Emil i Lönneberga?!

0-187ef30dab653fcea5ff7c69b7103439.png

Emil i Lönneberga?!


Min dag...

... Åh Helenas förstås!

Har idag bjudit mamma, Nisse och Robin på blåbärspaj, av blåbären jag plockade igår. Snart ska vi åka iväg till Rengsjö och titta på Robins nya skola. Efter det får jag skjuts ner till Bollnäs, ska jobba kvällen.

Uscha vad jag tycker det är krångligt och jobbigt när jag inte förstår...


Jag är i skogen och plockar blåbär

0-789c6ba99ab51f0887b8a01f74aa5b70.png

Jag är i skogen och plockar blåbär!


Jag har en bostad!

JA, äntligen så har jag fått en bostad! Åh vad det känns skönt, väldigt lättande måste jag bara säga. Nu behöver jag inte vara bostadslös när jag flyttar ner till Örebro. Hoppas nu bara på att jag ska trivas, men det ska nog inte vara några problem. Om det nu skulle bli så får jag väl ta och flytta till en annan bostad då. Jag menar... jag ska ju ändå bo i Örebro i tre år nu så då kan jag ju byta bostad om jag inte skulle trivas. Men nä nu är jag glad, det här kommer att bli bra!

Jag säger bara: Grankotten nästa!

Solstugan

Igår kväll cyklade vi iväg till Solstugan och åt mat. Trevligt sällskap och god mat, det var en bra kväll.

   

Fikastund med Maria i solen!

0-4a97e49512fda3897056a06412a711a2.png

Fikastund med Maria i solen!


Grillnatta 27 juli 09

Ja då helt plötsligt fungerar mitt internet igen, mysko... men jag passar väl på att anväda det då!

Gårdags kvällen spanderades alltså på stan. Grillnatta, sommarens tradition är ju ett bara ett måste! Mysigt var det och jag träffade en massa härliga människor som jag längtat efter! Kvällens mest använda replik var nog ändå: Jag såg dig borta vid Erik Segerstedt! Haha, ja hela stan samlades självklart på tingshustorget och såg på uppträdandet av Collinis, Erik och Hanna(!). Lyckas även detta år att ringa till pappa och Ida i precis rätt tidpunkt och fick en grillbiljett utav John, tackar tackar!



Efter tre veckors regn visade sig äntligen solen där av det otroligt fina motljuset.


Jag var bara tvungen... Bakom Ida syns Nina Söderquist vinnaren av West End Star och en utav de tävlande i årets Melodifestival.

Jag blir tokig!

Åh vad irriterad jag blir på mitt internet just nu... Är just nu i växbo för mitt internet har slutat fungera igen och det gör mig verkligen tokig. Uscha jag har inte tid för det här. Även i tvättstugan var det massa krongel idag, det gick inte att komma in, måste vara något fel på deras uppkoppling där med. Nä nu måste allt lösa sig, jag orkar inte att allt ska behöva vara så här hela tiden.

SNÄLLA GE MIG EN LÄGENHET NU!

Nu så...

Ja äntligen fungerar mitt internet igen, det har inte fungerat sen i torsdags åh det är då väldigt omständigt att försöka söka lägenheter just då. Men som sagt nu är det igång igen, hoppas verkligen på att allt löser sig med lägenhet nu.

Tänkte snart gå ner till stan och Grillnatta. Man måste ju bara göra de, traditioner ska ju inte brytas. Hoppas att det blir en trevlig kväll!

Vi är sist... Vart tog dem andra v

2436507cf4821c8272c8d37d762222a2.png

Vi är sist... Vart tog dem andra vägen?!


På utflykt! Nu ska vi cykla dressi

7d40a064bce45e4d9e5153c94de123aa.png

På utflykt! Nu ska vi cykla dressin!


Det bara öser ner...

Nä, just nu tycker jag inte om regnet!

Sova?!

Borde förresten gå och lägga mig nu för jag har delad tur imorgon... men nu så börjar ju "So you think you can dance" åh då vill man ju sitta uppe och se vilka det är som åker ut denna vecka. Ja jag vet att jag kommer vara trött imorgon bitti men det är jag vare sig jag går och lägger mig nu eller om en timme. Hm... vi får väl se hur länge jag orkar sitta uppe.

Vad är grejen?!

Alltså vad är grejen med pelargoner? Det måste ju vara en utav sveriges mest köpte blomma, eller hur?! Men jag förstår inte varför, för enligt mig så finns det bara en sak som är speciell med pelargonier.... De luktar illa. Ja men dem gör ju faktiskt de. Råkar man bara stöta till ett utav dess blad känns det, åh det är då ingen god doft enligt mig. Jag undrar då vad är det som är så speciellt med denna blomsort som inte ens kan lukta gott? Visst vissa av dem har fina blommor när den väl blommar och visst dem är lätt skötta. Men ändå, hallå?! Ja jag antar att det är det som överväger, lättheten. Eller vad tror du? Nä nu tycker jag att vi borde bojkotta alla pelargonier ett tag och prova på något nytt. En ny blomsort som i alla fall luktar gott.

Det är svårt

Ja just nu har jag svårt för att få den lägenhet som jag verkligen vill ha, mina poäng räcker inte riktigt till. Jag måste nog börja tänka om. Vill jag ha en egen lägenhet eller kan jag bo i korridor?! Nja jag vet inte riktigt. Men det känns som om jag borde fundera klart på de just nu om jag i överhuvud taget ska ha någonstans att bo. Hm... ja menar det är kanske bra att bo på grankotten ändå?! Eller?! Jo jag måste ju börja någonstans... känns det alldeles för jobbigt kan jag ju flytta senare. Jag ska ju ändå bo i Örebro i minst tre år. Nä uscha nu måste jag ringa och prata med mamma...

Familjemiddag!

Det blev en trevlig middag på strandresturangen med god mat. Synd bara att inte Ida och Selma kunde följa med. Jag var sedan bara tvungen att åka upp till Granberg en liten sväng och hälsa på min lilla söta syster. Hon har blivit så stor nu, tiden går alldeles för fort. Känns lite tråkigt att flytta nu när hon växer som mest. Jag har ju i alla fall turen att kunna åka hem från Örebro när jag vill, Maria däremot kommer missa en massa då hon är borta ett helt år i usa. Men hon får ju vara med om en massa annat istället som jag tror kommer vara otroligt bra för henne.

     



























































Ta aldrig i en död igelkott

Har varit med Helena nu nästan hela eftermiddagen. Bjöd henne på födelsedags fika på krokanen, Helena fyllde ju år igår, stort GRATTIS! Vi satt nog där inne längs av alla, ett utav borden som vi hade koll på bytte personer minst fyra gånger under den tiden vi var där. Efter den långa fikan gick vi till Åhlens där jag köpte min riktiga present till Helena, boken "Låt den rätte komma in" blev det. Nu ska jag snart iväg på familjemiddag, tråkigt nog har Ida blivit sjuk så det blir bara jag, Maria, Albin, Jona och pappa. Men vi får ta en ordentlig middag en annan dag, äta ska man ju ändå alltid göra.

Angående rubriken fick jag höra världens (eller ja kanske inte men nära på) äckligaste berättelse, sann var den också. Uscha säger jag bara, man får nästan kräkreflexer.

Till salu?!



Nä... bara lite bus på IKEA!

Det blir väl så...

Dörrar som smällde och röster som höjdes alldeles för mycket präglade min eftermiddag/kväll. Men det är väl så det blir när man skrattar åt Hitler (eller Hitler imitationer) mitt på dagen.

Skönt att få vara ledig imorgon.


?

Förstår inte och vill kanske inte veta.

Rast

Är hemma på "timmar" ja jag har delad tur idag. Är ganska trött nu så jag ska se till att vila en stund innan det bär av till karlslund igen. Dagens post bestod utav ett brev från Örebro universitet. Jag har nu få information om första dagen och nollningen. Åh det börjar kännas nära nu. Spännande! Måste bara se till att fixa en lägenhet.

Känslor

Det har varit mycket idag. Alldeles för mycket. Hela jag är slut nu, helt slut. Ett bra telefonsamtal i alla fall, det blev lite bättre då. Hoppas på att jag ska kunna sova gott i natt. Det är något jag verkligen behöver göra nu. Utan en massa tankar.

Allt kommer att bli bra.


Imponerande!

Tänkte lägga in en bild på tjejen som nog imponerade mest på mig under Britney konserten.



Hon gör flera volter i luften och landar sedan igen på "pinnen" som de två killarna håller i. Wow, de kan man kalla kroppskontroll!

Vilken show men Britney skärpning!



Måste bara säga att gårdagens Britney konsert var helt fantastisk. Vilken show. Alla dansare och akrobater var verkligen helt underbara. Men var fanns Britney? Ja visst hon var på plats och bytte snabbt och smidigt kläder inför nästan varje nummer men hennes gnista var inte där. Lite synd kanske men vad kan begära av en "världsartist" egentligen?! Jo jag hade nog velat se ännu mer Britney. Kanske var det så att hon försvann i mängden av de otroliga akraobaterna? Ja kanske är de en bedrift av Britney, att lyckas försvinna...

Men jag är ändå mycket nöjd över gårdagen, hela dagen var riktigt trevlig. Önskar bara att jag hade en riktig kamera med mig och inte en usel mobilkamera. Men, men man får ta det som det är.


Nu har vi anlänt!

19bcd79c78011588f89ce9a0475d7c14.png

Nu har vi anlänt!


Stockholm, Globen, BRITNEY!



Nu åker snart jag och Maria iväg till Stockholm. Ska plocka upp Matilda och hennes lillasyster i Tönnebro sedan blir det raka vägen. Vi ska alla gå på Britney Spears konsert, åh det ska verkligen bli hur kul som helst. Vi har laddat upp med alla Britneys skivor till bilresan så nu kommer vi peppa hela restiden! Bloggar kanske mer under dagen.



 


Det stör mig...

Ja det stör mig när människor har olika arbetstider och är ledig på olika dagar. Eller rättare sagt det stör mig när arbetarna i mitt hus borrar i betong tidigt på morgonen just den dagen jag betsämt mig för att sova lite längre. Det är då jag ligger kvar i sängen i protest, klarvaken och utan en chans att somna om.

Middag och bio i gävle med Lisa oc

502570c8e13b2feae06f980abd5c2108.png

Middag och bio i gävle med Lisa och Emilia!


Örebro här kommer jag!



JA! Jag kom in i Örebro! Nu har ett av alla svar jag tänkt på så mycket äntligen visat sig. Allt känns vädigt spännande och nervöst. Allt kan hända. Hoppas verkligen att jag valt rätt. Men jag kom ju in i alla fall och det känns så skönt. Nu har en del av min framtid visat sig. Nu väntar jag bara på resten.


Jag och Maria har myskväll!

0-471e7cccf8d41e4e086bb88caf5106fa.png

Jag och Maria har myskväll!


Nu har dansoteket blomman tröttnat

5cfe462f7cc13a33169de261344f447e.png

Nu har dansoteket blomman tröttnat!


Regnet det bara...

Det otroligt tråkiga vädret fortsätter. Visst det är ganska skönt när man jobbar men annars vill jag ha sol nu på sommaren.

Nästa vecka kommer resultaten... det speciella resultatet som säger vad jag ska göra till hösten. Uscha, jag bara väntar och väntar. Men för Maria har det nu lösts sig, hon åker till usa den 14 sep. Där ska hon vara Au pair åt en familj i Virginia. Hur spännande är inte de?!

Min lediga dag!

Ja idag har jag varit ledig. Spenderade då dagen genom att sova ut (är helt slut efter helgen). Hade sedan tvätt-tid innan jag begav mig ner på stan. Vandrade omkring ett tag innan jag mötte upp Helena. Vi gick på NK och tog en fika/lunch. Dert var riktigt trevligt att träffas och prata, det var alldeles för länge sedan sist, massor har hunnit hända. Har sedan varit en vända upp till Granberg, vattnat blommor, tagit in posten och allmänt tittat till huset. Nu är jag hemma igen och lagar mat (hur sent är inte det?!) för jag behöver matlådor nu. Senare ikväll blir det So you think you can dance.


Lat brevbärare?!

0-23cd5321d66413f3f4983644b408bfa3.png

Lat brevbärare?!


Nya grannar = Flyttfåglar?!

Det har varit en tuff helg, jobbat och stått i en massa. Men i morgon är jag ledig och det ska bli sååå skönt. Måste ju även ta och berätta att jag nu vid månads skiftet har fått nya grannar, eller ja jag vet inte hur många antal människor det bor i lägenheten (har bara sett en) men där inne bor även X antal fåglar. Ja det är sant. Åh dem låter, ja låter och det är faktiskt med en ganska hög ljudnivå. Hm... jag undrar verkligen vad min andra granne tycker om detta, han bor ju faktiskt precis brevid. Jag har ju i alla fall en lägenhet emellan åh ändå hör jag en massa. Ja det är väl så när man bor såhär i ett gammalt hus.

Dagen fortsätter att gå...

Jobbade dag, det gick bra. Åkte sedan ut till Växbo där jag fortfarande befinner mig. Vi har grillat åh det var verkligen hur gott som helst. Nu ska vi snart fika jordgubbar, mumsigt värre ska det vara när det är sommar. Men vädret ute just nu ser inte så lockande ut. Hoppas det blir bättre till veckan igen. Imorgon blir det långdag på jobbet, jag jobbar 7,30-20,00  så det blir verkligen en heldag.

Hairspray!



Har ju helt glömt bort att berätta att jag, mamma och Ulla ska iväg på Hairspray i höst. Det blev värsta impuls köpet nu i helgen efter att vi såg musikalen på film. Så vi kollade upp biljetter och nu är det uthämtade, betalade och klara. Vad sägs om rad 1?! Åh det kommer att bli så kul, känns bra att ha något att se fram emot.

Fredag

Jobbade dag, åkte sedan hem och tog en dusch innan jag cyklade iväg för att träffa Lisa. Precis när jag kommer ut från mig kommer tåget. Ja tåget, inte vilket tåg som helt utan de tåget. Kändes lite konstigt, men jag hoppas du får en bra sommar. Lisa och jag cyklade sedan ner på stan. Trotsade det plötsligt tråkiga vädret med glass utomhus. Ja är det sommar så är det! Vandrade sedan runt en liten stund. Kollade läget i "bokgaraget" hittade dock inget speciellt denna gång. Köpte även med mig en liter jordgubbar som jag snart tänkte börja äta lite på. Annars blir det bara en lugn fredagskväll för imorgon ska jag upp och jobba igen.

Kvällen

Efter allt de lite små jobbiga kom Lisa senare över till mig. Hon hade bil så vi åkte runt lite, köpte glass, promenerade runt vågen och snackade i massor. Alltid lika skönt att bara kunna prata ut lite.



Men nu blir det nattinatti för imorgon bitti ska jag upp och jobba.


Nu får tiden gärna gå...



Låten jag aldig kan tröttna på "My love", Marit Bergmans version och videon till Nelly Furtados låt "All good things (come to an end)". Ja det ger verkligen tankar åt alla möjliga håll.

Hilary Duff i Gossip Girl!



Har precis läst om att Hilary Duff ska medverka i flera avsnitt utav Gossip Girl. Hur spännande blir inte det?! Jag hoppas och tror att hon kommer passa in riktigt bra. Första avsnittet med Hilary med i serien kommer att visas i USA i oktober. Läs mer på expressens sida.

1 Juli 09

Ja då var vi redan här... tiden går fort fram. Är väldigt dela till det här med tiden just nu. Stundtals vill jag bara stoppa tiden och stanna där vi är nu och sedan så vill jag att den ska rusa fram, för jag vill ha svar. Svar nu! Men nu ska jag bara njuta, jag behöver njuta, vem vet vad som komma skall?!

Har nu suttit på altanen och haft förmiddags fika för mig själv. Här ute är det nu tomt. Men jag har njutit av det fina vädret, åh imorgon hoppas jag på ännu bättre väder för då är jag ledig!

RSS 2.0