En måndag i solen

Har idag varit till tandläkaren, tvättat och tagit en promenad tillsammans med Frida. Vi gick bort till "Wisteria lane" eller ja det som jag och Lisa brukade kalla det området för, åh jag kan då säga att det fortfarande är lika fint. Vilket härligt ställe, jag menar tom. pappan med den lilla flickan på cyklen hälsade på oss! 

 

Tänker extra mycket på en speciell familj just nu <3

Dansotekets våravslutning!

Ja idag var jag på Dansotekets våravslutning det var så kul att få sitta i publiken och bara njuta. Alla andra gånger har man ju sprungit fram och tillbaka på scenen. Ibland saknar jag verkligen att dansa med Dansoteket. Det är verkligen något speciellt. Jag saknar att lära mig nya saker och jag saknar att vara ledare åt alla underbara elever som jag någonsin haft. Dansoteket är glädje, fortsätt så!

Mitt schlager hjärta!



Inte ens att Sverige ej deltar i kvällens final kan få mig att strunta i att se finalen. Jag tror det kan bli ganska bra ändå. Jag menar vi skickade ju iväg fel låt (hallå, vi skulle ha valt ERIC SAADE!) och då kan man inte förvänta sig att delta i finalen. Det finns i alla fall några bra låtar i kvällens final så det kommer nog att vara ganska spännande!

Mitt schlager-hjärta pumpar på vidare!

Sommarlov!

Ja det är ju helt ofattbart men nu har jag sommarlov! Hela första året på sjuksköterskeutbildningen har nu passerat. Tiden har gått galet fort men hela året har varit helt fantastiskt och jag har träffat massa underbara vänner. Ska bli tråkigt att åka ifrån alla nu i sommar. Gårdagens tenta kändes för övrigt jätte bra!

Efter tentan åkte vi ner till stan och fikade, senare var vi några stycken som gick hem till Sara. Hela eftermiddagen/kvällen var otroligt trevlig! Tack för en underbar dag och framför allt ett underbart år!

Emelie & Åsa


Agnes, jag & Angelica (+ Emelies glass sked)


Cilla & Maria


Emelie


Anna & Sara


Säg hej till bloggen alla!

Dagen innan tentan

Ja även idag var jag, Emelie och Angelica i musik och pluggade. Idag kändes dock huvudet som en enda stor gröt av latinska ord, symtom, diagnoser, orsaker och olika behandlingar. Så någon gång efter lunch spårade allt ut, vi beslutade då att det var dags att gå hem.



   


Fullt upp!

Har även idag varit i skolan hela dagen! Började klockan 8.00 med massa plugg. Efter lunch tog vi en liten paus och lämnade blod i blodbussen! Sedan blev det lite plugg igen fram tills att jag och Frida var på Studentrepresentantutbildning.

I morgon gör vi sista rycket, tentan närmar sig med stormsteg. Pepp, pepp!

Plugg och darriga händer

Ja nu den här veckan gör jag inte så mycket annat än pluggar... jag hoppas att det kommer visa sig på fredagens tenta.

Måste även säga att jag idag blev invald till Informationsansvarig i Serum för nästa skolår. Ska verkligen bli så kul och jag hoppas att mina idéer ska göra skillnad.

Måste försöka plugga lite mer nu men jag ska även ta en paus och titta lite på första deltävlingen i Eurovision Song Contest. Tur att man har tid att se finalen i alla fall.

En helt vanlig söndag...

...ja ingenting speciellt har hänt idag.
Jag har som vanligt en söndag tvättat och pluggat. Hm... inte så kul kanske men ack så nödvändigt.

På fredag har jag terminens sista tenta. Helt sjuk att om mindre än en vecka är jag ledig, ledig, ser du?! LEDIG! Det är ju helt galet, jag har nu snart gjort 1/3 av hela ssk-utbildningen. 

MAKE YOU FEEL MY LOVE

When the rain is blowing in your face
And the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love

When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love

I know you haven't made your mind up yet
But i would never do you wrong
I've known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong 

I'd go hungry I'd go black and blue
I'd go crawling down the avenue
No there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love

The storms are raging on the rolling sea
And on the highway of regret
Though winds of change are blowing wild and free
You ain't seen nothing like me yet

I could make you happy make your dreams come true
Nothing that I wouldn't do
Go to the ends of the earth for you
To make you feel my love

To make you feel my love

För allas vetskap!

Kan jag nu meddela att:

  • Jag har städat klart.
  • Jag har tagit hand om min diskhög.
  • Termometern bara visar 25.5 grader ute och 27.2 grader inne.
  • Jag har öppnat korsdrag men att det inte märks ett dugg.
  • Jag snart ska laga mat och diskhögen återigen kommer att visa sig.
  • Jag kommer strunta i att gå på Romeo & Julia musikalen i höst om en viss person vinner ikväll.
  • Jag hejar på KRISTINA i kvällens final av Jakten på Julia!



Man vill inte alltid ha publik!

Igår var jag och Frida hemma hos Therese. Hon gjorde en jordgubbspaj. Det blev Therese´s matlagnings misslyckande nr 5 den dagen tror jag. Efter att ha fyllt en hel form med paj skulle hon ställa in den i ugnen så gick det inte. Pajformen var för stor, den fick inte plats. Så hon fick ta en annan form men då blev pajen perfekt i alla fall. Det var riktigt gott! Inget mer misslyckande den dagen!

Apropå rubriken. Vi börjde dansa lite smått i Therese´s lägenhet så alla som gick förbi fick nog sig ett gott skratt. Men det absolut värsta var nog när jag och Frida i bilen hem sjöng eller snarare skrek ut en sång text som vi knappast kunde. När vi steg ur bilen stod en kille på parkeringen. Hm... man kan ju undra vad han tänkte, rattfylla?!

Gustav Vasa ser lite hängig ut!

Igår var jag, Frida och Therese på dansföreställning. Det var Entré (Marie Kühlers showdansskola) som hade sin vårshow. Det var riktigt bra och dom hade lagt upp showen på ett riktigt bra sätt där temat (från forntid till nutid) verkligen kom fram. Men måste nog ändå säga att konferenciern var helt överlägsen, jag skattade så jag grät!

Bilden kanske inte är så bra men det här är Entrés älsta grupp: show 60+, dom var sjukt härliga på scenen! Man blir aldrig för gammal för att dansa och underhålla!
 

Glukos laboration!

Har som sagt haft lab idag. Fick ta massa stick i fingret och se hur glukosvärde ändrades efter kroppens intag av ingenting, dextrosol och sedan frukost. 
Alla var tydligen normala, ingen diabetes här inte!



     

Har precis smält i mig ett paket dextro! S...

dsc01164 (MMS)

Har precis smält i mig ett paket dextro! Säger bara: Jag har lab!


Riktigt bra!

MyQue, bandet som hade lunchkonserten igår är riktigt bra. Lyssna! Dom finns även på Spotify, de ni!


Vattenskada i musikhögskolan?!

Som vanligt har vi pluggat i musik idag. Har gått riktigt bra, är klar med all renskrivning på dom föreläsningarna vi har haft. Så som rubriken säger hände det ena och den andra på skolan idag. Helt plötsligt började det droppa eller inte droppa utan mer forsa vatten från taket. Vi antog att det var stoppet i avloppet i köket som ligger på övervåningen som var själva boven i dramat. Men lite spännande var det allt. Typiskt nog har dom valt att lägga köket ovanför biblioteket, så vattnet som rann ner hamnade alltså där bland alla tidskrifter och böcker. Smart planerat!

   

Har fortfarande sjuk värme här i Örebro, allt är grönt och blommar! Det blir ju inte ens kallt på kvällen/natten. Det erfarade jag och Frida då vi gick hem från gårdagens FUM-möte. Det är riktigt skönt men det skulle behövas en riktig regnskur nu, kanske tom. lite åska.

Lunchkonsert i musikhögskolan! Riktigt här...

dsc01156 (MMS)

Lunchkonsert i musikhögskolan! Riktigt härligt avbrott från studierna!


Hylla Norge!



Weehee idag är det Norges dag! Det måste uppmärksammas!

Plugg, plugg, plugg och åter plugg!

dsc01155 (MMS)

Plugg, plugg, plugg och åter plugg!


Therese förklarar för Frida hur en mogen k...

dsc01150 (MMS)

Therese förklarar för Frida hur en mogen kiwi känns!


Kaffe och fruktsallad gör allt pluggande l...

dsc01148 (MMS)

Kaffe och fruktsallad gör allt pluggande lite roligare!


Tårarna sprutade!

Ja anledningen till att tårarna sprutade var att jag och Therese skrattade så mycket att vi inte fick någon luft. Alltså helt sjukt!

Kvällen blev allt annat än jag tänkt mig. Har hela dagen bara pluggat och såg verkligen fram emot att träffa Therese en sväng. Trodde aldrig att det skulle bli så här. Tror jag måste berätta allt i punktform:

  • Nr 1. Att jag sprang in till Therese. Varför vet jag inte riktigt men jag greps att en liten panik skulle man kunna säga. Helt i onödan egentligen men om sympatikus vill slå på så gör den det!
  • Nr 2. Att Carloine och Kristina var dom som fick minst röster i dagens avsnitt av Jakten på Julia. Vilket gjorde att min absoluta favorit i hela programmet Caroline åkte ut. Katastrof!
  • Nr 3. Att jag och Therese kastar oss bak i soffan med med ett galet skrik och med min tröja framför ögonen för att slippa se de sjukt äckliga/läskiga tv-programmet. Uscha! Men Frida fick ett gott skratt på telefonen i alla fall.
  • Nr 4. Ja det som jag nämnde tidigare. Att jag och Therese skrattade så mycket att tårarna sprutade och vi fick slut på luft. Jag säger bara Sommarkrysset hade ett sjukt kul klipp i slutet av programmet.

För mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig

Ibland gör och säger jag saker som jag inte skulle ha gjort. Men ibland måste man bara få det ur sig. Ena stunden undrar jag om jag gjort rätt, vad leder det till?! Andra stunden tycker jag bara att jag gjort fel, tänk om allt blir förstört...

"Det här vet du inte om
Men jag väntar på dig
Någon gång måste du bli själv
Och jag väntar på dig
Jag bidar tiden och det kommer ta tid
Jag har inte sagt något än
Men jag väntar, väntar

Hon har ett falskt leende
Jag har sett det
Hur har du undgått det alla de här åren
Och jag har sett dina pupiller växer
När du är med mig
Du vet inte om det än
Det kommer att bli du och jag
Tillslut"

Sångtexter kan vara rena döden ibland...

Inte konstigt att det känns varmt!

dsc01146 (MMS)

Inte konstigt att det känns varmt!


En mysig (musikal) stund!

Har precis varit hemma hos Therese där vi myste med te och massa musikal. Det är tur att man delar ett sådant stort intresse med någon annan, helt underbart! Så i morgon kväll ska vi "musikala" oss lite mer framför Jakten på Julia.



Måste förresten visa er maten jag åt igår.


Jag lyckades panera fisk och göra filsås, det blev riktigt gott. Smakade nästan så som man brukade få det i skolan, mums!


Försöker bli lite piggare med kaffe och ch...

dsc01141 (MMS)

Försöker bli lite piggare med kaffe och chokladbollar!


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Gårdagen var riktigt kul. Vi var hemma hos Maria och hade det hur skoj som helst men ut kom vi aldrig riktigt. När vi hade tänkt gå iväg spöregnade det så vi tänkte att vi skulle gå lite senare. Det fortsatte dock att regna en massa så tillslut tog vi med oss paraply och vandrade upp till stan. Alldeles för sent... det var hur mycket folk som helst, proppfullt och med en kö som snarare gick baklänges istället för framåt. Så vi vandrade bort till max vid Bern arena i regnvädret. Jag tycker i alla fall att det var en lyckad kväll även om vi bara dansade hemma hos Maria. Men brudar, bilden från våran promenad i regnet kan jag tyvärr inte visa, jag tror nog att ni förstår varför...

Känner du peppen?!

Woohoo peppad till tusen!
Ikväll är det vi som gör stan osäker och dansar natten lång!

Chokladbollens dag!

Agnes kom förbi med chokladbollar till mig så här på chokladbollens dag.
Hur gulligt är inte det?! Tack tack tack!


Sockerdricka?!

Hm... det hamnade x antal saker på min bänk idag som inte tillhörde mig. Lite snus och bafucin kan ju alltid vara bra att ha, eller?! Två block, två pennor och två sudd tyckte jag var lite överflödigt. Så efter att ha försökt att anteckna i båda blocken valde jag att skicka det ena bakåt istället.

   

Träffade även Vofflan under faddermötet och hon var ju så söt där på vårat bord.
          

Alla här tycker förresten att "sockerdricka i foten" inte är ett uttryck man använder. Dom fattade inte ens vad jag menade, det är ju helt sjukt! Trodde att alla visste vad det var!


Idag handlar alla på Willys!

  • Alla eller ja fler än vanligt utav dom vi känner var på Willys idag.
  • Kvittot visade alldeles för höga siffror!
  • Att åka bil är kul, eller är det bara jag och Therese som är högljudda?!
  • Alla fastnar inte lika lätt på bild, därav mitt lilla "Åka bil med Frida kollage".

       

       

Tillbakablick: Onsdag!

Har glömt bort att visa bilderna från onsdagens fikastund i musikhögskolan (ja vi fikar alltid där!).

Emelie och Maria


Angelica och Sara


Emelie, Cilla och Anna


Det är helt enkelt bästa stället på campus!

Har tappat räkningen...

...på alla koppar kaffe jag har fått i mig idag.
Har idag varit hemma hos pappa. Det var riktigt trevligt med god mat och som sagt en massa kaffe!

Gårdagens föreställning av Carmen var riktigt bra. Jag måste säga att jag är imponerad, hela klassen gjorde ett bra jobb. Är glad att jag hann se slutproduktionen och jag kan bara säga att jag längtar tills nästa års föreställning.

Kaffe och tumörbiologi på tåget!

dsc01106 (MMS)

Kaffe och tumörbiologi på tåget!


Hälsingland nästa!

I morgon tar jag tåget upp till Hälsingland. Ska krama på alla jag saknar så mycket just nu!

Ska även passa på att se esteternas slutproduktion Carmen. Har höga förväntningar, jag har hört att den ska vara riktigt bra. Så i morgon är det upp till bevis.

Vi har förövrigt bokat hostel till våran London resa nu. Hoppas att det är så bra som det verkar och att vi slipper äckliga små kryp i massor!


Hajar du?!

Har idag haft föreläsning i onkologi sedan tog vi en liten fika i musikhögskolan innan det var dags för min faddergrupp att ha möte. Det slutade med att vi alla skrattade så vi grät. Kan bara säga att safari kommer att bli sjukt kul!

Håller även på att leta hostel i London. Är helt snurrig, varför kan man inte bara hitta ett ställe som är klockrent?! Det var ju inte alls svårt när jag och Helena tågluffade, hur lyckades vi då?

Det är inte godis, det är marshmallows!

Har haft en riktigt mysig grillkväll tillsammans med Frida, Therese och Malin. Gick först iväg och handlade det som skulle ätas och när vi väl var tillbaka och startade grillen började det regna... Men som tur var regnade det inte så mycket utan vi lyckades lösa situarionen. Men vi fick äta maten inomhus, vilket jag tyckte var lite synd. Jag menar äter man grillat vill man ju sitta ute. Men, men det får bli nästa gång!



   

Bonde söker fru?!

Programmet om årets bönder visas just nu på tv´n.
Lite sugen blir man allt, jag menar vem vill inte ha en kille som är 2 meter lång?!


Förresten!

Har ni fattat att det redan är maj?!
Helt sjukt!

Härliga måndag!

Underbart med en ny vecka. Jag började denna vecka med att göra tenta i allmän omvårdnad. Kan bara säga att det gick bra men den kändes lite flum. Åkte sedan ner till stan med Maria och letade presenter som vi båda hittade tillslut. Väl hemma igen har jag tagit en promenad i det härliga vädret. Plockade även med mig några vitsippor hem. Tänkte på mamma, hon brukar alltid ta in tussilago och vitsippor så fort de visade sig ute. Ska bli skönt att få hälsa på henne till helgen igen!


Sitter och pluggar utanför skolan i solen!

dsc01089 (MMS)

Sitter och pluggar utanför skolan i solen!


Valborgsmässoafton

Gårdagskvällen spenderades nere på stan tillsammans med Maria och Emelie. Det var riktigt mysig och trevligt förutom den jobbiga snubben vid slottet och min huvudvärk som plötsligt beslöt sig för att dyka upp. Lite irriterande men annars så var kvällen toppen!


Maria och Emelie


Valborgsmässoelden, majbrasan eller som jag säger majkasen framför slottet.

Tycker dock att majkasen var lite liten för att få kallas en kase så ja det får väl vara en majbrasa då!

RSS 2.0