Bio ikväll med hdt

Har idag hunnit med att gå på stan och fika med mamma. Det var riktigt trevligt, kändes som om det var längesedan vi sågs. Följde sedan med Lisa till tandläkaren där hon drog ut sin visdomstand. Ser ut att göra riktigt ont ut när de sliter och drar så i tanden. Därefter åkte jag med Nisse till växbo och fick låna bussen. Tog bussen till stan, passade på att handla lite inför fredag när jag ändå hade en bil. Åh nu sitter här och väntar på Hanna. Vi ska sedan hämta upp en annan del av gänget som ska vidare ner till Kilafors och gå på bio. Ja vi i hälsinglands ska få se på film, har dock inte fått veta ännu vad det är för någon men kul ska det bli. Hoppas det blir en lyckad kväll och att det inte blir för kallt eftersom fläkten på bilen är trasig, får kanske se till att informera alla som ska åka med mig att klä sig varmt... hm?!


Ännu en vecka…

Ja då har ännu en vecka snart lidit mot sitt slut, tiden går galet fort fram. Igår kväll var jag som sagt barnvakt åt albin och Jona. Det gick bra dem är så snälla så... men jag var så otroligt trött så när pappa och Ida väl kom hem vid tio tiden skjutsade de hem mig och jag var tvungen att gå och lägga mig direkt. Åh sov gjorde jag, riktigt länge och skönt var det! Under natten ändrades även tiden till sommartid, det är ju i alla fall ett tecken på att vi är på väg mot sommaren! Jag längtar verkligen dit, hoppas på massor av fina och underbara stunder. Men om jag tittar ut från mitt fönster nu så är det verkligen tråkigt, bara massa slask och inte ens solen har velat visa sig idag, hela himlen är fylld av moln.


Idag har jag varit ganska duktig, jag har plockat en massa här hemma. Slängt en hel del massa skräp som jag på något sätt alltid lyckas spara på. Så nu ser det faktiskt helt okej ut här. Måste bara se till att dammsuga åh så innan fredag, för då får jag ju lite besök! Resten av denna dag ska jag bara ta det lugnt och titta på några repriser av de program som jag missat under veckan pga. allt dansande.

Kroatien, längtar dit igen. Sol, bad, trevliga människor och framför allt riktigt härligt väder!


Högskoleprovet

Ja då var det avklarat... eller ja hela högskoleprovsdagen är nu i alla fall avklarad. Gick väl lite sådär skulle jag säga, vi får väl se efter själva rättningen. Nu ska jag åka hem till pappa och vara barnvakt åt Albin och Jona så resten av kvällen kommer jag att befinna mig där. Återkommer om det samt om jag blivit nöjd eller ej vad de gäller provresultatet. Ha en trevlig kväll!


Fredag!

Efter morgonens frukost tog jag en promenad upp till Lisa. Där satt vi och diskutera högskoleprovet. Gick igenom olika delar och försökte förklara för varandra hur vi tänkte inför varje delprov, var ju tvungen att peppa lite inför morgondagens prov. Det var ganska längesedan jag gjorde de sist och stundtals kan jag bli riktigt fundersam och tänker att jag nu kommer att få sämre resultat än tidigare. Men aj, aj nu ska bara fylla huvudet med positiva tankar, det går väl som det är meningen att de ska gå!


Efter allt högskoleprov tänkande gick jag ner till folketshus och dansade med barngruppen. Alla hade lite för mycket energi ett tag vilket medförde en del stojande, men det är okej för de är ju bara små barn. Duktiga var de i alla fall, har nu lärt sig hela dansen inför avslutningen så nu har de massa tid att öva in den ordentligt.


Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och ladda inför högskoleprovet imorgon. Ska se finalen i "Let´s dance" men jag har ingen favorit, de är bra båda två. Ska bli spännande att se hur det går för dem ikväll, allt kan hända.


Fotosession

Ja då var man hemma efter denna dag då. Dagen började med snö... usch! Men den snö som kom har i alla fall under dagen lyckats smälta bort. Har sedan hunnit tvätta och handla. Därefter var det bara att fixa i ordning sig inför kvällens fotosession. Väl uppe på heden fanns alla glada och tillpiffade dansare. Alla med sin personliga stil. I olika konstellationer gick vi sedan in i fotostudion och blev fotade av Karl. Jag, Elin och Emelie hade street och jag hoppas att bilderna blev bra, kul var det i alla fall! Därefter tog jag, Stina, Peter och Felix en riktigt skön promenad hem, det var trevligt med lite sällskap.

Onsdag 25 mars

Att göra:


§ Besöka tandläkaren

§ Koreografera, samt planera kvällens lektioner

§ Laga mat

§ Danslektioner gånger två uppe på heden


Samt vara glad över den lilla lön som dagen till ära kommit in på mitt konto!



Uppdatering av dagen:


Har varit till tandläkaren och fått ännu en tid på skärtorsdagen kl. 8.00 (!). Gick även till Åhléns och köpte mig en pärm, register och en hålslagare, så nu en del av eftermiddagen har jag sorterat ut alla mina papper. Allt finns nu på rätt ställe, riktigt prydligt. Eftermiddagen har alltså blandats med detta papperspysslande, koreograferade, planerande av danslektionerna och matlagning. Allt har gått i bra tempo så nu har jag en lite stund över att bara ta de lugnt innan jag ska iväg till heden.


Dans, dans, dans!

Ja då var man hemma igen då... var duktig och promenerade upp till heden idag, åh det var riktigt skönt, de blåste lite men solen sken på. Hade först streetgruppen, var en lite grupp idag på grund utav sjukdomar men de som var där jobbade på bra och det mesta börjar nu sätta sig. Därefter blev det hdt, var verkligen hur kul som helst åh jag måste bara säga tack Hanna för berömmet idag, blev otroligt glad och det ger mig mer energi för att jobba på ännu mer. Nu bara längtar jag tills nästa lektion. Men nästa hdt lektion är inte förens om en vecka eftersom vi på torsdag ska knäppa kort och på måndag ska vi ha filmkväll. Skönt att jag har mina andra grupper så jag får dansa lite i alla fall, åh inte behöver vänta en hel vecka.

Vårsol + massa snö?!



Ja förra helgen då jag var och besökte pappa (åh alla andra!) uppe på granberg var det otroligt vackert vårväder, solen sken och man kände verkligen att våren var på väg. Tog även dessa vår bilder direkt från trädgården, små blommor som ploppar upp är väl verkligen ett tecken på vår, eller?! Jaja vi fick i alla fall nästan en vecka av fint väder och min cykel (som står utomhus) såg inte lika ledsen ut längre åh jag tänkte att snart är all is borta och jag kan cykla runt överallt igen...

men, men ack den som drömmer sig bort. Nu i söndags började det snöa och när jag vaknade upp igår (måndag), var det ett vit snölandskap som visade sig framför mina ögon. Uscha!! Cykeln såg nu återigen ledsen ut... men idag har vi i alla fall haft fin vårsol och snön börjar återigen smälta bort, åh vi får ännu en gång vandra omkring i detta slaskväder. Tur nog visar sig solen, solen gör mig glad och ger mig energi. Hoppas på att den stannar kvar, åh att all snö försvinner helt!


Nu ska jag ta och äta lite innan det bär av till heden för dagens danslektioner, streetgruppen + hdt, ska bli skönt att få komma dit ett tag!


Ibland blir det inte som man tänkt sig

Den här veckan har varit allt annat än vanlig. Har hela veckan varit barnvakt åt Robin ute i växbo och de har gjort att jag inte riktigt varit tillgänglig, på alla möjliga sätt. Har i alla fall dansat på en massa och de har behövds för att skingra mina tankar. Dansen gör mig stark. Ska strax åka iväg till växbo igen... måste lämna tillbaka bilen jag lånat och blir då antagligen kvar där inatt. Känns skönt att få vara där ibland, en trygghet jag tycker om. Hade förövrigt ett riktigt härligt telefonsamtal i fredags, kändes så otroligt bra. Hoppas det blir fler av dem :)


Barnvakt

Dåligt med uppdateringar nu, det beror på att jag befinner mig i växbo och är barnvakt åt Robin som blivit sjuk. Var här igår åh så nu idag. Får se till att göra en bättre uppdatering när jag kommer hem igen, blir antagligen ikväll eller imorgon, vi får väl se när Robin frisknar till.

Helgen

I fredags åkte jag hem till mamma efter barngruppen. Satt och målade en massa med Robin sedan blev det Let´s dance, skönt att Elisabeth åkte ut nu är det verkligen de bästa kvar. Vet inte riktigt vem jag tycker ska vinna.


Igår, lördag var först jag och Lisa iväg till badhuset och simmade en liten stund. Därefter åkte vi hem till henne, ja Lisa fyllde förövrigt år igår, grattis! Senare på kvällen kom även Camilla, Per och Fia. Vi åt tårta och kollade (självklart) på melodifestivalen, vann gjorde Malena Ernman med "La Voix".

Tyckte det var helt okej, ville absolut inte att Caroline af Ugglas skulle vinna så man kan ju säga att jag är väldigt tacksam över svenska folkets röster. Men det var en jämn final, det var nästan svårt att veta hur det skulle sluta med många bra nummer. Själv gillade även Måns, synd att inte han fick mer röster av publiken...
Efter melodifestivalen spelade vi "rappakalja" ett riktigt roligt sällskaps spel där man ska försöka hitta på den bästa förklaringen på olika ord och händelser. Efter spelet blev det nattinatti!


Idag, söndag ska jag iväg ock hälsa på pappa. Ska se till att kolla in Albins rum som är omgjort, åh sedan är det ju så skönt att bli bjuden på mat. Det är ju så tråkigt att laga mat till sig själv hela tiden, mycket roligare när man har någon att laga tillsammans med!


Längtar

Jag längtar hit, på två sätt, eller tom. kanske fler sätt. Först och främst vill jag ha sommar, bort med all snö och is och hit med sol och värme. Sen längtar jag till Örebro, vill dit nu, känns som om allt just nu finns där, förutom jag... men som tur var går tiden fort och snart är vi där, åh när vi väl är där kommer tiden gå alldeles för snabbt. Ja det är väl som det brukar, tiden går på och vi kan inte göra så mycket åt de. Men just nu längtar jag väldigt mycket!

Dans förlänger livet!

Ja man kanske brukar säga att ett skratt förlänger livet. Men jag måste då bara säga att genom allt mitt dansande får jag glädje och igår skrattade jag så mycket som jag inte gjort på länge. Allt började som vanligt, jag åkte upp till heden för att ha mina två grupper. När första gruppen övade på den nya koreografin (de ska göra rörelser i en fyrkant runt varandra) blev det lite komplikationer. Två av tjejerna lyckades krocka med varandra... visst de kan ju hända men när det hände för andra gången, på exakt samma sätt med exakt samma ansiktsuttryck kunde jag inte hålla mig. Jag bröt ut i ett otroligt skrattanfall, fick nästan ingen luft och kunde verkligen inte sluta. Allt urartade i att hela gruppen skrattade åt mig för att jag inte kunde sluta skratta och det tog tid innan jag kunde samla ihop mig och vi kunde fortsätta med danslektionen. Andra lektionen var också rolig men inte lika humoristisk, men det skänkte mig i alla fall massor av energi. Dagens hdt lektion var väldigt givande, personligen skulle jag behöva öva mer på spanska dansen, missade ju hela genomgången, måste se till att få hjälp av någon. My love behöver finslipas en massa, känner nu att jag hittat grunden men tekniken är inte där ännu, öva, öva, öva!


Måste även tillägga att hela hdtgänget missbrukar Ben & Jerry´s, vi är helt tokiga!


Onsdag

Har idag besökt tandläkaren eller rättare sagt tandhygienisten. Har aldrig riktigt gillat att gå dit men nuförtiden känns det helt okej, min tandhygienist är faktiskt riktigt bra och man känner sig trygg över att vara där. Efter att ha strosat omkring på "stan" ett tag promenerade jag hem genom tunneln, måste bara säga att jag stör mig så mycket på vädret just nu, bara massa slask och is överallt och plus att det snöar, när ska detta egentligen ta slut? Ska det vara snö ska det vara snö, inte såhär då snöhögarna blivit helt bruna... nä nu vill jag ha vår, vårkänslor, massor av sol och ny energi! Väl hemma möttes jag i alla fall utav alla mina (100st!) bilder, snabb leverans och riktigt billigt, betalade endast 29 kr för frakten, då kan man ju lugnt säga att det var värt de. Framkallade en hel del olika bilder, alltifrån tågluffen, dansbilder, studenten, balen och en massa annat. Nu borde jag köpa något snyggt album och sätta in dem i, får se till att återkomma med hur det bli med de, har fortfarande inte klistrat in alla mina bilder från Tysklandsresan som min estetklass gjorde i tvåan... hm vågar inte ens räkna efter och se hur längesedan det var, borde fixa dem nu någon gång men allt är hemma hos mamma, ja, ja, jag får väl se till att hämta dem något tag. Ikväll ska jag återigen upp till heden och dansa en massa med mina två underbara grupper, hoppas allt går bra vi måste öva in en massa nytt nu.


Grattis, ha en riktligt bra dag...


Minns du första gången?

Det är alltid något speciellt med första gången... minns du tillexempel första gången du:

  • Började i skolan
  • Blev kär
  • Körde bil
  • Träffade en ny vän
  • Åt en speciell maträtt
  • Flyttade hemifrån
  • Lärde dig att cykla
  • Åkte slalom, skridskor osv... 

Första gången medför ofta en spänning, allt är nytt och man blir lätt nervös och lite skrämd över vad som ska hända. Oftast går allt bra och man provar på samma sak igen. Men på ett sätt måste man släppa tankarna och känslorna från just den speciella "första gången". För visst det kommer aldrig att vara på samma sätt, även om man börjar i en ny skola (går från högstadiet till gymnasiet till universitet/högskolan) så kommer det ändå aldrig kännas på samma sätt. Känslan blir ny, man får uppleva nya saker, nya människor och man får nya intryck. Första (riktiga) kärleken kommer alltid vara speciell och man ska självklart komma ihåg den, man behöver inte glömma, men det man borde komma ihåg är att det kommer aldrig finnas någon människa som är på samma sätt. Så när man träffar någon ny är det viktigt att komma ihåg att det här är en ny människa som inte kommer att vara eller uppträda på samma sätt, utan den har sin personlighet som styr/präglar hur den är. Även första gången man flyttade hemifrån var nervöst och speciellt, men sen när man flyttar från det första stället till ett nytt och tiden har gått känns det inte lika speciellt att bo hemifrån längre, det blir en vana.

Alla nya saker blir speciella och det ska man komma ihåg. För även fast man redan gått i skolan i x antal år kan det ändå vara spännande att börja om på en ny skola med nya möjligheter. En ny kärlek kanske tom. kan vara bättre, vem har sagt att den första kärleken måste vara den bäst? Visst den kan ha varit speciell men de kan även den andra vara.


Första gången kan vara speciell men den behöver inte alltid vara den bästa.


Städning, bilder och dans

Har idag städat hela förmiddagen och ändå blev det inte riktigt bra, skulle behöva vända upp och ner på varenda sak här inne men det har jag verkligen inte tålamod till. Så ja, jag får nog ta och nöja mig med hur det blev. Har sedan även beställt hem en massa kort från Fujidirekt som jag nu ska få framkallade, de hade ett sådant bra erbjudande, 100 st. kort gratis man behöver bara betala frakten, hur bra är inte de?! Ska nu snart iväg upp till heden och dansa hela kvällen, hoppas på att bli smittad med en massa energi för all energi jag hade försvann med all städning... men bara man kliver in i danssalen brukar hela kroppen laddas om på nytt, så jag ser fram emot det.


På topp!

Jag måste bara säga att jag nu är fylld av en energi som det var längesedan den fanns. Jag känner mig glad, glad över det mesta. Visst det är vissa saker som har gjort att jag känner så här nu och jag hoppas verkligen att det kommer att fortsätta... vissa små ord kan verkligen få mig att må riktigt bra, det är en sådan skön känsla. Ibland har man några bra dagar!


Det orangea kuvertet

Ja det här kuvertet har nu hamnat i min brevlåda, åh nej det är inte första gången det händer utan förra året damp det även då ner i min dåvarande Örebropostlåda. Måste då säga att det är med samma förundran jag i år öppnar detta kuvert med mitt namn på. Hm... ja så känner jag inför det. Vad är det man ska göra? Jag har helt ärligt talat ingen aning om hur man ska gå till väga? I min förvirring använder jag min enda livlina (ja jag såg på postkodmiljonären tidigare ikväll) och ringer till mamma. När jag berättat om det orangea kuvertet jag nyss fått hem säger hon bara "jaha" och jag då, fortfarande kvar i min förvirring, säger inget mer om det utan kommer istället in på mammas samtal om deras nyinköpta bil. Så nu sitter jag här igen, ovetande om vad man egentligen ska göra med det orangea kuvertet. Antar att det här slutar som förra året, att jag lägger undan kuvertet på ett säkert ställe tilldess att någon berättar för mig vad jag ska ta mig till.

Kan man älska andras barn?

Ja det är frågan Malou har ställt under veckan på "efter tio" (mitt nya favorit program). Det har handlat om alltifrån barn som miste sina föräldrar i tsunamikatastrofen och då hamnat hos nya "föräldrar" (eller förmyndare kanske är rättare sagt) till dagens avsnitt där före detta Friends artisten Kim Kärnfalk har pratat om sina tre bonusbarn hon fick då hon blev kär i deras pappa. Alla gäster har under veckans gång sagt ja på frågan "Ja man kan älska andras barn". Men då tyckte jag Kims svar var riktigt bra, "att de hade inte varit något problem, utan det svåraste är att få barnen att älska mig". Själv kan jag känna igen mig riktigt mycket i allas berättelser men som barn då såklart. Jag är själv bonusbarn åt två olika personer, Ida och Nisse båda har kommit in i mitt liv på olika sätt. Jag har fått två nya familjer, från att ha levt i kärnfamiljen (mamma, pappa & två barn) har jag nu fått två familjer och slår man ihop dem alla har jag nu: mamma, pappa, bonusmamma, bonuspappa samt sex syskon plus att ett till syskon som är på väg. Det måste nu ha gått över tio år sedan jag levde i "kärnfamiljen" och jag kan nästan inte komma ihåg hur det var, visst självklart finns alla minnen kvar men jag menar att jag nästan inte kan komma ihåg känslan av att komma hem till mamma och pappa. Nu är det antingen att man kommer hem till mamma och Nisse eller pappa och Ida. Från början var allt väldigt svårt, jag hade svårt att prata om det som hände, eller det som redan hade hänt. Man har som barn svårt att acceptera någon ny människa som ska komma med sina regler och vanor. Allt rörs runt och inget blir detsamma. Nu efter alla dessa år av en massa slit, en riktig kamp mellan dessa nya människor har allt hamnat rätt. Nu känns det verkligen som om alla dessa människor är min familj. Jag trivs med alla och jag har lärt känna dem riktigt bra. Det kan vara svårt att beskriva vilken relation man har med alla för jag ser dem som min familj men man kan inte sätta något namn på dem utan de har fått en egen plats i min familj. Min familj är riktigt stor och alla betyder mycket för mig och jag kan då säga "ja, jag älskar alla!".

Det här är hela min familj:


Pappa och Ida


Nisse, Robin och Maria


Mamma och jag


Anna, Nisse och Maria


Maria, Robin och Mathias


Jona och Albin

Jag är så glad över att ni alla finns!


Energikick!

Kvällens danslektion blev helt klart över förväntat. Allting började redan från första stund jag klev in genom danslokalens dörr. All energi var redan på topp, Hanna och Peter dansade omkring med väldig energi och de smittade direkt av sig på mig. Åh vilken härlig känsla det är att få, det måste nästan vara den bästa, att få dansa i grupp med underbara människor! Lektionen i sig var också riktigt bra. Först floorpass kund dock inte göra alla övningar pga. min otroligt jobbiga (och onödiga!) sträckning på insidan av benet. Efter en timmes liggandes på golvet blev de direkt upp för att dansa. Först körde vi fullt ut i "Harder to breath" och weehee överlycklig blir jag över att få dansa den (Åh Kristin, jag säger bara antingen ingen av oss eller båda två!). Därefter fortsatte vi med porom (måste verkligen få till mina händer!), cancan och tillslut även dark road. Åh hela kvällen har varit helt perfekt, tack för att ni alla är med och gör den så underbar! Tillsist ska jag även säga (åter igen!) tack, tack, tack till Hanna och hennes familj som gör att jag lyckas få lyx skjuts hem ibland!


Torgshow ht.08


And some people… dance

Har nu sett filmen "The curious case of Benjamin Button" en riktigt bra film som är värd att se. Filmen handlar om Benjamin som föds gammal och sedan åldras baklänges. Hela storyn känns väldigt bra och man gillar att följa Benjamins lite annorlunda liv. Berättelsen blir väldigt sorglig på grund utav hans "åldrande". Han blir bara yngre och yngre medans människorna omkring honom bara blir äldre, det blir då fel. Människorna han bryr sig om växer och åldras ifrån honom och han tvingas ta en del tuffa beslut. Filmen är mycket bra gjord och vann även tre statyeter på Oscarsgalan i år. Så jag säger bara se den!


Nu ska jag snart ta mig iväg till heden och dansa med underbara hdt-gänget, första träningen med Camilla sen hennes operation.


Ett val att göra

Ja nu finns dessa utbildningskataloger hemma hos mig. Ett val måste göras... vad ska jag göra? Vad vill jag egentligen? Vart någonstans vill jag? Kommer jag att välja rätt? Är det här det jag vill göra för resten av mitt liv? Eller kommer jag att ändra mig? Passar det här mig? Varför gör jag detta nu? Ja hur många frågor som helst spökar i mina tankar just nu, har i alla fall ett tag till på mig att bestämma mig. Men tänk om allt blir fel, tänk om inget fungerar... ja chansen finns ju men då är det väl meningen, eller? Ja just nu känner jag i alla fall för samma sak som jag känt för hela året. Ja jag tror jag har bestämt mig... hoppas allt kommer att fungera, vill att allt ska bli bra!

Söndag!

Var verkligen kvar i Växbo hela helgen, det var riktigt skönt att få vara där ett tag. Maria åkte dock tillbaka till Stockholm på söndagen, jag var kvar. På eftermiddagen åkte jag, mamma, Robin och Nisse upp till Arbrå och gick på bio, Bolt! Det var en mysig liten film (jag gillar faktiskt de nya animerade filmerna) men det enda jag kan tänka på när det är en tecknad/animerad film är rösterna till karaktärerna. Jag kan nästan bli helt galen om jag inte kommer på vem som har rösten. Det gick ganska bra denna gång och jag hade koll på de flesta.


Kan sammanfatta helgen som riktigt lyckad, jag har haft det riktigt bra!


Lördag!

 Hela lördagen gick självklart i Marias tecken. Födelsedagsbarnet fyllde 20 år! Helt sjukt, om hon fyller 20 betyder ju det att jag blir 22 känns nästan lite otroligt, tänk var tiden går fort. Mitt på dagen kom pappa med familj över och vi fikade med tårta, sjöng "Är det en vanlig dag?" för Maria och spelade lite guitar hero.


Grattis Maria!


Robin hade fixat till sig ordentligt

Guitar hero matchen mellan Robin och Mathias var stenhård men i slutändan var det ändå Robin som vann!


På kvällen kom ett gäng härliga tjejer över, vi snackade en massa, åt tacos och myste framför melodifestivalen.

Elina, Maria & Julia

Helena, Emma & Rebecka


Anna, Lina och Mathilda lyckades inte fastna på någon av mina bilder...


Fredag!

Åkte som sagt ner till Gävle med Lisa för att träffa Therese, ringde även Emilia så hon kom också ner och träffade oss. Hade det hur trevligt som helst med shopping och fika. På kvällen åkte jag till växbo och var barnvakt åt Robin.


Therese & Lisa


Emilia & Lisa


RSS 2.0