Lite eld ikväll?!

Spenderade dagen i skolan tillsammans med Emelie, Maria och Angelica helt ärligt så var det typ bara vi där. Alla var nog hemma och sov eftersom hela campus (utom vi) festade hela natten, 48 tim är ju nämligen igång nu. Men vi är duktiga och pluggar inför tentan på måndag istället.

     

Men ikväll ska vi ner till stan. Ta en öl och sedan mysa framför brasan. Ska bli skönt att komma ifrån omvårdnadsprocessen och allt det andra för en stund. Nu är det bara frågan vad man ska ha för kläder på sig... hm?!

Nu när Emelie har deklarerat är jag lugn!

Ja det är faktiskt sant, har funderat mycket på det där. Åh så blev ju även hennes räkningen betald idag! :)
Har pluggat i skolan hela dagen, men känner mig inte riktigt klar så jag får väl försöka en stund till här hemma.

Pratade om den här videon igår. Killarna är ju riktigt roliga!


Syrgas

Igår hade jag verkligen fullt upp. Pluggade hela dagen sedan var det dags för Hepatit B sprutan (nr 2) och även faddermöte. Jag är nu en av gruppledarna och tycker att jag har en riktigt bra grupp!

Idag hade jag KTC-examination. Jag skulle redogöra och visa syrgas. Tyckte att det gick okej men har egentligen ingen aning. Vet ju inte riktigt hur dom bedömmer, vad som är viktigast, vad man absolut inte får missa. Efter KTC-examinationen satt vi kvar i skolan och pluggade i flera timmar. Fattar inte hur jag riktigt orkade men nu är jag i alla fall hemma. I morgon tar vi en liten sovmorgon!

Tillbaka i Örebro

Efter en minst sagt omtumlande helg är jag tillbaka i Örebro. Hade seminarie idag men våran lärare dök inte upp så jag och Emelie fick leta i hela Prisma innan vi hittade henne i personalrummet. Men hon följde med oss till grupprummet så vi kunde ha vårat seminarium. Efter lunch övade vi KTC och jag fick ta BT på Jonas och Silvia så det känns i alla fall bra inför onsdagen.
En del av eftermiddagen spenderades hos tandläkaren och nu håller jag på att tvätta, ska försöka plugga lite mer också!

???

Allt är lite upp och ner nu... men det känns som att det går åt rätt håll.
Åker till stockholm idag och vidare till Örebro i morgon!

Ledig?!

Tack vare mina två delade turer i helgen har jag idag varit ledig. Har dock inte känt mig så ledig. Dagen började med att jag blev väckt (så klart!) utav traktorn som envisas vara här på Kotten alldeles för tidigt. Har sedan sysselsatt mig med tvätt och massa plugg. Har ju en seminarieuppgift som ska vara inne på onsdag, får inte glömma bort det! Ska försöka lägga mig tidigt för i morgon ringer klockan 04.25 igen.


Delad tur idag igen! Rastar mig på en bänk...

dsc01063 (MMS)

Delad tur idag igen! Rastar mig på en bänk ute i solen!


Världens sötaste Åsa springer för min skul...

dsc01061 (MMS)

Världens sötaste Åsa springer för min skull och hinner med bussen. Jag har nu besökt hennes lägenhet och blivit bjuden på fika. Tack så mycket för en riktigt trevlig stund!


Jobbar delad tur idag, har nu rast i fyra ...

Jobbar delad tur idag, har nu rast i fyra timmar ensam i karlskoga. Det är en sådan här dag jag undrar vart solen eller Åsa tagit vägen!


The awesome...



Ja nu är vi verkligen sjukt bra. Alla tre har fått VG på sin senaste tenta.
Therese kallar oss för the awesome...(hur mycket kan man nämna?!) medan jag menade typ, "alla goda ting är tre" eller de tre musketörerna! Men vi är i alla fall grymma, så sjukt bra!

Hurra hurra hurra!

Idag säger vi GRATTIS till kära Ida som fyller år!
STORT GRATTIS!


Ignorera snubben till höger! :P

Misstag ska inte upprepas!

Ja det som rubriken säger menar jag verkligen. Men denna gång var det tredje gången gillt som gällde. Jag pratar så klart om årets majblomma. Jag har under de två senaste åren missat att köpa en lite blomma pga. att barnen som sålt dem alltid hållt sig borta från mig. Men i år mötes jag av en liten tjej och jag köpte en utan att fundera.

Hittade för övrigt Marabou Passion igår på affären. Ny choklad med smak av passionsfrukt och chili. Vet inte om jag ska hissa eller dissa. Nöjer mig med att säga att den är speciell, men för all del prova och berätta vad du tycker.



Åh på studentforum står det att jag fått VG på Hälsopsykologi tentan! Weeehee!

Skulle behöva sova i ett helt dygn!

Jag är helt slut. Gårdagens FUM möte slutade 00.15 och min väckarklocka ringde 04.25. Helt sjukt att man med så lite sömn kliver upp och åker bussen till Karlskoga för att jobba 7-16. Men kan i alla fall säga att denna vfu dag var lite mer innehållsrik, fick vara med sjuksköterskan under hela förmiddagen med hennes arbetsuppgifter. Riktigt kul måste jag säga att det var, jag fick verkligen göra saker och inte bara titta på.


Morgonstund har guld i mun... eller?!


På en liten resa!

Vfu dag 1 och 2 är nu avklarade, sjukt jobbigt att kliva upp i morse men det gick! Min avdelning är softare än Solsidan (i Bollnäs), alla är självgående och klarar det mesta själv. Hoppas jag får mer att göra tillsammans med sjuksköterskan senare i veckan.

Nu ska jag strax ner till universitetet, FUM möte nästa!

Första dagen!

Ska snart ta bussen och åka iväg till Karlskoga. Vfu dag ett står på schemat och jag ska börja med att jobba kväll. Ska bli kul att få ha praktik ett tag, hoppas på två riktigt roliga veckor som ger massa ny kunskap! Om inte annat så lär jag mig i alla fall att kliva upp tidigt eftersom min buss på morgonen går kvart över 5! Helt galet!

Skulle dom nya bussarna vara bättre?!

Nä jag skulle inte tro det. Frös jag nästan ihjäl nere vid willys, bussen var ju sjukt sen. Men, men tillslut kom jag i alla fall hem och idag slapp jag även se den vidriga råttan som sprang omkring här på kotten igår.

Tyckte förresten att miljon frågan på postkodmiljonären idag var sjukt enkel, svarade utan att ens fundera. Sjuksköterskeprogrammet ger en bra kunskap kan jag då säg! 

Underbara fredagskvällen!

Ja denna fredagskväll har jag spenderat nere på stan tillsammans med Frida, Therese, Maria och Angelica. Vi åt middag som en liten försenad födelsedagsmiddag för mig. Jag fick även paket och jag blev så glad så det var ju så fint så! Även en söt liten dikt. Det är inte till varje person man rimmar på ägg! :P
Kvällen avslutades på Pitchers tillsammans med Maria och Angelica.

Frida, jag och Angelica


Maria och Therese


Delar med sig av allt och ingenting!

Har upptäckt att våra förelärsare gillar att dela med sig av sina egna familjer. Just för tillfället vet jag en massa saker om personer jag inte ens har träffat.
Jag vet till exempel:

  • Hur en föreläsares man duschar, han tvättar först håret med kläderna på och när det är klart duschar han resten av kroppen.
  • Att en annan föreläsares man anväder så kallade "finska porrisar" (som hon så fin uttryckte det), det är alltså kallsonger utan ben.
  • Att en föreläsares dotter pratar alldelse för fort så hemma får hon nu använda sig av tre olika röstlägen. En för kompisar, en för mamma och en för morfar.
  • Och jag vet att en mamma har sjukt bra hörsel medan pappan hör nästan inte alls. Åh detta leder då självklart till det ena och det andra.

Det här är stunder som förgyller våra föreläsningar!


Skadat benen?!

Dagen började med flytt. Hjälpte Agnes att flytta sina saker upp till Kotten. Gick helt okej måste jag säga, jag var ju smart nog att bära allt som var relativt lätt (Agnes hade ju lovat mig att vi inte skulle flytta möblerna, vilket vi nu gjorde). Sedan åkte vi iväg för att äta lunch, lyckades då få en p-bot. Åh man blir ju tokig ibland. Så ja lunchen blev lite dyrare idag.

KTC övning på eftermiddagen. Hm, jag undrar hur detta kommer att gå. Hur ska man komma ihåg alla lagar?!
Helt galet!



Helt slut

Dagen har verkligen varit fullspäckad. Föreläsningar hela dagen, åh den ena var verkligen helt sjukt seg. Halva klassen sov medan resten satt på facebook eller spelade luffarschack.
Efter skolan var jag hem en snabbis innan jag och Frida gick ner till universitetet igen för att gå på FUM (utfrågningen). Var ganska intressant och det håll på så länge att vi precis hann med att gå på Body Balance tillsammans med Therese. Skönt att få träna lite men nu är jag riktigt trött. Bäst att jag försöker sova lite så jag orkar hjälpa Agnes att flytta i morgon.

My birthday!

Ja gårdagen var toppen. Robin uppvaktade mig på morgonen med saft och godis (för det ska man tydligen få). Under dagenen fixade jag med maten inför kvällen. Då kom pappa med hela familjen, Mathias, Helena, Lisa och Iris. Det blev fullt hus. Jag öppnade paket och sedan åt vi massa god mat och avslutade det hela med att fika, det var då en massa tårta!

   

Efter att vi alla var proppmätta fick barnen leta påskägg. Åh ja här är man tydligen barn till 30+ så även Mathias sprang omkring och letade. Det var en riktigt mysig dag som slutades med FAME filmen! Tack så mycket för en underbar dag!

   

Jag saknar!

Har suttit och kollat igenom en massa dans som har filmats under många år. Måste då bara säga att jag saknar all dans och alla dansmänniskor i Bollnäs. Saknar att få gå till danssalen varje dag med helt underbara människor och sedan dansa tillsammans med er. Jag saknar alla fantastiska elever jag någonsin har haft och jag saknar mina begåvade danslärare.

   

Tack så mycket för allt ni har gjort för mig!


Ute i skogen!

Tågresan till Hälsingland gick riktigt bra. Det var så trevligt med sällskap i form av Anders, Lisa och Per. Väl framme i Bollnäs så öste regnet ner, åh det var då inte lite kan jag säga. Men för övrigt så är det en massa snö här, så det var ju tur att det regnade och inte snöade i alla fall.

Var en stund på stan och fikade på krokanen med mamma, Maria, Robin och Nisse. Så det tog ett bra tag innan vi åkte hem. Väl hemma åt vi god mat och även Helena var här ett tag.

Håller tummarna för sol resten av helgen!

RSS 2.0