Sjukling?

Blev hemskickad från dansen idag och bäst var nog det, känner mig inte alls så bra nu. Visst foten känns bättre (möjligtvis efter all voltaren) men nu är det min övriga hälsa som spökar. Min förkylning vill ju aldrig släppa och just nu är den på sin topp. Känner mig då allmänt hängig med rinnande näsa, ont i kroppen och febrig. Vet dock inte om jag har feber men det känns ungefär som så. Just när man bor ensam känns det lite extra jobbigt att vara sjuk tycker jag, det var liksom enklare eller kanske inte enklare men betydligt mycket bekvämare att vara sjuk hemma hos mamma. Där fanns det alltid någon som tog hand om en och tyckte lite extra synd om en, och på något sätt känns det lite bättre då när någon har sympati för en. Nu när man visst blivit vuxen (får höra det var och varannan dag, HJÄLP!) får man se till att ta hand om sig själv, så nu har jag bäddat ner mig i min lilla soffa och tittar på OC säsong 3 den är snart slut så då får jag väl övergå till fjärde säsongen istället. För det är ju så att torsdagar inte är en dag man vill vara sjuk, det finns ju inget bra program på tv´n då bara massa strunt.


Ljusnan

Ja då var man tydligen i tidningen då! Har hela dagen gått och fått kommentarer så som "Såg din rygg i tidningen idag" och jag förstod självklart att det var från gårdagens arbete på Alfta skolan. Under ett av mina pass dök nämligen en snubbe från Ljusnan upp, ställde några frågor och knäppte några kort. Trodde dock inte att något skulle var med men det blev visst så.


Denna dag:

Sov ut ordentligt, ja jag struntade i tvätten mådde alldeles för dåligt kändes nästan som feber ett tag. Var iväg till Heden för att gå på workshop mellan 13-15, var riktigt kul och jag kände mig lite piggare efteråt. Var sedan hem och åt innan jag for upp till Heden igen för mina två ungdomsgrupper. Åh efter dem mådde jag bara ännu bättre, va mycket energi man får av er!


Vilka dagar!

Har haft fullt upp nu dessa två första dagarna av vecka 5. Gårdagen spenderades mestadels uppe på Heden, först på förmiddagen var det workshop med Danshögskolan. Det var verkligen jätte kul och det gick ganska bra med min fot. Klockan ett var det sedan dags för att se dem som höll i workshopen i en riktigt bra föreställning. De hade gjort om Svansjön (hade kvar storyn men ny musik och dans) och kallade den istället för "Sagan om en skön svan" fyndigt, eller hur? Följde sedan med mamma på stan innan jag blev tvungen att hämta alla dansgrejer hemma för att åka upp till Heden igen och ha vuxengruppen. Kunde dock inte dansa så mycket då men de jobbade på riktigt bra och det var skönt att observera en gång, känns som om jag har ännu bättre koll på gruppen nu.


Idag klev jag upp tidigt igen, eller ja tidigt och tidigt i vanliga fall om man pluggar eller jobbar är det väl normal tid men för mig som annars bara jobbar kvällar var det tidigt. Körde i alla fall iväg till Alftaskolan. De hade temadag idag och jag fick åka dit och undervisa i afrodans. Det gick helt okej många gjorde riktigt bra ifrån sig. Efter Alfta blev det en snabb hemvisit för mat innan jag hade streetgruppen. Även dem jobbade på bra idag, hade även några nya elever denna gång.

Imorgon har jag tvätt klockan 7.00 helt sjukt. Får se om jag kanske struntar i det, har varit sjukt trött nu dessa mornar. Det beror väl på när jag går och lägger mig ikväll, för en gångs skull kan jag ju titta på top model.


Måste förövrigt säga att även Alfta tar det här med Körslaget på allvar. På deras "Välkommen till Alfta" skylt har det även satt upp "Vi röstar på Team Hanna" kul, undrar hur det går för dem på lördag.


En helg i Växbo!

Ja då var jag hemma i min lilla lägenhet efter en helg hos mamma i underbara Växbo. Möttes dock i dörren av en massa disk och annat trams som bara låg överallt. Så jag har då städat en massa och även burit ner en del saker till förrådet. Fattar inte att jag har så mycket saker, får nästan inte plats, åh dessa garderober är ju inte direkt anpassade för att någon i överhuvudtaget ska kunna bo här. Men jag håller ut, det går faktiskt riktigt bra, jag trivs ändå. Men till hösten hoppas jag på förändring, flyttar antagligen ifrån Bollnäs då.

Lördagen ägnade jag mig åt att busa en massa med Robin innan vi såg på Körslaget. Weehee Bollnäs tog sig till final, det var det inte många om hade räknat med för några veckor sedan. Typiskt nog kommer jag att missa finalen på lördag för jag ska åka till Stockholm och gå på musikal. Åh självklart vill jag heller det men jag får väl se till att sms rösta i pausen eller så!


För övrigt har det snöat hur mycket som helst hela dagen, det spelade nästan ingen roll hur mycket Nisse körde fram och tillbaka med traktorn och skottade det var ändå massor överallt. Lite mysigt med all sö är det ju allt och Robin älskar att vara ute då... men när man ska köra bil på oplogad väg och måste hoppa över en hög av snö för att komma in är det inte lika kul. Det var lättare när man var liten och obekymrad, allt var så enkelt. Nu tycker man bara att allt och alla ställer till problem. Nä men vad håller jag på och snackar om nu... jag är ju på bra humör idag, nu ska jag strunta i allt som tynger ner mig!


Hämtade förresten ut min mixer i fredags, fick den genom Hembakat. Ska kanske se till att prova den någon gång, kanske nu ikväll till Top Model repriserna på tv. Det är då skönt med söndagar. Söndagar är reprisernas dag och en riktig lyckodag för mig som dansar alla andra vardagkvällar i veckan då andra kan se på dessa program.


Massa snö och Körslaget

Precis hemkommen från dagens simtur och jag ser ut som en snögubbe. Ja när vi kom ut från sporthallen hade det börjat snöa en massa och inte tar det slut där inte... nä utan det blåste som bara den. Nästan så att man blåste bort och det blev då lite jobbigt att gå (åh jag har ju sjukt nära hem) i detta väder. Det slutade faktiskt med att jag gick baklänges nästan hela vägen hem för då slapp jag få all snö i ansiktet. Simturen var för övrigt riktigt skön. Skönt också att bara få snacka ut alla mina tankar med någon och sedan kunna släppa dem lite.





 Nu ska jag snart åka iväg till mamma i Växbo och bara ta det lugnt. Äta god mat och heja på Team Hanna (ringa som en tok) i Körslaget, tänk om Bollnäs skulle gå till final det vore riktigt kul!

Tankar som spökar

God morgon, eller god förmiddag kanske passar bättre in just nu. Själv har jag varit vaken ett tag, ska nämligen snart iväg till badhuset och simma lite med Helena. Ska bli skönt att få röra på sig nu när det blev så lite i veckan på grund utav min fot. Simning är ju då bra i alla fall för då behöver jag inte belasta min fot lika mycket.


Igår kväll/natt hade jag riktigt svår att somna, mina tankar bar flög iväg. Det blev nästan jobbigt, det kändes som om allt kom upp igen. Trodde ett tag att jag hade släppt allt och vill fortfarande tro det, med det är kanske inte sant. Hur som helst så gjorde dessa tankar att det tog en evighet för mig att somna igår. Hoppas att Helena kan få mig på bättre humör nu!


Filmen avklarad

Har nu precis sett klart filmen The sisterhood of the traveling pants 2 (eller systrar i jeans 2 som den heter på svenska). Bara titeln får mig egentligen att vända om och leta efter något annat. Det är synd för filmen är faktiskt bra måste jag säga (Kristin du borde se den!). Hela grund temat om fyra tjejer vars liv hör ihop genom vänskap är fint. Allas roller betyder något och man gillar att följa allt det som händer i deras liv. Alls berättelser betyder något, de går igenom olika delar av livet och man har lätt att sätta sig in i alla händelser. Det känns verkligt och det gör allt bara bättre. Men som sagt titeln gör i alla fall mig lite negativ, vid första anblick känns historien om fyra vänner som dela ett par "lyckojeans" väldigt olustig och barnslig. Men filmen är gjord på ett mycket bra sätt och om man bara kan bortse från titeln (inte döma boken efter omslaget) så får man faktiskt se en bra film.


Eller vem vet, det kanske bara är jag som är på ett konstigt humör just nu... men då passar den i alla fall perfekt!


Det känns tomt ibland

Sitter nu och slötittar lite på Let´s Dance och vissa gånger stör jag mig extremt mycket på musiken. Visst det är väldigt bra och trevligt med live musik men ibland låter det verkligen inte bra, sången gör sig inte helt rätt alla gånger om man säger så.


Måste även säga att för en gångs skull känner jag mig lite ensam ikväll. Brukar annars tycka att det är ganska skönt att få vara själv ibland, samla mina tankar och bara göra som jag vill. Men ikväll känner jag mig alltså lite sällskapssjuk, ringde även till pappa och tänkte ifall att jag kunde åka dit men så blev det inte, dem skulle bort ikväll. Jaja så jag åkte hem igen och hyrde även med mig en film, ska man vara ensam så ska det kännas ordentligt... Hyrde i alla fall The sisterhood of the traveling pants 2, vet inte riktigt varför jag valde den men har sett ettan innan så jag hoppas den inte är allt för dålig, får återkomma om det senare. Ja jag måste erkänna att amerikanska ungdomsfilmer är mina favoriter (skratta inte) men visst jag gillar alla typer av filmer men en kväll som denna då man inte orkar tänka så mycket utan bara vill kunna slappa lite passar en sådan film perfekt. Eller hur?


Måste även passa på att tacka min trainee Mathilda som jag har på fredagarna, hon gör verkligen ett bra jobb och hon anstränger sig bra, lär sig alltifrån vad alla eleverna heter till hur dem arbetar. Hoppas att du lär dig och snappar upp några smarta saker från mig.


Freeze the moment

Ibland får man lusta att bara stoppa tiden, få allt att stå stilla, vara kvar i ett visst ögonblick.



Tack Hanna!

Bjöd Helena på lunch idag, det blev pastafjärilar/ kassler gratäng i ugn, riktigt gott blev det! Känns som om det var längesedan vi sågs även fast det var förra veckan, men mycket har hänt. Vi har alltid massor att prata om det ta aldrig slut. Men det är väl så med vissa, man har ett visst antal personer i sin närhet som man skulle kunna vara med typ jämt och ändå ha massor att prata om. Men sen finns det även dem som man har svårare att prata med, oftast känns det så bara för man inte känner varandra ordentligt. Jag tycker att det ibland kan vara svårt att just träffa folk om det just blir såkallad "pinsam tystnad", allt blir liksom extra jobbigt fast det egentligen absolut inte behöver bli så. Man kan ju prata om vad som helst men ändå händer det att man blir helt tom, helt tom på ord. Med vissa människor är det skönt att vara tyst, bara ligga och fundera och samtidigt höra den andra andas. Man fylls av lugn och en viss trygghet.


Min fot ställer förövrigt fortfarande till lite problem. Jag är glad över att vi hade floorstyrka (så jag kunde vara med utan att belasta foten) idag på HDT för resten av lektionen blev jag sittandes, känns inge bra. Men det är väl i alla fall bättre att sitta en lektion och sedan kunna dansa ordentligt nästa vecka, så jag tror jag gjorde ett smart val. Ett stort tack även till Hanna L som gav mig skjuts hem efter träningen så jag slapp gå så långt med min fot.


Hm…

Min fot är lite ur form om man säger så. Har ont och det ställer till problem, blev tillexempel tvungen att stå över dagens workshop för att jag inte orkar dansa på den för mycket och ikväll har jag mina två grupper så dem måste jag se till att prioritera. Typiskt, de hade varit riktigt kul att vara med men visst det är bättre att vila, nästa vecka kommer det att bli hur mycket dans som helst, massa workshops, vanliga lektionerna plus att jag ska iväg till skolan i Alfta och undervisa afrodans på deras kulturdag.


Måste bara säga att nu när det har gått 21 dagar på det nya året håller jag fortfarande mitt nyårslöfte. Jag bestämde mig för att sluta knäcka i mina fingrar som jag har gjort i ca två år (helt onödigt att jag började). Trodde aldrig att det skulle gå eftersom det har blivit som en vardags grej, jag har liksom gjort det utan att tänka på det. Men nu har jag alltså börjat tänka extra mycket på det och även slutat. Får ta och återkomma om detta nyårslöfte och se om jag fortfarande håller det. Har ni några nyårslöften? Hålls dem fortfarande eller är dem brutna?


Dagens goda gärning

 Dagens tvättande medförde sig en god gärning. Måste först bara säga att tvättmaskinerna här nästan alltid krånglar på ett eller annat sätt men idag (än så länge) har de fungerat bra. Åter till min goda gärning... när jag nu sist gick ner till tvättstugan stod ett helt gäng (bestående mest av äldre) och funderade över det nya digitala bokningssystemet som vi nu har fått. De hade inte riktigt förstått hur man skulle göra så jag tog mig då tid att försöka förklara för dem hur allting fungerade. Tummen upp för det!


Har för övrigt ett leende på mina läppar idag. Vissa småsaker kan verkligen få mig att må bra, hoppas att det var meningen.


Förlåt Team Hanna!

Gick upp alldeles för sent idag, men jag var så otroligt trött. Känns som om jag har hamnat i en svacka just nu och det är inte kul. Skulle vilja ha lite mer energi och glädje av någon just nu. Men tillslut kom jag i alla fall upp, började med att titta på sista avsnittet av OC säsong 2 och började även lite smått att titta på tredje. Vilken bra serie det var, jag menar jag var verkligen helt fast i serien då den gick och kan fortfarande ha samma känsla kvar nu. Men självklart är säsong 1 den bästa.


Efter en del koreograferande tog jag mig (fortfarande trött och ganska nere) upp till heden för HDT lektion. Väl där uppe ändrades min inställning helt, ja dans och underbara människor har verkligen den effekten på mig. Jag fick nu glädje och energi till och med så mycket energi att det räckte till vuxen. Vuxengruppens glädje och energi kan man leva på i timmar (om inte dagar). Kul även att det nu är fixat så man äntligen kan få beställa dressar, både till dansoteket och HDT. Jobbigt bara att nu har jag en massa energi så sent på kvällen och innan jag kan sova måste jag varva ner lite, vilket i sin tur betyder att jag kommer att lägga mig sent och vara trött och slut imorgon ända tills kvällen danslektion. Detta börjar nu bli en ond cirkel som på något mirakulöst sätt måste brytas.




Föresten om Team Hanna inte kan sin koreografi så bra på lördag är det delvis mitt fel. De ville låna danslokalen nu ikväll men jag hade ju min lektion så... oj då!


Stockholmshelg!

Ja då var jag hemma igen. Igår tog jag tåget ner till Stockholm där Maria mötte upp mig vid stationen. Gick en stund på stan innan vi mötte upp Ylva, tillsammans tog vi en fika/lunch innan Ylva skulle iväg och jobba. Var trevligt att träffas en stund, det blir alldeles för sällan. Efter att ha sagt hej då till Ylva fortsatte jag och Maria shoppandet ett tag innan vi åt middag och sedan gick på bio. Efter lååååång betänketid och funderingar fram och tillbaka betstämde vi oss i alla fall för att se Twilight. Den var riktigt bra, det var en spänning genom hela filmen så man tappade aldrig intresset för att se klart den. Efter filmens slut väntade bara den långa resan ut till Kaggeholm och Marias hem.


Idag hann vi inte göra något speciellt, vi tog det lugnt och kollade på Körslaget reprisen (helt otroligt att Bollnäs fortfarande är kvar och sjukt att Team Wells åkte ut) innan det var dags att åka in till centralen för lite mat innan tåg gick hem till Bollnäs igen.


Mamma tema och trainees!

Har idag fortsatt med mina koreografier till Dansotekets våravslutning. Årets tema är mamma och det är då meningen att vi ledare ska välja låtar som är våra mammors favoriter eller på något annat få dansen att bli till just våran mamma. Min mamma har väldigt blandad/konstig musik smak, alltså inge fel med dem men vissa kanske uppfattar den så... andras mammor har kanske en favorit artist från förr eller ett viss typ av musik från 60-talet eller så. Men inte min mamma, hon kan liksom gilla allt möjligt så jag har verkligen fått gräva djup för att hitta "guldkornen". Hm ja de är då artister som Da Buzz, E-Type, N-Sync, Abba och Andrés Esteche, så ja det är bara göra det bästa av situationen nämligen att hitta de som passar just rätt grupp.


Hade barngruppen idag och det var riktigt kul, har även fått en trainee nämligen Mathilda hon går alltså en ledarutbildning och ska nu vara på mina lektioner och lära sig av mig hur man gör. Har även Linnéa och Hanna som mina trainees men dem har jag på mina onsdagsgrupper. Ska bli riktigt kul att ha några elever hos mig som ska ha koll på hur jag undervisar, hoppas verkligen att jag kan komma med bra tips.
 

Imorgon åker jag föresten till Stockholm och hälsar på Maria ska bli trevligt att träffas igen, gå lite på stan, kanske bio (finns flera stycken filmer jag vill se just nu) och bara umgås lite. Får återkomma om min helg då jag kommer tillbaka hem igen!


Nytt år ny blogg

Ja just de, nu finns jag här. Nytt år ny blogg, tänkte det skulle vara kul att prova på något nytt. Känns som att detta är lite mer personligt och jag hoppas att jag ska kunna göra fler uppdateringar är förut.



Kan börja med att säga att jag idag har anmält mig till Högskoleprovet, det är verkligen dags att göra det igen, hoppas dock på ett högre resultat detta år, hm... undrar hur det kommer att gå.



Kvällen har spenderas uppe på heden med HDT lektion för Hanna, gick faktiskt riktigt bra idag även fast jag kände mig lite seg idag plus att min förkylning som någon lyckades ge mig för ca 2 veckor sedan fortfarande är kvar. Men inte deppar jag ihop för det... nä tvärt om jag dricker en massa te med honung och citron. Dansa måste jag ju göra ändå, har inte tid att vila det får jag göra en annan gång.


RSS 2.0