Sjuksköterskornas examensmiddag

Igår var det vår examensmiddag.
Kan fortfarande inte fatta att det var vår examensmiddag och att allt i skolan är slut.
Vi började kvällen hemma hos Marie-Louise som bjöd oss på en riktigt god bål.

                    

Sittningen var på Strömpis. Vi fick god mat och hade det riktigt trevligt tillsammans!

 



    

          



  



Tack alla för en otroligt bra kväll!


Tre års studier!

Mitt sista seminarium på sjuksköterskeprogrammet hade jag idag och nu är jag helt klar med utbildningen. Tre år har bara flugit förbi! :) Nu ikväll blir det finsittning på Strömpis!

       

Jag och Maria fikade en sista gång på musikhögskolan!

Eufooooooooria!!!

Weeeeeee äntligen!!! Vi vann! Helt galet! Pratade precis en sväng med Frida som trodde att jag skämtade, hon har nämligen missat hela eurovision. Hur sjukt är inte det, hur ofta vinner vi allt liksom?!



Grattis Loreen!



Eurovision 2013 Sweden


Ikväll smäller det!

Anledningen till att jag ger pengar till radiotjänst har vi ikväll, nämligen EUROVISION! Ska bli riktigt spännande att se hur det kommer gå för Loreen ikväll. Blir en heldag med brudarna och först ska vi se när massa grabbar pucklar på varandra, amerikansk fotboll blir det! Äkta college experience!


Sommarvärme

Gjorde mitt sista pass på praktiken igår. Har varit en helt underbar praktik, där jag verkligen fått vara sjuksköterska och haft hand om allt. Känns faktiskt lite bättre att börja jobba efter denna praktik, men jag kommer fortfarande var spänd inför att börja jobba på riktigt! Lämnade även igår kväll (efter eurovision!) in min sista seminarieuppgift på utbildningen. Nu har jag bara ett enda seminarie kvar på hela sjuksköterskeprogrammet sedan är jag klar!

Idag gick jag över till Maria en sväng. Blev bjuden på super god paj och solade på trappen! Nu borde jag sätta mig och skriva en budget men det är så fruktansvärt varmt i min lilla kottelåda så jag tror att jag smälter bort snart. Det är inte så lätt att ta tag i saker då...


"Men jag hör ju inte"

Idag var jag, Therése, Emelie, Kristofer och Karin på Fame visukalen! Den var verkligen riktigt bra och det var mycket intressant gjort att de hade blandat musikal och teckenspråk!

                                   

Nu blir det läggdags för i morgon ska jag jobba dubbelpass!

Det är nära nu!



Exakt två veckor kvar till första jobbdagen!


Pannkakor

En mysig söndagskväll med färska jordgubbar!


Det där med tiden

Imorse ringde min väckarklocka 05.20. Samma tid som jag då blev väckt och skulle gå upp hör jag att min granne kommer hem. Ja just det lördag kväll (eller natt!) var det tydligen!


Bästa fredagen på länge!

Igår hade jag värsta Tessidagen! Möttes runt lunch och vandrade runt på stan lite innan vi hamnade på Rosalis för lite mat och efter det åt vi en glass på soldäcket. Hur mysigt som helst!



På kvällen var sedan jag och Emelie och tittade på Entrésvårshow!





Tessi var med i det bästa numret!


Fika + finsittning

Igår var jag som sagt nere på stan och fikade med Marie-Louise, Emelie, Malin och Maria. Vi hamnade på Bara Vara och satt där uppe och snackade i ett par timmar!

   

På kvällen var sedan jag och Emelie på Kåraktivassittning. Riktigt trevligt hade vi där i det gröna (wicked) ljuset!

                  

Idag ska jag träffa Thérese först luncha och sen ikväll ska jag och Emelie titta på när hon dansar!


Jobb men inget schema

Kan meddela er att jag nästan sov i 12 timmar den där kvällen som jag var så sjukt trött. Jag antar att min kropp verkligen behövde sova!

Nu ska jag snart ner till stan och träffa Marie-Louise, Emelie, Maria & Malin. Ska bli så trevligt att träffas och har lite tjejsnack, känns som att vi har massor att snacka om just nu! Det är ju så tråkigt när man har praktik så olika tider så vi knappt hinner ses. Men idag blir det av och sen senare ikväll ska jag och Emelie på sittning!


Är så sjukt trött...

Får man gå och lägga sig redan nu???


West side story

Åkte upp till Bollnäs i helgen för att se esteternas slutproduktion West Side Story. Alltid lika kul att komma upp till Heden och se en föreställning och träffa gamla vänner. Det var riktigt kul! Förutom föreställningen han jag träffa Lisa, Patric, min moster och alla andra familjemedlemmar, spela sällskapsspel, titta på film med mamma, slinga håret (både på mig och Maria) och umgås med familjen! En underbar helg!

          

Nu är det måndag och jag ska återigen tillbaka till praktiken, inte många dagar kvar nu!

Nu kan det få sluta

Ja sluta regna i alla fall. I morse var det uppehåll och ganska fint men nu ser det ut som det gjorde hela dagen igår. Det bara regnar och regnar. Jag vill ha solsken! Men "efter regn kommer solsken" så jag väntar på det. I morgon åker jag upp till fina Hälsingland. Ska gå och se esteternas slutproduktion, ser väldigt mycket fram emot det + att jag får träffa Maria så klart!


Omvårdnadens superkändis!

Ja, Patricia Benner besökte Örebro universitet idag. Enligt våra lärare är hon värsta kändisen som de fått hit, vilket vi har fått höra om i typ ett halvår. Jag kan säga att hennes föreläsning var ganska intressant, dock vet jag inte varför nästan varannan AKA inne i aulan somnade under tiden...?



Efter föreläsningen var jag nere på stan en sväng med Emelie, Marie-Louise och Maria! 


Måste sluta köpa skor!

Praktiken är i full gång och jag börjar känna mig tyggare i min roll som sjuksköterska. Har de två senaste passen haft ansvar för halva kirurgsidan. Fått fixat och donat med allt, inte ens någon som dubbelsignerar. Men jag får självklart fråga om det är något jag undrar över. Det känns i alla fall riktigt bra och det är otroligt kul!

På eftermiddagen kände jag mig så sjukt sällskapssjuk även om jag jobbat hela dagen. Det slutade med att jag mötte upp Emelie på Marieberg och var där i två timmar. Riktigt trevlig men jag måste verkligen sluta köpa skor, vad har hänt med mig?!

Jag fattar att du är stark och manlig

Det är konstigt vilka vändningar livet tar ibland. Pratade med en kär vän igår och allt har verkligen tagit en ny riktning där. Vad glad man blir när det är åt ett bra håll, som gör att man blir lycklig. Under samtalet log/skrattade jag så mycket att jag fick ont i kinderna och stundtals hoppade jag upp och ner för jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag hoppas att alla får känna samma känsla!




Men jag förstår fortfarande inte varför alla killar promt ska lyfta en...
Visst du är man, jag förstår att du är stark!


Operation

Praktiken är i full gång. Hade introduktion idag trots att det var min tredje dag, men det var bra ändå. När introduktionen var klar och vi gick tillbaka till avdelningen fick jag gå iväg på en operation. Riktigt spännande att se hur kroppen ser ut på insidan och intressant att se vad de verkligen gör när vi skickar iväg våra patienter på operation.



Kan även tillägga att de gröna scrubsen är mycket skönare än de vita kläderna vi har på avdelningen!


RSS 2.0