Nu flyttar dammråttorna ut

Städning även idag, dock inte i Kumla denna dag utan nu har vi tagit en storstädning av min lägenhet. Kände att det var på tiden. Sjukt lätt vad det dammar förresten, strax efter att man gått lös med dammtrasan är det nästan dammigt igen. Kan kanske bero på möbeln, den mörka byrån jag har i sovrummet är katastrof på den punkten.

Nu är det snart dags för middag, potatisen kokar på spisen. ikväll bjuder jag Fredrik på en riktig smakresa, nämligen pölsa. Fina grejer en lördag!


Måste ha tid att sätta potatis

Ledig dag! Har varit i Kumla och påbörjat städningen av Fredriks lägenhet, det gick helt okej och det såg mycket bättre ut bara vi tog bort alla kartonger. Har i alla fall nästan gjort klart i vardagsrummet och hallen.

Kvällen spenderades i soffan framför filmen In Time. En riktigt bra film med en intressant synvinkel på livet. Jag tyckte att godispåsen vi köpte inför filmen var helt galen, massor med godis. Det liknade en finalkväll i Eurovision enligt mig, Fredrik och hans kompisar hade inte samma åsikt. De tyckte snarare att det var en "normal" storlek. Kan meddela er att inte ens hälften är uppätet, på sin höjd möjligen en tredjedel om inte ännu mindre.


Torsdag

Nattens jobb gick riktigt bra, det var ett roligt gäng att jobba med och natten gick då ganska fort.

Det är däremot alltid lika jobbigt att försöka vända tillbaka dygnet efter att jag bara har sovit några timmar. Idag hade jag planerat in att träffa Maria så då hade jag i alla fall något mer som drog mig upp ur sängen. Vi tog en tur till Marieberg, jag fixade lite skolsaker och Maria köpte jeans. Vi var ganska duktiga på att hålla i plånboken denna gång måste jag säga.


Långledigheten blev inte så lång

Jaha då var det redan slut på den härliga ledigheten, det var ju inte direkt meningen. Ska redan nu ikväll jobba ett nattpass och på måndag en a-tur. Efter det blir jag i alla fall ledig så jag kan gå i skolan mina första studiedagar och det gör att det hela ändå känns helt okej. Vill ju kunna fokuserad ordentligt vid skolstarten och inte jobba natt då.


Telefondag

Helt sjukt vad mycket telefonsamtal jag har haft idag, det har handlat både om samtal jag själv har valt att ringa samt massor som har ringt mig.
 
Samtal till och från:
  • Hemligt nummer x4
  • Nordeas kundtjänst
  • Uppsala universitet
  • Energibolag
  • Icabanken
  • Chefen på jobbet
Galet att alla lyckas ringa på samma dag. En del roligare än andra kan jag ju lugnt säga!
 
 

Långledighet!

Efter denna intensiva jobbvecka med bara nätter har jag nu äntligen lite långledighet. Har under året inte haft denna typ av ledighet efter nattpassen utan har då jobbat vanliga dag/kvällspass ganska direkt inpå men nu får jag som sagt lite ledigt. Känns otroligt skönt och behövande, ska nu passa på att ladda batterierna tills studierna börjar nästa vecka!

Fick för övrigt en sjukt irriterande P-bot här i helgen och jag kan inte annat än att vara arg på mig själv då jag hade glömt att förnya biljetten och hade därmed en allt för gammal biljett. Typiskt!

Idag har jag träffat Emelie en sväng på stan och njutit av lunch och kaffe!


Nattjobb

Jobbar natt hela helgen, har natt 3/3 kvar. Sedan går jag på långledighet, ska bli riktigt skönt!

Igår morse när jag cyklade hem från jobbet såg jag en luftballong på min gård, häftigt att se dem så nära.


Fotoalbum

Har de senaste dagarna börjat fixa med alla kort jag framkallat. Har tidigare i princip bara satt in alla bilder från olika resor men nu bestämde jag mig för att göra något med alla bilder jag har från studietiden. Alla bilder är långt ifrån insatta men jag har hittills fyllt ett helt album och påbörjat det andra. Kommer bli kul att titta på alla dessa bilder om några år och tänka tillbaka på hur kul det var och vilka fina vänner jag träffade under just den tiden.


Long time no see

Har haft ett litet uppehåll med bloggen. Kände ett tag att jag saknade inspiration för att skriva men nu har jag tänk att jag ska försöka ta tag i det igen. Det har hänt en hel del sen sist, vad kommer jag bland annat in på i senare inlägg.
 
Har idag på min enda lediga dag på min nattjobbs vecka (ja jag jobbar bara natt nuförtiden) varit ganska effektiv. Träffade Emelie för en fika på stan, riktigt härligt att bara sitta och prata lite om livet. Väl hemma igen letade jag kurslitteratur till utbildningen jag ska läsa i höst. Ska nu äntligen påbörja mina studier till att bli barnsjuksköterska. Har även hunnit med en sväng i spåret. Var alldeles för längesedan jag tränade ordenligt nu så jag tyckte det var på tiden. Provade även på att springa med telefonen på armen och runkeeper i öronen. Gick helt okej, det var ganska peppande med runkeeper måste jag säga, man ville ju inte försämra sig hastighetsmässigt tills dess att det hade gått 5 minuter till och rösten pratade på hur långt man hade kommit och hur snabbt man sprang.
 
Ska nu ta och äta lite middag och kolla på något avsnitt av Private Practice som jag under sommaren kollat om på från början. Alltid lika kul att kolla på en sjukhusserie, lite arbetsskadad är man allt!
 

Bjuder här på en bild från vackra Växbo från förra helgen när jag och Fredrik var upp och hälsade på.
 
 

RSS 2.0