Grattis Emelie!

Bjöd Emelie på lite födelsedagsfika idag på Bara Vara. Riktigt trevligt och mysigt att umgås en stund!



Mittemellan Maria och Emelie syns förresten min danslärare Mia. Komiskt nog upptäckte vi inte det förrens en liten stund senare.


En dag på psykiatrin

Efter önskemål här på bloggen tänker jag nu berätta lite om min praktik plats.

Min placering är på en öppenvårdsmottagning vilket gör att det skiljer sig ganska mycket från en vårdavdelning.

Börjar dagen kring kl 8.00.
Då brukar det oftast bli lite genom gång av dagen och eventuellt läsa lite på några aktuella journaler.
En dag i veckan har mitt team behandlingskonferens 8.30-10.00.
Det är ett forum där sjuksköterskan, läkaren och psykologerna diskuterar igenom olika patienter för att få hjälp med hur man ska gå tillväga och få stöd utav andra professioner. Ibland delas ärenden ut och fler i teamet blir involverade i vissa patienter.

10-10.15 Fika.

Mellan fika pausen och lunchen är det ofta ett patientbesök inbokat. Kan kan handla om ett stödsamtal, som man har med patienter som väntar på någon behandling ex. KBT eller traumaenheten. Efter samtalet är det dags för dokumentation.

På eftermiddagen är det fler patientmöten. Kanske ett möte med en ny patient och då gör man en typ av bedömning. Kan även vara ett uppföljningsmöte med en patient som äter Concerta, då måste man även ta puls och blodtryck. Sedan kan det komma en patient som ska ha en injektion. Självklart är det återigen dokumentation som gäller efter alla möten.

Under dagen kan det också bli en hel del telefontid. Telefonuppföljning till vissa patienter, samordning med andra vårdenheter och kommun.

På en mottagning blir arbetet väldig varierat då man aldrig kan veta vilken patient man kommer möta och hur han/hon mår just idag. Man måste se till individen och anpassa mötet efter varje person.

En vanlig dag slutar sedan kring 16.30.

Tänk på Dr. Oloooooveeeely!

Har riktigt mycket att göra just nu. Har listor både i huvudet och på en massa papper. Allt är något som måste fixas på ett eller annat sätt. Men jag är inte lika stressad längre som tur var. Man får prioritera lite efter vad som är viktigast för att hinna och orka med.

I fredags efter seminariet i skolan var jag, Frida, Therése och Angelica ner till stan. Vi lunchade på Jensens innan vi åkte hem till Tessi och hade disney + musikalkväll. Super mysigt!


Angelica & Therése


Jag & Frida

Lördagen bjöds först på ett arbetspass på sjukhuset och sedan en liten resa till Eskilstuna. En toppen helg helt enkelt!

Billig fika?!

I söndags åkte jag, Frida, Maria, Therése och Angelica till Marieberg för lite shopping. Gjorde nog av med lite för mycket pengar i helgen. Men kul hade vi! 

Fika gjorde jag i alla fall riktigt billigt eller vad sägs om 7 kr för både kaffe och bakelse?!



Min praktik är förresten toppen!

Psykpraktik

Efter en lång och innehållsrik vecka i skolan med massa föreläsningar ska vi nu på måndag ut på 4 veckors praktik inom psykiatrin. Jag ska vara på en typ av mottagning. Ser faktiskt fram emot denna praktik mycket mer än jag hade trott innan. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer bli besviken!



För 2 år sedan trodde jag nästan aldrig dagen då jag fick kalla mig T5:a skulle komma. Men nu är jag redan här!

Inget är "hugget i sten"

Vilken dag, vilken vecka!

Denna vecka började vi med psykiatrikursen och jag blev positivt överraskad, det är faktiskt intressant. Jag hoppas nu på 4 bra praktikveckor.

Men idag då: Jo först föreläsning 8-17. Fick sluta strax efter 16 viket var tur eftersom jag hade styrelsemöte med serum kl. 16.00. Efter det mötet halvsprang vi till teknikhuset och rättegångssalen för ett FUM-möte och inte vilket möte som helst. Utan det var ett extra inkallat möte för att ta beslut om Örebro studentkår skulle ta över kårhuset. Efter en hel del diskussioner om för- och nackdelar var det dags för beslut. Det kändes väldigt osäkert där ett tag om hur alla skulle rösta, men det slutade i alla fall med att bifalla kårstyrelsens förslag och därmed vad det bestämt. Den 2 januari är det studentkåren som kommer driva kårhuset!



Efter middagen firade vi med lite bubbel i kårkorridoren!

RSS 2.0