även på lite på solsidan och treklövern. Det ska verkligen bli riktigt kul att få börja jobba. Jag har första introduktions dagen imorgon. Efter all info cyklade jag ner till stan. Lämnade nycklar till Margareta på ABF. Köpte fotoalbum, cyklade hem igen och började pyssla lite. Har nu satt in en massa bilder från tågluffen som jag och Helena var iväg på förra sommaren. Känns så skönt att äntligen ha dem i ett album.

Om drygt en timme ska jag upp till heden och dansa. Hdt har genrep idag inför helgens uppträdanden. Ska bli skönt att få åka upp dit ett tag så jag har något att göra nu på kvällen.

God morgon!

Idag ska jag snart iväg till Karlslund och gå på informationsträff inför mitt sommarjobb. I tre timmar ska det hålla på, jag undrar vad dem har tänkt att prata om under hela den tiden. Synd att Lisa är borta, för nu måste jag gå dit själv. Hoppas på att jag möter någon annan där. Jaja det löser nog sig. Ni får ha en trevlig dag!

Värre!

Ja det blev faktiskt lite värre. När jag var och handlade idag köpte jag dyra(!) svenska jordgubbar. Dessa började jag nu äta. I den ena som jag precis tuggade på hittade jag en mask(!) i. Uscha säger jag bara! Riktigt vidrigt, jag undrar hur många jag redan svalt ner... Nä fy, jag får rysningar av bara tanken.

Innehållslös?!

Ja dagen har varit innehållslös. Det mest spännande måste ha varit min tvätt-tid. Det är verkligen tråkigt att inte ha några danslektioner. Jag blir sysslolös och för tillfället är jag också ensam. Brukar egentligen tycka att det är skönt att vara för mig själv ibland. Men inte idag. Jag vill hitta på något. Underhållas. Eller bara ha sällskap över min kopp kaffe som snart håller på att ta slut. B&J och en härlig ungdomsfilm med ett lyckligt slut hade kanske fått mig på bättre humör. Men frysen innehåller ingen glass och dvd har gått sönder. Kan det bli värre just nu?! Ja det kan det säkert...

Tack för att du lyssnar på mig ibland, det betyder mycket!

Tankar

Huvudet fullt av tankar. Jag blir förvirrad. Vill veta nu. Vad jag känner. Hur allt kommer att bli. Framtiden.

Ja då var röstningen avklarad!

MMS

Ja då var röstningen avklarad!


Det kan ta på krafterna...

Dagen började i växbo och kommer även att sluta här. Kom hit igår kväll efter resan från Stockholm. En del av dagen har jag spenderat i Bollnäs. Myste lite med Lisa (trots otroligt tråkig glass) som ska åka till Egypten. Det blev i alla fall mysigar på mobackes, vårat nya favort häng! Bjuden på kaffe av Nisse sedan var jag nöjd igen. Lämnade av Lisa hemma hos henne, sen tog jag en snabb visit hem till min lägenhet. Har inte varit där på några dagar nu så hallen var full av post och mina fina blommor som jag fick på avslutningen hade börjat se trötta ut. Åkte sedan tillbaka till Växbo. Ibland och speciellt dagar som denna förstår jag varför man har flyttat hemifrån. Men, men det lugnar nog ner sig snart, eller rättare sagt det måste göra det. Ikväll blir det i alla fall fotboll, hoppas alla har samlat sig tills dess.

Jag undrar vad som händer nu...

Hej då kaggeholm nu åker vi hem!

MMS

Hej då kaggeholm nu åker vi hem!


Om man har lite tid över varför in

MMS

Om man har lite tid över varför inte besöka stadsbiblioteket?!


Ensam i Sjövillan

Ja då sitter jag ute på Kaggeholm ensam i Sjövillan. Maria och hela klassen gör något gemensamt nu hela dagen/kvällen och tydligen hela natten. Alla ska visst spendera natten här i Sjövillan, åh ja jag tror inte att dem kommer att sova så otroligt mycket. Vi får väl se hur mycket jag lyckas sova, har i alla fall fått Marias lilla rum.

Hela dagen har jag för övrigt tillbringat inne i stan. Promenerade ner till gamla stan där jag hittade Ben & Jerry´s (lycka!). Sedan har jag mest bara tagit det lugt, vandrat omkrig, ätit mat, köpt en väska och spontant gått på bio. Det har verkligen varit en bra dag trots det lite tråkiga väder.

Får se vad jag hittar på imorgon, allt beror lite på vad Maria har för planer om jag hänger med henne eller inte...


Ben & Jerry's som kulglass kan det

MMS

Ben & Jerry's som kulglass kan det bli bättre?!


DSC00123

MMS

Nämen titta vad jag hittade!


Stockholm... igen!

Imorgon tar jag tåget ner till Stockholm, ska hjälpa Maria att flytta hem. Ska bli riktigt kul att få några extra dagar i stan. Bara vandra omkring och ha det mysigt. Även Kaggeholm är ju fantastiskt nu denna tid på året.

Kvällen hdt lektion var riktigt bra. Diagonaler som uppvärmning, det var kul för det var så pass längesedan vi gjorde de. Nu den senaste tiden har vi mest repat vilket vi även håller på med nu inför nästa helgs shower, men idag hade vi lite extra tid. 
 

Året med underbara elever!

Var till Margareta idag och lämnade in mina danslistor för sista gången detta år. Har under det gångna dansåret haft världens bästa elever. Det har varit så otroligt kul att se dem utvecklas som dansare. Det här året hade inte varit någonting utan alla er. Ni betyder massor för mig, tack för att ni har spenderat en stor del av eran tid i danssalen tillsammans med mig. Ni är otroliga och jag är nu riktigt stolt över er.


Ajajaj!

Stackars lilla gullplutten. Robin var på dagis och lekte med sina kompisar, klättrade i träd även fast alla fröknar sagt till dem att inte göra det. Plötsligt ramlar Robin ner och slår huvudet i en sten... stackars liten. Det blev sjukhuset nästa.


RSS 2.0